Gemiddelde quizvragen algemeen

107 resultaten

zaag

We zijn op zoek naar de naam van dit gereedschap: Het belangrijkste kenmerk van dit toestel is het wendbare karakter. Het is niet moeilijk om te snappen waarom: dit elektrisch gereedschap is in staat om flexibele zaagsnedes te maken en door de meest uiteenlopende materialen heen te komen. Bovendien wordt het gebruikt voor vele toepassingen. Zo gebruikt men dit apparaat voor hout, maar ook voor kunststof.

Goed zo !
kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

We zoeken de afkorting van de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De organisatie ziet erop toe dat het internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind overal ter wereld wordt nageleefd.

Goed zo !
luchtvaartmaatschappijen gevestigd in Dubaï

We zoeken één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, gevestigd in Dubaï. De Airbus A380 wordt beschouwd als één van de visitekaartjes van de maatschappij. De eerste bestelling van dit toestel bestond uit 58 exemplaren. Ook zijn ze sponsor van verschillende voetbalclubs waaronder Real Madrid. Welke maatschappij zoeken we?

Goed zo !
zedendelinquent miljardair

We zijn op zoek naar een miljardair (het is te zeggen, zijn persoonlijk vermogen werd in feite ‘slechts’ geschat op 600 miljoen dollar bij zijn dood) uit New York die vooral bekend werd als zedendelinquent. In 2006 werd voor de eerste maal een rechtzaak tegen hem begonnen. In 2008 sloot hij een schikking en werd hij uiteindelijk slechts voor 1 feit veroordeeld. In juli 2019 werd hij opnieuw aangehouden en ging hij de cel in. Op 10 augustus 2019 werd hij door aangetroffen in zijn cel. Tot de dag van vandaag is niet gekend of dit zelfmoord was of moord. We zoeken zijn familienaam.

Goed zo !
technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen

We zijn op zoek naar een letterwoord die staat voor een onderwijsrichting met een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Goed zo !
Zuid-Afrikaans geestelijke en mensenrechtenactivist

We zijn op zoek naar een Zuid-Afrikaans geestelijke en mensenrechtenactivist. In 1955 koos hij voor het leraarschap, maar 2 jaar later nam hij ontslag om een theologische opleiding te volgen en priester te worden in 1961. Hij werd vooral bekend als woordvoerder van de Zwarte Zuid-Afrikanen die door de Blanke apartheidsregering onderdrukt werden. Hij overleed op 2e kerstdag 2021 op 90-jarige leeftijd.

Goed zo !
conditionering
© Rklawton

Welke techniek ken je, waarin honden beginnen te kwijlen bij het horen van een bel en aan de grondslag liggen voor de klassieke conditionering?

Goed zo !
regisseur Cirque du Soleil
© Jérôme - JD

Welke Belgische zakenman en regisseur o.a. gekend van “cirque du soleil” overleed in de herfst van 2022?

Goed zo !
groep uilen

Een groep honden noemt een roedel. Een groep vissen is een school. Hoe wordt een groep uilen genoemd?

Goed zo !
zeep

Het gaat over een traditionele harde zeep, oorspronkelijk in zuid-Frankrijk gemaakt van plantaardige oliën, 72% olijfolie, meer dan 600 jaar geleden. De zeep is geschikt als vlekverwijderaar en voor het wassen van babykleding (geen irritaties of allergische reacties).
De zeep heeft een antibacteriële werking dankzij de olijfolie. Daarom hij is hij ook te gebruiken als ontsmettingsmiddel voor oppervlakkige wondjes. Dankzij de natuurlijke oliën ze ook geschikt als handzeep. De zeep is zacht voor de huid, onttrekt er geen vocht aan en veroorzaakt geen huidreacties bij veelvuldig gebruik. Naam afkomstig van een plaatsnaam?

Goed zo !
standaard op het gebied van afvalbeheer

Jullie zoeken de standaard op op het gebied van afvalbeheer. De standaard is genoemd naar de Nederlandse politicus , die in 1979 in de Tweede Kamer een motie voor deze werkwijze indiende. Internationaal wordt het algemene principe van deze hierache achter beleid zo genoemd. Graag de naam van dit principe genoemd naar deze Nedrelander.achter de Ladder van Lansink vaak aangeduid met de term "afvalhiërarchie".

Goed zo !
3400 km lange route

Het is een meer dan 3400 km lange route die over land door de Verenigde Staten loopt van Missouri tot aan de monding van de rivier de Columbia aan de grens tussen Washington en Oregon. De route werd vooral in de 19e eeuw gebruikt door pioniers die in het 'wilde westen' van de VS een nieuw leven wilden opbouwen in het verre westen, waar vruchtbare landbouwgrond beschikbaar was. De route had verschillende startpunten in het huidige Iowa, Missouri of Nebraska, maar al deze aanlooproutes convergeerden langs de benedenloop van de rivier de Platte nabij Fort Kearny. De naam graag.

Goed zo !
term vlechten

De term kan verwijzen naar een enkele vlecht, maar wordt vaker gebruikt in het meervoud om te verwijzen naar dubbele vlechten aan weerszijden van het hoofd.
2 Of het is een kabel waarop aan het ene uiteinde een kant-en-klare connector is bevestigd en aan het andere uiteinde niet. Deze kabels worden gebruikt in de passieve installatietechniek. Hierbij wordt het losse uiteinde met behulp van een fusielasmachine aan een vezel van de installatiekabel bevestigd en in een lasomhulsel geplaatst.
Welk woord dekt deze betekenissen?

Goed zo !

Deze keten is een internationaal opererende Deense winkelketen. Het is een budgetwinkel voor 'hebbedingen' en cadeautjes met een huismerk en eigen ontwerpen. De keten werd opgericht in 1995 opgericht door Lennart Lajboschitz en heeft anno 2015 585 winkels in 25 landen. Het aanbod in de winkel verandert regelmatig. Per maand komen er 300 - 400 nieuwe artikelen in de schappen. Graag de dubbele naam.

Goed zo !
Efteling achtbaan
© Sjoerdswfj

Deze zomer nog de Efteling bezocht. Deze attractie werd geopend op 12 april 1981 en heeft vier inversies (twee loopings en twee kurkentrekkers), wat toentertijd zeer spectaculair was. Bovendien is deze achtbaan destijds in het park ter plekke in elkaar gelast, wat vrij uitzonderlijk is voor stalen achtbanen, die meestal uit aparte baanstukken bestaan die met bouten en moeren aan elkaar worden gemaakt. Men gaat tot 29m hoog, 700m lang en 85km per uur. Graag de naam van deze adembenemende achtbaan.

Goed zo !