Quizvragen algemeen

680 resultaten

Dit bedrijf verkoopt kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard. Als verkoopstrategie gebruiken ze huisvrouwenbijeenkomsten. Hoe heet zo’n party?

Goed zo !

Welke techniek ken je, waarin honden beginnen te kwijlen bij het horen van een bel en aan de grondslag liggen voor de klassieke conditionering?

Goed zo !

Welke Belgische zakenman en regisseur o.a. gekend van “cirque du soleil” overleed in de herfst van 2022?

Goed zo !

Kreta heeft twee luchthavens Heraklion en… Geef de naam van de andere luchthaven.

Goed zo !

Ken je dit personage nog? Graag zijn naam.

Goed zo !

Een groep honden noemt een roedel. Een groep vissen is een school. Hoe wordt een groep uilen genoemd?

Goed zo !

Deze eerder cynische "eer" wordt gegeven aan mensen die "bijdragen" aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken. Eén van de meest spraakmakende 'prijswinnaars' was een terrorist uit Irak die een bombrief opstuurde, maar deze onvoldoende frankeerde. Toen de post met retour naar afzender kwam, vergat de terrorist wat de inhoud was. Graag de naam van deze onderscheiding / prijs.

Goed zo !

Tijdens de zomer van 2022, kreeg Oekraïne dagenlang cruciale info in handen doordat de Russen de camera vergaten uit te zetten in Tsjernobyl. In welk gebouw was dit?

Goed zo !

Bregje Iding uit Hasselt & Reggy Laatsch uit Nederland wonnen elk het Europees Kampioenschap van een minder bekende, maar toch heel aparte sport in 2022. Dewelke?

Goed zo !

Het gaat over een traditionele harde zeep, oorspronkelijk in zuid-Frankrijk gemaakt van plantaardige oliën, 72% olijfolie, meer dan 600 jaar geleden. De zeep is geschikt als vlekverwijderaar en voor het wassen van babykleding (geen irritaties of allergische reacties).
De zeep heeft een antibacteriële werking dankzij de olijfolie. Daarom hij is hij ook te gebruiken als ontsmettingsmiddel voor oppervlakkige wondjes. Dankzij de natuurlijke oliën ze ook geschikt als handzeep. De zeep is zacht voor de huid, onttrekt er geen vocht aan en veroorzaakt geen huidreacties bij veelvuldig gebruik. Naam afkomstig van een plaatsnaam?

Goed zo !

Jullie zoeken de standaard op op het gebied van afvalbeheer. De standaard is genoemd naar de Nederlandse politicus , die in 1979 in de Tweede Kamer een motie voor deze werkwijze indiende. Internationaal wordt het algemene principe van deze hierache achter beleid zo genoemd. Graag de naam van dit principe genoemd naar deze Nedrelander.achter de Ladder van Lansink vaak aangeduid met de term "afvalhiërarchie".

Goed zo !

Het is een soort cement dat voor het eerst werd gefabriceerd in het Verenigd Koninkrijk in het begin van de 19e eeuw. De naam is afgeleid van het bouwmateriaal dat werd gewonnen op het gelijknamige eiland in Dorset. Het octrooi in 1824 aan de Brit Joseph Aspdin verleend.

Goed zo !

Het is een meer dan 3400 km lange route die over land door de Verenigde Staten loopt van Missouri tot aan de monding van de rivier de Columbia aan de grens tussen Washington en Oregon. De route werd vooral in de 19e eeuw gebruikt door pioniers die in het 'wilde westen' van de VS een nieuw leven wilden opbouwen in het verre westen, waar vruchtbare landbouwgrond beschikbaar was. De route had verschillende startpunten in het huidige Iowa, Missouri of Nebraska, maar al deze aanlooproutes convergeerden langs de benedenloop van de rivier de Platte nabij Fort Kearny. De naam graag.

Goed zo !

De paardemolen is voor kinderen een tastbare uitbreiding van hun leefwereld. En als ze dan nog eens een gratis ritje kunnen versieren door de kwast te kunnen trekken. Maar wat is de gangbare term van deze kwast?

Goed zo !

De term kan verwijzen naar een enkele vlecht, maar wordt vaker gebruikt in het meervoud om te verwijzen naar dubbele vlechten aan weerszijden van het hoofd.
2 Of het is een kabel waarop aan het ene uiteinde een kant-en-klare connector is bevestigd en aan het andere uiteinde niet. Deze kabels worden gebruikt in de passieve installatietechniek. Hierbij wordt het losse uiteinde met behulp van een fusielasmachine aan een vezel van de installatiekabel bevestigd en in een lasomhulsel geplaatst.
Welk woord dekt deze betekenissen?

Goed zo !