Quizvragen Algemeen

677 quizvragen over Algemeen

Zuid-Afrikaans geestelijke en mensenrechtenactivist

We zijn op zoek naar een Zuid-Afrikaans geestelijke en mensenrechtenactivist. In 1955 koos hij voor het leraarschap, maar 2 jaar later nam hij ontslag om een theologische opleiding te volgen en priester te worden in 1961. Hij werd vooral bekend als woordvoerder van de Zwarte Zuid-Afrikanen die door de Blanke apartheidsregering onderdrukt werden. Hij overleed op 2e kerstdag 2022 op 90-jarige leeftijd.

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 9127

Een trip naar wrak van Titanic is fout gelopen in juni 2023. Een kleine onderzeeër met Britse miljardair en vier andere mensen raakten vermist. Wat is de naam van de onderzeeër van het bedrijf Oceangate?

Goed zo !


plastiken potjes

Dit bedrijf verkoopt kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard. Als verkoopstrategie gebruiken ze huisvrouwenbijeenkomsten. Hoe heet zo’n party?

Goed zo !

conditionering
© Rklawton

Welke techniek ken je, waarin honden beginnen te kwijlen bij het horen van een bel en aan de grondslag liggen voor de klassieke conditionering?

Goed zo !

regisseur Cirque du Soleil
© Jérôme - JD

Welke Belgische zakenman en regisseur o.a. gekend van “cirque du soleil” overleed in de herfst van 2022?

Goed zo !

luchthavens Kreta
© Benoît Prieur

Kreta heeft twee luchthavens Heraklion en… Geef de naam van de andere luchthaven.

Goed zo !


naam van dit personage

Ken je dit personage nog? Graag zijn naam.

Goed zo !

groep uilen

Een groep honden noemt een roedel. Een groep vissen is een school. Hoe wordt een groep uilen genoemd?

Goed zo !

cynische "eer"

Deze eerder cynische "eer" wordt gegeven aan mensen die "bijdragen" aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken. Eén van de meest spraakmakende 'prijswinnaars' was een terrorist uit Irak die een bombrief opstuurde, maar deze onvoldoende frankeerde. Toen de post met retour naar afzender kwam, vergat de terrorist wat de inhoud was. Graag de naam van deze onderscheiding / prijs.

Goed zo !

camera Tsjernobyl

Tijdens de zomer van 2022, kreeg Oekraïne dagenlang cruciale info in handen doordat de Russen de camera vergaten uit te zetten in Tsjernobyl. In welk gebouw was dit?

Goed zo !


Filters

Auto
Royalty