Quizvraag technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen

technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen

We zijn op zoek naar een letterwoord die staat voor een onderwijsrichting met een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

De dood van een Afro-Amerikaanse man, vond plaats in Minneapolis (Minnesota) op 25 mei 2020. Dit zorgde voor een hele reeks protesten. Hij stierf nadat een politieagent met zijn knie meer dan acht minuten op zijn nek leunde, terwijl deze geboeid met zijn buik op straat lag. Wat is de naam van deze man?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Een Arabische markt bevindt zich vaak in open lucht, maar in een iets groter dorp of stad is deze vaak ook overdekt. Veel handelaars proberen hun producten aan de man te brengen volgens methodes die heel anders zijn dan bij ons, want de prijzen worden vaak door onderhandeling vastgesteld. Hoe is de naam van zo'n typische Arabische markt?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De luchthaven was tot 31 oktober 2020 de grootste van de twee in gebruik zijnde luchthavens, naast Schönefeld, in het hoofdstedelijke gebied van Berlijn. De luchthaven ligt op ongeveer acht kilometer van het centrum van Berlijn. Het vliegveld is vernoemd naar uitvinder Otto Lillenthal. Na de opening van de Flughafen Berlin Brandenburg op 31 oktober 2020 eindigden de reguliere vluchten naar deze luchthaven op 8 november 2020 en sloot de luchthaven voorgoed in mei 2021. Welke luchthaven zoeken we?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

“Scherm uit, leven aan”. “Labels zijn voor kleding, niet voor mensen”. “Stilstaan helpt om door te gaan”. “Jouw goeiemorgen maakt mijn goede dag”. “Zit je in de put? Stop dan met graven”. Al jarenlang bezorgt de Bond zonder Naam ons iedere maand levenswijsheden om U tegen te zeggen. Maar welke man, die geboren en getogen werd in Oudsbergen, bedacht jarenlang deze spreuken en maakte de Bond zonder Naam op deze manier bekend in heel Vlaanderen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Dit is de hoogste berg van Japan waarnaar ook een producent opgericht in 1934 van film en cameramateriaal is genoemd. Over welk bedrijf hebben we het hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

De Anacardium occidentale is een tot 15 m hoge, laag vertakte, groenblijvende boom uit de tropen. U kan hem vooral kennen van zijn vrucht, de cashewnoot. Het hout wordt gebruikt om meubels te maken. De naam wordt ook gebruikt om een bepaalde bruine kleur - meestal een haarkleur - aan te duiden. Welk woord van 6 letters?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Eén van de meest geruchtmakende processen van 2022 vond zijn oorsprong in 1973. Toen deed persoon A persoon B in DE VS een proces aan. Het was een mijlpaalarrest van het Amerikaanse Hooggerechtshof uit 1973, waarin dit hof een oordeel uitsprak over de toenmalige abortuswetgeving in de Verenigde Staten. Geef beider namen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In Zuid-Afrika noemen ze het flaterwater. Onder welke naam kennen wij deze correctievloeistof?

Bekijk antwoord