Quizvraag kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

We zoeken de afkorting van de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De organisatie ziet erop toe dat het internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind overal ter wereld wordt nageleefd.

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Welke IATA-luchthavencode staat er op je bagagelabel wanneer je vliegt naar Los Angeles International Airport?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Op 26 mei 2018 werd het grootste attractiepark van Duitsland getroffen door een zware brand. Vooral de waterattractie Piraten in Batavia werd hierdoor midscheeps geraakt. In welk attractiepark in Rust, het tweede meest bezochte van Europa, vormen de themagebieden van het park (en spits nu uw oren) de delen van het geheel waarnaar het park verwijst?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In oktober 2019 werden er 39 dode lichamen gevonden in een koelcontainer die van ZeeBrugge kwam. In welk Engels graafschap werden de lichamen aangetroffen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Helaas is het nu reeds te koud om met waterballonnen te spelen, maar in Amerika kennen ze nog andere waterspelletjes. Geef de naam van deze veel besproken foltertechniek, vaak gebruikt in Guantanamo Bay.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wat is in de Belgische adel de derde hoogste titel? Het is ook de naam van een edelsteen geslepen in een ovale vorm met spitse uiteinden. Als ook de naam van een hondenras.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Elk vrij en rechtschapen mens die zoekend is en het licht wil ontvangen, kan in principe toetreden tot deze groepering. Elk lid mag van zichzelf zeggen dat hij deel uitmaakt van deze organisatie, maar hij mag de identiteit van andere leden niet onthullen. Bekende leden zijn onder andere Siegfried Bracke en Marijn Devalck. Over welke grote, wereldwijd verspreidde organisatie, waarvan de passer en winkelhaak het symbool zijn, hebben we het hier?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

We zoeken de naam van de internationale luchthaven in Ulaanbaatar, de grootste van Mongolië. Tot 21 december 2005 heette de luchthaven Buyant Ukhaa Airport, waarna deze ter gelegenheid van het 800-jarige bestaan van het Mongoloose rijk een nieuwe naam kreeg ter ere van de stichter van dit land. Wat is de huidige naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Dat de elektriciteit tot bij de mensen moet geraken is evident. De vraag of dit transport boven dan wel onder de grond moet plaatsvinden, is voer voor hevige discussie in West- Vlaanderen. Hoe heet het project van hoogspanningsbeheerder Elia dat de elektriciteit van Zeebrugge en Oostende tot in Avelgem moet brengen?

Bekijk antwoord