Quizvragen 2021

57 resultaten

tafeltennisser Paralympische Spelen

België werd in 2021 niet enkel goed vertegenwoordigd op de Olympische Spelen, maar ook op de Paralympische Spelen deden onze atleten het goed. Toen de atleten werden uitgenodigd in het koningshuis voor een officiële huldiging, zei de paralympiër waarnaar we op zoek zijn dat hij het "leuk vond, maar toch liever thuis was". Wat is de volledige naam van deze tafeltennisser, die al een bronzen en een gouden medaille veroverde, maar ook de harten van de Belgische supporters met zijn komische uitspraken? Tip: zijn favoriete stopwoordje is "Poef!"

Goed zo !
Chinese vastgoedbedrijf

Bij het opmaken van deze quizvraag, was de beurswaarde van dit bedrijf al met meer dan 80% gekelderd dit jaar (2021). Dit Chinese vastgoedbedrijf kwam de laatste maanden in het nieuws omdat het door zijn enorme schulden, zijn leveranciers mogelijks niet meer kan betalen. Een ineenstorting van dit bedrijf zou door zijn enorme omvang schokgolven door de Chinese, en bij uitbreiding wereldwijde financiële markten kunnen sturen. Wat is de naam van dit bedrijf?

Goed zo !

Op zaterdag 30 oktober 2021 overleed de Italiaanse kok Aldo Campeol. Hij is wereldberoemd door een dessert dat in zijn restaurant Le Beccherie in Treviso door een gelukkig toeval bedacht en voor het eerst geserveerd werd in 1972. Zijn chef-kok liet per ongeluk een lepel mascarpone vallen in een mengsel dat bedoeld was om vanille-ijs te bereiden. Campeol, zijn vrouw en de chef-kok voegden nog in koffie gedoopte lange vingers toe en werkten het geheel af met cacaopoeder en het dessert ‘beur me op’ was geboren. Over welk dessert gaat het hier?

Goed zo !
Oscars 2021

In 2021 werden in Los Angeles voor de 93e keer de Oscars uitgereikt. Welke film won drie Oscars, waaronder die van beste film en regie?

Goed zo !
eiland Prins Philip

Op 9 april 2021 rouwde het Verenigd Koninkrijk om de dood van Prins Philip. Hij overleed op 99-jarige leeftijd. Meer dan 70 jaar lang was hij de man aan de zijde van koningin Elizabeth II. Ook elders in de wereld op een piepklein eiland in de Stille Oceaan met slechts 20.000 inwoners heerste er diepe rouw, sinds de jaren 50 vereerden de inheemse stammen Prins Philip als een god. Wat is de naam van dit eiland?

Goed zo !

In juni 2021 werd het tweede kind uit het huwelijk van Harry van Sussex en Meghan Markle, de hertog en de hertogin van Sussex, geborden. Wat is de voornaam van de achtste in lijn voor de Britse troonopvolging?

Goed zo !
muziekfestival Amerika

Tijdens een muziekfestival in de Amerikaannse staat Texas ontstond er chaos en vielen er minstens 8 doden. Het incident gebeurde tijdens een tweedaags festival van de Amerikaanse rapper Travis Scott. Wat is de naam van dit festival?

Goed zo !
serie Dinsey+

De finale van deze serie lokte teveel kijkers naar Dinsey+, waardoor de streamingzender tijdelijk plat ging. Welke Marvel serie, met de personages Scarlet Witch en Vision, zoeken we?

Goed zo !
Blue Origin NS-16

Op 20 juli 2021 was er een suborbitale Blue Origin NS-16 ruimtevlucht. Hierin zat een 18 jarige Nederlandse ruimtetoerist. Dat maakte van hem de jongste, eerste tiener en de eerste persoon geboren in de 21e eeuw die naar de ruimte reisde. Weet jij zijn naam?

Goed zo !
eiland van de Kleine Antille

Dit eiland behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Eén van de bekende personen die op dit eiland is geborden, is Rihanna. Sinds november 2021 is dit officieel een republiek en heeft het afscheid genomen van de Britse koningin Elizabeth II als staatshoofd. Welke eilandstaat zoeken we?

Goed zo !