Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag eiland Prins Philip

Quizvraag Aardrijkskunde 8510



Op 9 april 2021 rouwde het Verenigd Koninkrijk om de dood van Prins Philip. Hij overleed op 99-jarige leeftijd. Meer dan 70 jaar lang was hij de man aan de zijde van koningin Elizabeth II. Ook elders in de wereld op een piepklein eiland in de Stille Oceaan met slechts 20.000 inwoners heerste er diepe rouw, sinds de jaren 50 vereerden de inheemse stammen Prins Philip als een god. Wat is de naam van dit eiland?




Meer quizvragen over Aardrijkskunde

Quizvraag Aardrijkskunde
Lange tijd was dit het land waar het laatste Nieuwjaar werd gevierd, namelijk om 12:00 uur Nederlandse tijd. Het eiland besloot echter om per 29 december 2011 over te stappen van de oostelijke naar de westelijke kant van de datumgrens. Dit betekent dat er een dag werd overgeslagen: 30 december kwam dat jaar op het eiland niet voor, want na 29 december 2011 volgde direct 31 december 2011. Deze wijziging vergemakkelijkte het zakendoen met de voornaamste handelspartners Australië en Nieuw-Zeeland, die beide al aan de andere kant van de datumgrens lagen. Wat is dus de naam van het land die vooral om economische redenen een dag oversloeg in 2011? Op het scherm zien jullie ook de vlag van het land dat we zoeken.
Quizvraag Aardrijkskunde
In welk vorstendom regeren de Grimaldi's al sinds de Middeleeuwen?
Quizvraag Aardrijkskunde
De poolkappen kunnen dan wel aan het smelten zijn. De poolcirkels blijven op dezelfde plaats liggen. Alhoewel: doordat de axiale variatie van de aarde niet constant is, varieert de ligging van de poolcirkels over een periode van 41.000 jaar zowat 3°. Zo ook geldt dat voor de Kreeftskeerkring die in dezelfde cyclus ook een drietal graden opschuift, maar waar op onze aardbol ligt de Kreeftskeerkring op dit moment nu ook al weer.
Quizvraag Aardrijkskunde
Volgens biograaf Suetonius, sprak Julius Caesar de legendarische woorden: “Alea iacta est”, aan de oevers van een bekende rivier. Door deze over te steken, overtrad Caesar de toenmalig Romeinse wet, kwam het tot een breuk met de senaat en leidde het uiteindelijk tot een staatsgreep. Welke rivier zoeken we?

Bekijk de andere thema's