Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quizvraag dessertOp zaterdag 30 oktober 2021 overleed de Italiaanse kok Aldo Campeol. Hij is wereldberoemd door een dessert dat in zijn restaurant Le Beccherie in Treviso door een gelukkig toeval bedacht en voor het eerst geserveerd werd in 1972. Zijn chef-kok liet per ongeluk een lepel mascarpone vallen in een mengsel dat bedoeld was om vanille-ijs te bereiden. Campeol, zijn vrouw en de chef-kok voegden nog in koffie gedoopte lange vingers toe en werkten het geheel af met cacaopoeder en het dessert ‘beur me op’ was geboren. Over welk dessert gaat het hier?
Meer quizvragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken
In onze hedendaagse keuken vinden we groenten en fruit uit verschillende uithoeken van de wereld. Denk maar aan quinoa, dadels, litchi. Maar ook soorten die we al langer gebruiken stammen af uit andere werelddelen, uit welk land komt de sinaasappel?
Quizvraag Eten en drinken
We kennen deze lekkernij allemaal: Snickers, een gevulde chocoladereep bestaande uit nougat, karamel en geroosterde pinda's omhuld met chocolade. De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars van de firma Mars en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder een andere naam. Over welke naam hebben we het?
Quizvraag Eten en drinken
Het recept van Coca Cola is een van ’s werelds best bewaarde geheimen. In Coca-Cola zitten enkele essentiële oliën en het is de manier waarop je die mengt die voor de unieke smaak van de drank zorgt. Die mix heeft een specifieke naam met daarin een cijfer en een letter. Wat zoeken we?
Quizvraag Eten en drinken
In welke West-Vlaamse stad ligt brouwerij De Poes?

Bekijk de andere thema's