Gemakkelijke quizvragen eten en drinken

395 resultaten

Quizvraag Drank 4503

We zoeken de naam van een wodka die afkomstig is uit Georgië en voor het eerst werd gemaakt in 1806. Het logo - een huilende wolf bij een opgaande maan - is gebaseerd op de Perzische naam Virshan, wat zoveel betekent als "land van de wolf".

Goed zo !
Quizvraag Groenten Planten 4498

We zoeken de naam van deze plant die tot de slasoorten behoort en nauw verwant is aan witlof. In de handel vindt men twee soorten. De groente heeft een licht bittere smaak. De groente kan rauw of gekookt worden gegeten, apart of als stamppot

Goed zo !
koekjesfabriakant

Wat is de naam van deze koekjesproducent? De naam is samengesteld van de beginletters van een Frans echtpaar dat tot 1887 koekjes van dit merk verkocht. We zijn tevreden met de beginletters.

Goed zo !
Quizvraag Cocktails Drank 4483

Wat is de naam van deze cocktail waarbij cola, rum en limoensap in een longdrinkglas worden gemengd? Het is één van de populairste cocktails ter wereld.

Goed zo !
Quizvraag Mexico 4477

We zoeken een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken die zowel als hoofdgerecht als bij wijze van snack kan worden gegeten. Het gerecht bestaat uit tortillachips, bedekt met jalapeño en daar overheen kaas, soms vlees ,meestal gehakt. Er zijn ook andere ingrediënten mogelijk, zoals ui, olijven, chorizo, mais en bonen. Het gerecht wordt vervolgens in de pan of oven verwarmd.

Goed zo !
Quizvraag Fruit 4459

We zoeken een andere naam voor appelmeloen of meloenpeer. Het is een ronde of ovale grote bes. De kleur van de dunne schil is geel of groenig met roodbruine vlekken of strepen. Het lichtgele, zachte, zeer sappige, zoete vruchtvlees smaakt naar meloen en peer. In het Spaans en Portugees is het de naam voor de komkommer en de augurk.

Goed zo !
Quizvraag Snoep 4453

Wat is de merknaam van deze chips, te verkrijgen in de Aldi?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 4439

Wat is de naam van dit Belgisch biermerk, gebrouwen door AB InBev te Leuven.? Het bier heeft een eigen, karakteristieke lichte amberkleur. Het heeft een alcoholpercentage van 4,5 %.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4423

We zoeken een handelsnaam voor dranken. Het is een merk van The Coca-Cola Company. In Centraal-Europa wordt het merk verkocht als Cappy, in Duitsland staat het bekend onder de naam Fruitopia. Het was in de Verenigde Staten het eerste bedrijf dat geconcentreerd sinaasappelsap verkocht.

Goed zo !

Ik ben op zoek naar de naam van volgend Italiaans vleesgerecht. De basis van het gerecht is kalfschenkel, dat gestoofd wordt met onder meer uien, wortel en bleekselderij. Het gerecht wordt daarna afgemaakt met peterselie, gehakte knoflook en citroenrasp. Wat is de naam van dit gerecht, dat doorgaans geserveerd wordt met risotto?

Goed zo !
Quizvraag Drank 4401

Ik ben op zoek naar een Gents aperitief op basis van vlierbloesem en een mix van geheime kruiden. Je kan het lichtgele drankje kopen in een bolle fles met lange hals, waarin de vlierbloesembloempjes ronddwarrelen. Wat is de naam van het gezochte aperitief?

Goed zo !
Quizvraag Azië 4399

Het staat onvermijdelijk op de kaart bij het betere Indische restaurant! Een brood dat van tarwemeel gemaakt wordt en het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Hoe heet dit brood, dat meestal bereid wordt met zuurdesem en bijna altijd wordt gebakken in een tandoor of kleioven?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4387

Welke Duitse snoepproducent, die in 2020 zijn 100ste verjaardag viert, is de bedenker van de gummibeertjes, de gelatinesnoepjes in de vorm van een beertje?

Goed zo !
Quizvraag Drank Griekenland 4382

Welke Griekse alcoholische drank met een alcoholpercentage van tussen de 37,5 en 44 procent en een sterke anijssmaak, heeft sinds 2006 binnen de Europese Unie de status van beschermde oorsprongsbenaming?

Goed zo !
Quizvraag Mexico 4370

De Mexicaanse keuken is gekend om het gebruik van zijn hete jalapeñopepers. Soms worden deze jalapeñopepers gerookt en daarna gedroogd en krijgen ze een andere naam. Hoe heten zulke pepers? De naam die we zoeken betekent zoveel als 'gerookte chilipepers' in een taal die gesproken werd door de Nahua, de oorspronkelijke bewoners van Mexico.

Goed zo !