Quizette december 2018

Quizronde 1: Dat wordt zoeken!

Organisatie quiz: Kwis aan de vis

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 88

Moeilijkheid: 91.14 %

Download extra blad

Ik ben op zoek naar de seksueel overdraagbare aandoening, waarbij één van de verschijnselen het afscheiden van geelgroen pus is. Vandaar dat de andere benaming van deze ziekte ook wel 'druiper' is.

Goed zo !
Quizvraag Suske en Wiske 4328

In de strips van Suske en Wiske is de over-over-over-grootvader van Suske een spook met een fles aan zijn been. Wat is de volledige naam van deze voorvader van Suske?

Goed zo !

Wat is de naam van de koepelorganisatie van Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen? Deze vereniging ondersteunt de provinciale en lokale holebi-en transgendergroepen en komt op voor gelijke kansen en rechten voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Goed zo !

In welke Waalse gemeente staan er drie kernreactoren op de oevers van de Maas? De kerncentrale komt regelmatig in het nieuws als er weer één van de reactoren stil ligt.

Goed zo !
Quizvraag Goden Slangen 4331

Wat is de naam van de Azteekse slangengod van de wind, wijsheid en het leven en was één van de weinige belangrijke Azteekse goden aan wie geen mensen werd geofferd?

Goed zo !
Quizvraag Rivieren 4332
© M.Minderhoud

Welke korte, 12 km lange zijrivier van de Schelde ontstaat ter hoogte van Rumst door de samenvloeiing van de Nete en de Dijle? Op de rechteroever van de rivier bestaat sinds de Middeleeuwen al een steenbakkerijnijverheid met vele kleigroeves in de regio.

Goed zo !

Wat is de achternaam van de Nederlandse schrijver die in 2007 met zijn roman Tirza zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuur-prijs won?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen Sausen 4334

Hoe heet de kooktechniek waarbij aan een warme vloeistof klontjes boter worden toegevoegd en met een garde geroerd, om zo de saus te binden en een vollere smaak te geven?

Goed zo !
Quizvraag Woestijnen 4335

Wat is de naam van de zuidelijke wind die droge en hete lucht vanuit de Sahara naar het noorden voert? De naam betekent oostelijk in het Arabisch en voert vaak ook zand en stof uit de woestijn aan.

Goed zo !

En als afsluiter een korte vraag! Wat is de lekkere hoofdstad van Bolivia? Opgepast, we zoeken niet de administratieve, maar de wettelijke hoofdstad!

Goed zo !