Gemakkelijke quizvragen eten en drinken

395 resultaten

De Canadezen kennen er ook wat van, met dit gerecht bestaande uit friet bedekt met verse kaas, gedrenkt in jus en wat men nog zoal vindt in de keuken. Heiligschennis in frietland België, maar vooral in Québec is het waanzinnig populair. Cultuurbarbaren dus. Bijna net zo erg als Russen in Brugge. Hoe heet dit ‘boeltje’, wat naar verluidt ook de vertaling is van het woord zelf in het Québecois?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4911

We blijven even in hogere sferen met een andere God, Mars. Of nee, het is een snoepvraag. Deze Mars dus. Netjes verpakt in de gekende rood-zwarte kleuren. Maar in de VS, waar ook de hoofdzetel van het gelijknamige Mars Inc. ligt, was dit snoepgoed al een jaar of tien vóór wij het leerden kennen, geïntroduceerd. De naam is in de VS echter niet dezelfde. Het is echter wel de naam voor een snoepreep die wij hier ook kennen en die in de VS dan weer … 3 Musketeers heet. Dus: wat is in de VS de naam voor een Mars?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4798

Waag het niet om een Mazout te bestellen in ‘De Galaxie’ in Tienen. Daar drinkt men TANGO en geen Mazout. Wie herinnert zich nog de hilarische gesprekken tussen Adriaan Van den Hoof en Dimitri Leue in de afsluitende rubriek van Man bijt hond, 20 jaar geleden? De Nederlanders noemden de rubriek in hun adaptatie van Man bijt hond ‘Ons kent ons’. Wat was de naam van deze rubriek in de Vlaamse originele versie van Man bijt hond?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4795

250 gram bloemsuiker en 4 eiwitten, meer heb je niet nodig om dit dessert te maken. Althans volgens Libelle Lekker. Bij Njam! doen ze het met suiker én poedersuiker. Piet Huysentruyt voegt er nog wat maïszetmeel aan toe. Welk dessert kan je met deze ingrediënten maken?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4789
© Wikipedia

Op 18 april 1667 ruilden de Nederlanders Manhattan (New York) met de Engelsen tegen het onbeduidend kleine eilandje Run in de Molukken, omdat op dat eiland toen ‘s werelds duurste specerij werd verbouwd. De specerij, die als vrucht aan een boom groeit, wordt vooral in aardappel- en koolgerechten, soepen en vleesproducten gebruikt. Het vruchtvlies wordt gedroogd verkocht als foelie. Uit het geeloranje vruchtvlees worden gelei, boter en siroop gekookt. Voor welke - in oorsprong Indonesische specerij - gaf Nederland Manhattan op?

Goed zo !

100 g ongezouten boter op kamertemperatuur, 65 g kristalsuiker, 65 g bloemsuiker, 65 g amandelpoeder, 90 g bloem, 65 ml melk, 1 ei, 1 koffielepel amandelextract, 1 pakje bladerdeeg en 125 g confituur. Voor welk wiskundig verantwoord gerecht zijn dit de ingrediënten volgens Jeroen Meus?

Goed zo !
Quizvraag Dieren 4709

8B. Voor de volgende vraag zijn we op zoek naar een trager vriendje. Deze slakkensoort, de helix pomatia, behoort tot de familie van de tuinslakken. De soort is een relatief grote soort die een grijsbruine lichaamskleur heeft, het huisje is lichtbruin van kleur met lichtere strepen. Hij is een herbivoor en komt oorspronkelijk uit de meer zuidelijk gelegen gebieden van Europa. Welke eetbare slakkensoort?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4708

8A. We zijn op zoek naar een typisch Napolitaanse pizza met als ingrediënten tomaten, mozzarella, verse basilicum, zout en olijfolie. De pizza is later vernoemd naar de Italiaanse koningin en echtgenote van koning Umberto I. Zij bezochten de stad in 1889 en de koningin wilde graag een lokale specialiteit eten. De kok Raffaele Esposito van pizzeria Brandi bakte daarop deze pizza. Het verhaal gaat dat de koningin bijzonder gecharmeerd was van de pizza omdat die de kleuren van de Italiaanse vlag had (groen, wit en rood). Welke pizza?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4685

Met de trein naar zee, dan neem je zeker dit drankje mee. Wat is de naam van dit melkdrankje dat we hier afgebeeld zien.

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 4651

Voor deze oer-frieten heb je wel heel veel aardappelen nodig Doel is om mooie grote exemplaren van ongeveer 1à2 cm carré over te houden. Volgens sommige kookboeken worden ze, In tegenstelling tot onze frietjes best eerst licht gekookt, om dan éénmaal af te bakken.. De Fransen gaven deze friet een naar een Parijse brug vernoemde naam mee Naam van deze Franse frites variant?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 4641

We zoeken de Franse term van een kruidentuiltje waarbij meestal enkele blaadjes tijm, lauriertakjes en peterseliestengels samen worden gebonden, ook andere kruiden kunnen worden meegebonden en dit naar smaak. Dit tuiltje laat je dan meekoken (– trekken) in een soep, saus of gerecht.

Goed zo !
Quizvraag Bieren 4629

De Westvleteren trappisten kent iedereen maar in welke abdij wordt het goedje gebrouwen?

Goed zo !
Quizvraag Wijnen Drank 4591

In Toscane wordt de Chianti wijn gebrouwen. Deze wordt voor 80 tot 100% van 1 soort druif gemaakt. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 4546

Wat is de naam van dit bier Belgisch bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt door Brouwerij De Halve Maan?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 4532

In september 2014 lanceerde Coca cola dit caloriearm drankje dat opvalt door zijn eigenschappen: een combinatie van verrassende sappen, fijne bubbels en bovendien laag in calorieën. Wat is de naam van dit drankje?

Goed zo !