Quiz van Antverpino

Quizronde 8: Ronde 8

Organisatie quiz: Antverpino

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 77

Moeilijkheid: 90.17 %

Quizvraag Muziek 6421
© Hreinn Gudlaugsson

Jef Neve, de bekende jazz muzikant heeft in het verleden deel uitgemaakt van een bekende boys band. Hij was er toetsenist. Wat is de naam van deze band?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6422
© Florent Pécassou

We zoeken een vaak stervormige versterking die een vestingstad domineert, hetzij om de inwoners van die stad onder bedwang te houden of om weerstand te kunnen blijven bieden als de rest van de stad mocht vallen. Carcassonne, Dinant, en zelfs Machu Pichu is er zo één. Geef de naam van het bouwwerk dat we zoeken.

Goed zo !
Quizvraag Azië 6423

De naam van het land dat we zoeken ligt in Zuidoost-Azië. Het grenst in het noordwesten aan Bangladesh en het noordoosten aan India, in het noorden aan China, en in het oosten aan Laos en Thailand. In het zuidwesten heeft het een lange kustlijn met de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee. Nu heet het Myanmar, maar onder welke naam stond dit land vroeger bekend?

Goed zo !

Deze Brusselse rapper mocht eerst het WK lied maken voor de Rode Duivels. Uiteindelijk had de voetbalbond beslist om dit toch niet te doen na controverse over vrouwonvriendelijke teksten van de rapper. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !

Deze Belgische politicus is in 2018 opgekomen op de lijst van sp.a. als lijsstrekker. Met een persoonlijke score van 10.059 voorkeurstemmen is hij de eerste allochtone burgemeester in een Vlaamse centrumstad. Wie is de nieuwe burgemeester van Leuven?

Goed zo !

Nina Derwael bezorgde ons land dit jaar (2019) opnieuw een gouden medaille in de gymnastiek. Op welk onderdeel deed ze dit?

Goed zo !

Welke coach uit the Voice van Vlaanderen was er als enige alle seizoenen bij?

Goed zo !
Quizvraag Ontspanning 6428
© Nicoli Maege

We zoeken een showstijl waarbij alles draait om de kunst van het verleiden. De artiesten zijn meestal zeer mooi gekleed: extravagante en sexy outfits, strakke korsetten en vele accessoires zoals de grote veren waaiers waarmee zij delen van hun lichaam op een ondeugende manier verbergen. Dit alles is bedoeld om het publiek te kunnen verleiden met theatrale, sexy, stijlvolle en komische acts ... Onder welke naam kent u deze showstijl?

Goed zo !
Quizvraag Kruiden 6429
© Wikipedia

Op 18 april 1667 ruilden de Nederlanders Manhattan (New York) met de Engelsen tegen het onbeduidend kleine eilandje Run in de Molukken, omdat op dat eiland toen ‘s werelds duurste specerij werd verbouwd. De specerij, die als vrucht aan een boom groeit, wordt vooral in aardappel- en koolgerechten, soepen en vleesproducten gebruikt. Het vruchtvlies wordt gedroogd verkocht als foelie. Wat is de naam van deze specerij?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 6430

Hij werd geboren op 19 maart 1813 te Blantyre (UK) en overleed in 1873. Deze Schot is één van de belangrijkste ontdekkingsreizigers van Zuidelijk Afrika. Na zijn studies wilde hij in het oosten gaan werken maar de Opium oorlogen gooiden roet in het eten. In 1841 reisde hij als missionaris naar Afrika om als onderzoeker aan de slag te gaan. Hij ontdekte in 1849 het Engami meer dat nog nooit door Europeanen was gezien. Zo ontdekte hij ook Zambia en Zimbabwe met zijn beroemde Victoria watervallen. Er is ook een stad naar hem genoemd in Zambia, wie zoeken we? Docter…………… I presume?

Goed zo !