Quiz van Antverpino

Quizronde 6: Ronde 6

Organisatie quiz: Antverpino

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 77

Moeilijkheid: 90.89 %

Quizvraag Religie 6401
© Túrelio

Geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu, maar beter bekend als Moeder Theresa, was een welbekende en controversiële katholieke zuster, stichteres van de missionarissen van naastenliefde en Nobelprijs winnares voor de vrede. Ze overleed in 1997 te Calcutta in India. In welk land is Moeder Theresa geboren?

Goed zo !

Lamzac is er het bekendste product van. Verder maken ze o.a. nog lampen, tafels en kussens voor je interieur. Wat is de naam van dit merk?

Goed zo !

Iedereen kent het automerk Opel. Maar hoe heet dit automerk in de Angelsaksische landen? We zoeken echter niet “Holden” zoals het in Australië noemt. We vragen hier ook de juiste schrijfwijze.

Goed zo !

Hoe noemde men een droogkuis/stomerij in het begin van de jaren 1900?

Goed zo !
Quizvraag Series 6405

We zoeken een reeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Het eerste seizoen ging van start op 26 april 2017 bij de streaming dienst Hulu. Het is tevens de eerste serie van een streaming dienst die bekroond werd met zowel een Emmy Award als de Golden globe. De hoofdrol wordt vertolkt door Elizabeth Moss.

Goed zo !

Toen Beerschot nog Beerschot was speelde er van 1974 tot 1980 een zwarte parel in het team. Manu Sanon etaleerde zijn kunsten op het Kiel om voor eeuwig een plaats in elk paars/wit hart te veroveren. Op 56 e jarige leeftijd is hij in 2008 overleden aan pancreaskanker. Uit welk land kwam hij nu ook weer?

Goed zo !
Quizvraag Spanje 6407

Welke Spaanse stad wordt Donostia genoemd?

Goed zo !

Onder welke naam is Robert Zimmermann beter bekend?

Goed zo !

Wat eten de Spanjaarden traditiegetrouw om middernacht bij iedere klokslag om van Oud op Nieuw te vieren, uiteraard gecombineerd met een glaasje cava?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 6410
© Surrey NanoSystems

We zoeken hier een materiaal ontwikkeld door Surrey NanoSystems in het Verenigd Koninkrijk en is een van de donkerste stoffen dat bekend is. Het absorbeert tot 99,96% van het zichtbare licht (bij 663 nanometer als het licht loodrecht op het materiaal staat). Welk materiaal zoeken we?

Goed zo !