Quiz van Antverpino

Quizronde 1: Ronde 1

Organisatie quiz: Antverpino

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 77

Moeilijkheid: 90.17 %

Van welke Cartoonist komen de volgende uitspraken?

  • Ik ben onlangs nog in Auschwitz geweest. Daar werd ik toch even stil van. Zo’n 25€ inkom.
  • Ik doe aan gevechtsport op hoog niveau. Ik heb ooit nog om olympisch zilver gevochten. Ik had de medaille van Elodie afgepakt.

Goed zo !

In welk land vind je deze Trivia-vragen om vermoeidheid achter het stuur tegen te gaan?

Goed zo !
Quizvraag Amerika 6356

In welk jaar werden de Verenigde Staten van Amerika onafhankelijk?

A. 1492 B. 1776 C. 1836

Goed zo !

Waarvoor staat dit “vis”-teken dat je soms op auto’s ziet plakken?

Goed zo !

U ziet hier een parodie op een bekend schilderij. Van wie is het origineel?

Goed zo !
Quizvraag Sport 6359
© DirkVE

Welke rolstoel-athlete zoeken we? Ze behaalde bij het wheelen voor België onder andere goud op de spelen in Londen in 2012 en zilver in Rio. In 2012 en 2015 werd ze verkozen tot “Paralympiër van het jaar”.

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 6360

De roman 'Het smelt' was het debuut van een Belgische schrijfster. In 2016 kreeg zij  De Bronzen Uil  voor het beste Nederlandstalige debuut, voor dit boek. In 2017 ontving ze de  Nederlandse Boekhandelsprijs . Welke Kempense zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Politiek 6361
© Wikipedia

De politicus die we zoeken won op 28 oktober 2018 de presidentsverkiezingen in Brazilië. Hij staat bekend om zijn strijd tegen corruptie en controversiële uitspraken. Zo stelde hij onder meer dat het probleem van de militaire dictatuur niet was dat tegenstanders gemarteld werden, maar dat ze in leven werden gelaten. Zijn afwijzing van abortus en  homoseksualiteit  maken hem populair bij de groeiende groep evangelische christenen. Hij bekritiseert lesprogramma's tegen  homofobie  als 'homoseksuele propaganda' en bestempelt zichzelf voorts als 'trotse homofoob. Wie zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6362

Het Italiaanse spek dat we zoeken is afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Het wordt rauw geserveerd als een voorgerecht, of wordt om ander voedsel heen gewikkeld. Meestal wordt het echter uitgebakken als begeleiding van andere ingrediënten. Het is ook één van de basisingrediënten van de klassieke carbonara. Onder welke naam kennen we dit beter?

Goed zo !
Quizvraag Dieren 6363
© Tkeiger

Deze kortharige kat stamt uit een oorsprong van ongeregistreerde effen grijsblauwe huiskatten, Siamezen en dieren uit het Oosten. Ze valt op door de bijzondere zachte vacht, levendig groene ogen en elegantie. Van dit ras heb je ook nog een witte en zwarte variant, hoewel de exmplaren op de foto het vaakst voorkomen. Welk kattenras zoeken we hier?

Goed zo !