Quiz van Antverpino

Quizronde 7: Ronde 7

Organisatie quiz: Antverpino

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 77

Moeilijkheid: 90.89 %

Het internetfenomeen dat we zoeken verkreeg zijn populariteit in februari 2013. In enkele weken tijd werden meer dan 12.000 video’s gecreëerd met in totaal meer dan 44 miljoen views. Normaal gesproken begint iedere video met een persoon (vaak gemaskerd of gehelmd) die gedurende 15 seconden in zijn eentje danst op het liedje, omringd door andere mensen die zich niet bewust zijn van zijn activiteit. Wanneer de bas daalt, gaat de video in een snelle overgang naar alle mensen die staan te dansen en vaak dragen zij heel weinig of rare kleding en maken ze allerhande rare bewegingen. De video’s duren telkens rond de 30 seconden wat hun populariteit mede verklaart. Welke hype zoeken we?

Goed zo !

Turku, Tampere, Lahti, Kotka, Hanko en Nokia. In welk land vind je deze plaatsen?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6413

Hoe heet dit toestel, uitgevonden door de Belg Victor Simon in 1898, dat gebruikt wordt om te malen en pureren? (we zoeken niet het woord roerzeef)

Goed zo !
Quizvraag Bieren 6414

Deze stads brouwerij – opgericht in 1872 - bevindt zich aan de rand van het  Mechels begijnhof en men brouwt er de bieren  Gouden Carolus, Gouden Carolus Cuvée van de Keizer, Maneblusser, Boscoli en Lucifer. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend en de rondleidingen door de brouwerij herstart. Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Welke brouwerij zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Series 6415

We zoeken een Vlaams, komisch televisieprogramma voor jongeren. Het combineerde een sitcom met een sketchprogramma. Het liep van 1994 tot 1996 op TV1. De serie verkreeg een cultstatus en maakte acteur en scenarist Bart De Pauw bekend in Vlaanderen. De serie speelt zich af in de telefooncentrale van een jeugdhulpdienst: de "Jongerenfoon", waar vijf jonge, enthousiaste vrijwilligers telefoontjes van jongeren met problemen beantwoorden.

Goed zo !
Quizvraag Atletiek 6416
© Piet.Wijker

In 2016 besliste het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de gouden medaille die de Russische vrouwen wonnen op de 4x100m op de Olympische Spelen van 2008 in te trekken. Een van de Russische loopsters testte namelijk positief op het gebruik van doping. Daardoor ging de gouden medaille 8 jaar na datum naar de Belgische 4x100m- ploeg. Wie liep toen samen met Elodie Ouedraogo, Olivia Borlee en Kim Gevaert naar goud?

Goed zo !
Quizvraag Architecten 6417

Deze Belgische architect geldt samen met  Henry Van de Velde als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de  art nouveau. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het Brussels Centraal Station en de Warenhuizen Waucquez, waar momenteel het Stripmuseum gevestigd is. Hij stond afgebeeld op een van de vroegere Belgische bankbiljet ten en eindigde in 2005 als nummer 15 in de Vlaamse versie van de verkiezing van  De Grootste Belg. Hoe heet deze architect?

Goed zo !

Voldoende afstand houden van je voorligger is essentieel om kop-staartaanrijdingen te vermijden. Toch blijkt de gemiddelde Vlaming het moeilijk te hebben om die basisregel in de praktijk te brengen. Welk lied zou volgens Vlaamse Stichting Verkeerskunde de veilige remafstand met je voorligger helpen aangeven?

Goed zo !

De opera van Giuseppe Verdi werd voor het eerst opgevoerd in 1847 in het Teatro alla Pergola in Florence. Giuseppe Verdi schreef de muziek die het baseerde op het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare. Daarna onderging het werk een hele serie wijzigingen. Het werk is een van Verdi's meest expressieve en krachtige werken in muzikaal opzicht, maar erg onevenwichtig als dramatisch werk. Het stuk gaat over een Schotse veldheer die van heksen te horen krijgt dat hij de volgende koning zal worden en al de gevolgen die deze voorspelling met zich meebrengt. Hoe heet dit stuk en opera?

Goed zo !

Als Fransen het over “La Joconde” hebben, waarover spreken ze dan?

Goed zo !