Quiz van Antverpino

Quizronde 4: Ronde 4

Organisatie quiz: Antverpino

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 77

Moeilijkheid: 89.98 %

Van wie komt de uitspraak: "Religie, zij is de opium van het volk."?

Goed zo !

Wat is de naam van het bekende design merk voornamelijk bekend om zijn keuken artikelen? De fabriek is gelegen in het noorden van Italië, vlakbij het Ortameer.

Goed zo !

De klimplant die we hier zien is uit de hennepfamilie en komt bij ons in het wild voor Vroeger werd hij veel geteeld bij ons waar hij nu nog bij een paar boeren in West-Vlaanderen wordt geteeld. In Europa wordt hij voornamelijk verbouwd in Duitsland Ondertussen is deze plant erg in trek als ingrediënt voor een product dat massaal geproduceerd wordt en wordt hij zelfs aangeplant tot in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië en Tasmanië. Welke plant zoeken we?

Goed zo !

Welke vliegtuigbouwer is na Boeing en Airbus de derde grootste ter wereld? Het werd opgericht in 1969 en het hoofdkantoor bevindt zich in de Braziliaanse stad Sao José dos Campos. Ze zijn vooral bekend om hun privéjets en begonnen daarna lijnvliegtuigen te bouwen, weliswaar voor de kortere afstanden. O.a. TuiFly vliegt met deze vliegtuigen vanaf Antwerpen. Om misverstanden te vermijden Bombardier is niet het juiste antwoord.

Goed zo !

Iedereen kent professor Zonnebloem van Kuifje, Gobelijn in de stripreeks Jommeke, Professor Barabas van Suske en Wiske, maar wie was de professor in de albums van Piet Pienter en Bert Bibber?

Goed zo !

Wat is het grootste land qua oppervlakte van Afrika? Het is een Democratische Volksrepubliek Het is een ex-Franse kolonie. Sinds het uiteenvallen van Soedan in 2011 is het nu qua oppervlakte het grootste land van Afrika.

Goed zo !

Astana was de hoofdstad van Kazachstan, maar hoe noemt de hoofdstad nu? (Sinds enkele maanden) De naam is afgeleid van de oud-president.

Goed zo !

Waarvoor staat de afkorting IPA bij deze speciale bieren?

Goed zo !

Deze berg is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is een vulkaan op de grens tussen de prefecturen Shizuoka en Yamanashi op het eiland Honshu. Wat is de naam van deze berg?

Goed zo !