Poesele kwist 2022

Quizronde 1: Themaronde

Organisatie quiz:

Aantal ronden: 2

Aantal vragen: 9

Moeilijkheid: 73.23 %

Welke taal wordt het meest gesproken in de wereld?

Goed zo !
eiland biosfeerreservaten

Welk eiland werd als eerste totaalgebied opgenomen in het UNESCO-netwerk van biosfeerreservaten?   Het Manx Loaghtan-schaap is een lokaal ras dat enkel daar leeft. 

Goed zo !
liveactionserie in het Star Wars-universum

We zoeken een liveactionserie in het Star Wars-universum. De serie werd bedacht door Jon Favreau en geproduceerd door Lucasfilm. Hij speelt zich af tussen de films 'Return of the Jedi' en 'The Force Awakens'. De serie ging in 2019 in première, het tweede seizoen bijna een jaar later en recent is er sprake van een derde seizoen.

Goed zo !
keukengereedschap

Hoe heet dit keukengereedschap?

Goed zo !
magische cirkel

Welk woord zoeken we: letterlijk 'magische cirkel', of 'magisch wiel'. Volgens oude oosterse wijsheden dienen ze tot inspiratie en innerlijke verrijking. Ze maken je bewust van de oneindigheid van het bestaan en de verbinding met alles om je heen.

Goed zo !
Cassave

Cassave is de eetbare wortelknol van een overblijvende heester.  Cassave wordt in Afrika en Zuid-Amerika veel gegeten. Onder welke naam is dit beter gekend?

Goed zo !
succesvolle film van 1988

Deze film was een van de best bezochte en meest succesvolle films van 1988 en won vier Oscars. Het hoofdpersonage is gebaseerd op Kim Peek en Leslie Lemke, verstandelijk beperkte mannen met savantsyndroom. Geef de titel.

Goed zo !