Quizvragen series

221 resultaten

the lady of the house

Hoe heet “the lady of the house” in Keeping up appearances of “Schone Schijn”. In de serie is ze getrouwd met haar man Richard. We zoeken voornaam en familienaam.

Goed zo !
kostuumdrama Netflix

Welk Amerikaans kostuumdrama op Netflix speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk in 1813 en focust zich op het societyseizoen? De serie is gebaseerd op novelles van Julia Quinn. Het tweede seizoen ging in première op 25 maart van 2022, waarin Anthony's zoektocht naar een geschikte burggravin wordt gevolgd.

Goed zo !
The Queen’s Gambit

In de serie The Queen’s Gambit volgen we het leven van wees en schaakwonder Beth Harmon tijdens haar zoektocht om 's werelds grootste schaker te worden, terwijl ze worstelt met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving. Wat is de naam van de actrice die Beth Harmon speelt?

Goed zo !
Netflix serie 2020

In oktober 2020 werd op Netflix een 7-delige miniserie uitgebracht over een weesmeisje dat uitgroeide tot een schaakkampioene. De serie werd bekroond met een Golden Globe voor beste miniserie. Hoe heet deze serie?

Goed zo !
Tiger King

We zoeken een voormalig Amerikaans dierentuineigenaar, showman, internetpersoonlijkheid, muzikant en veroordeeld misdadiger. Hij is vooral bekend om zijn liefde voor grote katachtigen en als hoofdpersonage van de Netflix documentaire Tiger King. Wat is zijn volledige artiestennaam?

Goed zo !
Callboys

Drie callboys, Devon, Wesley en Jay leven samen met hun "secretaris" in een loft op de bovenverdieping van een consultingbureau. Samen runnen zij een escortbedrijf. Wat is de voornaam van deze secretaris, vertolkt door Bart Hollanders?

Goed zo !
Koreaanse serie Netflix

Deze Koreaanse serie is intussen uitgegroeid tot de meest succesvolle Netflix serie ooit. In deze serie nemen enkele honderden wanhopige mensen het tegen elkaar op in dodelijke kinderspelletjes om een enorme geldprijs te winnen. Het hoofdpersonage heet Seong Gi-Hun's. Over welke serie gaat het hier?

Goed zo !
serie Dinsey+

De finale van deze serie lokte teveel kijkers naar Dinsey+, waardoor de streamingzender tijdelijk plat ging. Welke Marvel serie, met de personages Scarlet Witch en Vision, zoeken we?

Goed zo !
Vlaamse dramaserie water

Een Nederlands – Vlaamse dramaserie waarin een watersnoodramp plaatsvindt, speelt zich af in de Randstad in Nederland en in West – Vlaanderen in België. Wij vragen de naam van de serie waarvan de eerste eind 2016 te zien was op één.

Goed zo !
serie ziekenhuizen

Televisieseries welke zich afspelen in ziekenhuizen komen we regelmatig tegen op het kleine scherm. Tussen 1988 en 1994 werd op de Nederlandse zender TROS dergelijke reeks uitgezonden met een wekelijks kijkcijfer tussen 3 en 4,5 miljoen. Geef de naam van deze reeks.

Goed zo !
Mike Connors

Op 26 januari 2017 ontviel ons de bekende acteur Mike Connors. Hij was bij ons gekend om zijn titelrol in de detectivereeks welke tussen 1967 en 1975 werd uitgezonden op BRT. Welke detectivereeks zoeken wij?

Goed zo !
Quizvraag Series 8372

Het programma dat we zoeken is één van de grote klassiekers van de Vlaamse televisie. Het was enorm populair tussen 1955 en 1963 en er werden 185 afleveringen van gemaakt. Veel van de afleveringen werden live op antenne uitgezonden en er werden geen opnames bijgehouden. Geef de volledige titel van deze legendarische televisiesitcom.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 8334

René Artois is samen met zijn vrouw Edith, de eigenaar van een café in het Franse dorpje Nouvion. Het uitbreken van de tweede wereldoorlog zet het rustige leventje van René op zijn kop, maar hij tracht zijn oude leven verder te zetten door de Duitsers te paaien met een gratis drankje en gratis “diensten” van zijn serveersters in ruil voor moeilijk verkrijgbare artikelen. Geef de echte naam en voornaam van René Artois.

Goed zo !
Quizvraag Netflix 8309

Voor deze vraag zoeken we een heel populaire Zuid-Koreaanse dramaserie.Het verhaal gaat over een groep mensen die hun leven wagen in een mysterieus overlevingsspel. De kijkers kennen alvast deze drie symbolen. Wat is de titel van de serie?

Goed zo !
Quizvraag Series 8261

Deze serie handelt over de avonturen van de bemanning van een veldhospitaal tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren 50. De tragiek en ellende van alledag wordt verdrongen door humor. Soms op het spottende af waardoor de naam van deze serie ook gebruikt wordt voor het syndroom dat soms optreedt bij hulpverleners in een poging om enige afstand te bewaren van al dat menselijk leed. Alleen dreigt het gevaar dat men net iets te veel afstand neemt, cynisch wordt en daardoor ieder inlevingsvermogen verliest. Men wordt slordig, begaat fouten en voelt daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid meer. Hoe heet deze serie of wat is de naam van het syndroom?

Goed zo !