Quizvragen muziek

405 resultaten

We zien hier de cover van het nummer ‘Rise’, uitgebracht in juli 2016. Welke Amerikaanse zangeres zingt dit nummer en heeft het bovendien ook zelf geschreven?

Goed zo !

Welke Nederlander die bekend stond om zijn maatschappijkritische teksten, geïnspireerd op de hippie-ideologie maakte deze al time classic?

Goed zo !

John Lennon was naast Beatle ook een fervente hippie. Samen met Yoko Ono hield hij de legendarische bed-in te Montrael. Maar ze hebben er ook eentje dichter bij huis gedaan. Waar was dit?

Goed zo !

Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Wanneer vond de eerst editie plaats?

Goed zo !

Hoe noemt men het vaak spontaan ontstaan van een cirkel bij punk- en hardrockconcerten, waarbij mensen tegen elkaar aanspringen? Het is normaal vriendschappelijk bedoeld, maar het kan er zeer wild aan toe gaan.

Goed zo !

Voor welke rockgroep ontwierp Andy Warhol deze herkenbare hoes?

Goed zo !

In 1974 kreeg een Britse zanger het idee om een song te schrijven over een legendarische bokswedstrijd, The Rumble in the Jungle, tussen Muhammad Ali en George Foreman die zou plaatsvinden op 30 oktober 1974 in Zaïre. Over welke zanger hebben we het hier?

Goed zo !

We zien hier de cover van "You Could Have It So Much Better". Van welke groep is deze cd?

Goed zo !
Quizvraag MTV 2259

Wat is de titel en de naam van de groep van onderstaande single? Nog een leuk weetje: het was het allereerste nummer op MTV om 12:01am op 1 August 1981.

Goed zo !

Van welke Amerikaanse R&B- en hiphopgroep zien we hier the best off CD-cover?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 2255

In 2015 startte de Schotse Indi-rock band Franz Ferdinand een supergroep met een Amerikaanse rock-pop band. Wat is de naam van deze nieuwe supergroep?

Goed zo !

Sinds 2015 bestaat K3 uit drie nieuwe zangeressen. Wat is de naam van deze Nederlandse blondine?

Goed zo !

In 2016 richtte Q music een nieuwe radio zender op waar je constant kan luisteren naar foute muziek. Van welke groep was het allereerste liedje op deze zender?

Goed zo !

Welke Britse popgroep had in de jaren zeventig een hit met 'Angel Eyes'?

Goed zo !

Alex Agnew is van vele markten thuis. Naast zijn humor beschikt hij ook over een engelenstem. Met welke groep mag hij zijn zangkunsten tentoon spreiden?

Goed zo !