Gemiddelde quizvragen muziek

171 Gemiddelde quizvragen over Muziek

soort viool
© Sara Guasteví

De leerkracht muziek zal het waarschijnlijk wel in het lijstje hebben staan van vreemde muziekinstrumenten, maar weet jij ook de naam van dit instrument? Het is een viool zonder de houten klankkast waarbij het geluid versterkt wordt door een hoorn.

Goed zo !


logo muziekdienst

Herkennen jullie dit logo nog? Graag de naam.

Goed zo !

Marvin Lee Aday

Marvin Lee Aday overleed op 20/01/22. Van welke Amerikaanse rockgroep was hij de zanger?

Goed zo !


frontvrouw Vive la Fête
© SanderSpek

Hoe heet de frontvrouw van Vive la Fête? Voor- en achternaam graag.

Goed zo !


genre muziek zoals Nitzer Ebb

België zette zich muzikaal op de wereldkaart tijdens de jaren’80. Dit genre ontstond doordat enkele dj’s bepaalde platen (zoals van Nitzer Ebb en A Split Second) op 33 toeren gingen draaien in plaats van 45 toeren en dit met een pitch van +8. Hoe heet dit genre?

Goed zo !

Nana Mouskouri
© Anefo

We zien hier Nana Mouskouri, naast zangeres was ze nog op andere domeinen actief. Voor welke organisatie volgde ze Audrey Hepburn op als ambassadrice?

Goed zo !

dansorkest uit Vlaanderen
© Dolledre

De band, opgericht in 1962 aan het Conservatorium Gent door Bob Verhelst (Gent, 1939) had gedurende een kwarteeuw een vaste stek in de Eden te Blankenberge, waar jaren met Gaston Berghmans werd opgetreden. De band raakte vooral bekend door een drietal Europese tournees met Fats Domino in de jaren 70 van vorige eeuw. Geef de naam van deze band genoemd naar de artiestennaam van Verhelst, in het fragment de man aan de piano. Wel de volledige naam...

Goed zo !

Truly madly deeply

We zoeken een Australische groep waarvan Truly madly deeply hun grootste hit was.

Goed zo !

Juke box

Aan het eind van de 19e eeuw ontdekken de Amerikanen Louis Glass en William S. Arnold een nieuwe manier om geld te verdienen met muziek. In november 1889 plaatsten ze een Edison fonograaf in een saloon in San Francisco. Door een muntje in te werpen, konden mensen muziek luisteren via vier luisterbuizen. Voorloper van de jukebox. Letterlijk is het een machine waarin men een munt steekt waarop een muziekje of een film begint te spelen. Het is de voorloper van de jukebox. Misschien een tip, de naam werd gegeven aan een Amerikaanse kinderzender.

Goed zo !

new wave groep

Wat is de naam van deze New Wave groep?

Goed zo !