Quizvragen muziek

405 resultaten

Op 22 mei 2017 vonden er aanslagen plaats in Manchester tijdens een pop-concert. Welke zangeres had net gedaan met optreden bij die aanslagen?

Goed zo !

Op 13 mei 2017 haalde België een mooie vierde plaats met het liedje 'City Lights' van Blanche. Weet jij haar echte naam?

Goed zo !

Een lang leven was hem niet gegund, maar toch is deze discotheek erin geslaagd een heus begrip te worden. Nadat er meermaals drugs, vuurwerk en verboden wapens gevonden waren, gingen in 2001 de deuren dicht. Uitbater Frank Verstraeten hield aan zijn avontuur een resem klachten en zelfs een veelbesproken homejacking over. Welke Antwerpse discotheek baatte hij vier jaar uit?

Goed zo !

Norah Jones is een Amerikaanse Jazz-zangeres en pianiste. Ze is de dochter van waarschijnlijk de bekendste sitarspeler op deze planeet. Wat is de naam van deze sitaarspeler?

Goed zo !

Welk boek van Herman Hesse gaf zijn naam aan een rockformatie met onder andere het nummer 'Born to be wild'?

Goed zo !

Wat is de naam van de drummer en (mede)oprichter van Metallica?

Goed zo !

Toen deze danstempel twee jaar geleden door bulldozers platgewalst werd, kocht fan van het eerste uur Gilbert Van Hoecke het volledige interieur op en bouwde de feestzaal minutieus herop in zijn garage. Naam graag van deze legendarische danstempel in Ertvelde die Eddy Wally in de vroege jaren ‘60 opende en waar artiesten zoals André Hazes en Jo Leemans hun carrière startten.

Goed zo !

De inspiratie van het nummer “Freak” van “Chic” werd geschreven nadat Nile Rogers en Bernard Edwards, ondanks de uitnodiging van Grace Jones, de toegang werden geweigerd tot de grote nachtclub in Manhattan. Welke club van Steve Rubell sloot zijn deuren in 1986?

Goed zo !
Quizvraag DJ 2649

Het dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike kent een vrouwelijke variant. Het vrouwelijke dj-duo Charline Vandergeeten en Justine Szpringer werd opgericht in 2012. Ze stonden al op festivals over heel de wereld en waren onder meer ook te zien in het programma The Sky is the limit. Maar wat is hun artiestennaam?

Goed zo !
Quizvraag Festivals 2633

In 2015 was deze reeds 74-jargige Britse artiest te bewonderen op Rock Werchter en Pinkpop. met nummers als fourfiveseconds en Eleanor Rigby was hij zeker een van de toppers op het festival. Deze man is een ware legende in de muziek en dat is hij ook volgens de Queen, want sinds 1997 mag hij zichzelf Sir noemen. Wie is deze man toch?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 2631

Tik... tik... tik … en ga zo maar door, dat is het wat dit instrument doet. Dit heeft als functie het tempo aan te geven in de muziek maar ook om te controleren of men het tempo weet vast te houden. Maar hoe heet dat tikkend instrument?

Goed zo !
Quizvraag Band 2553

Welke Britse reggae- en popband, bekend van onder andere de hit Kingston Town, werd in 1978 opgericht door een stel werkloze vrienden?

Goed zo !

Van welke popmuzikant is de bijnaam Slowhand? Het is tevens zijn vijfde studio album.

Goed zo !

We zoeken een manier om muziek aan te leren. De belangrijkste onderdelen van deze leermethode zijn:
Jong beginnen (vanaf 3 jaar), veelvuldig naar muziek luisteren, lLeren te spelen alvorens muzieknotatie te leren lezen ...
Welke methode zoeken we?

Goed zo !

Vanuit een kleine caravan komt een live-radio met gekke dj's interactieve ambiance brengen. De drijfkrachten zijn interactie's met het publiek en de juiste foute muziek op het moment. Deze dj’s zijn vaak te zien in Petit Bazaar op Pukkelpop. Hoe noemen deze dj’s?

Goed zo !