Quizvragen literatuur

298 resultaten

Quizvraag Auteurs 4179

Moby-Dick is een roman over de jacht op de witte potvis Moby Dick door kapitein Achab van de walvisvaarder Pequod, die in een eerdere confrontatie met het dier zijn been heeft verloren. Van wiens hand is deze roman?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 4127

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een bekend boek van Jules Verne. De hoofdrollen in dit boek zijn weggelegd voor de personages Phileas Fogg en zijn knecht Passepartout. Het boek van Jules Verne verscheen voor het eerst in 1873. In 2004 werd het boek voor een tweede keer verfilmd. In de cast zaten toen Jackie Chan en Steve Coogan. Weten jullie ook de titel van het boek?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 4034

Literatuur met een beetje film. Een boek van Ken Kesey uit 1962 werd verfilmd in 1975 met niemand minder dan Jack Nicholson in de hoofdrol. We bekijken een fragmentje. Naar welke Engelstalige naam van dit boek en deze film zijn we op zoek?

Goed zo !

Herman Thiery was een Vlaams schrijver uit Gent. Hij was dichter, prozaïst en schrijver van toneelstukken. Zijn bekendste boeken zijn "De trap van steen en wolken" (1942), "De man die zijn haar kort liet knippen" (1947) en "De trein der traagheid" (1950). Hij was een van de auteurs die de aanzet gaven tot de stroming van het magisch realisme in de Nederlandse literatuur. We kennen Herman Thiery echter beter van zijn schrijverspseudoniem. Wat was dat nu ook weer? We zoeken enkel de achternaam van zijn pseudoniem.

Goed zo !

Wie schreef de roman 'Robinson Crusoe' uit 1719?

Goed zo !

In welk land wordt de Nobelprijs voor de literatuur uitgereikt?

Goed zo !

Welke Nederlandse auteur schreef de boeken 'Het Diner' en 'Zomerhuis met zwembad'?

Goed zo !
Quizvraag Kinderboeken Auteur 3918

Welke voormalige Glee-acteur schreef de populaire kinderboekenreeks The land of Stories, of Toverland?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 3908

Welke held gaat in het boek van Jules Verne een weddenschap aan dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen?

Goed zo !

Welke boek van Vladimir Nabokov gaat over Professor Humbert die verliefd wordt op een meisje van twaalf?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 3876

We zijn bij deze vraag op zoek naar de Harry Potter-fans onder ons. Hoe heten de vier afdelingen van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus? Let op, we willen graag de Nederlandse benamingen van de afdelingen.

Goed zo !

We zijn op zoek naar de titel van een roman die midden 19de eeuw werd geschreven door Emily Brönte. Het verhaal werd meerdere malen verfilmd en diende zelfs als inspiratie voor één van de bekendste nummers van Kate Bush. Kennen jullie de titel van zowel de roman als het nummer?

Goed zo !

Af en toe mag er ook eens een weggevertje tussen zitten. Deze legende vertelt het verhaal van de stad Brussel die wordt aangevallen door vijanden die op een bepaald moment deden alsof ze zich overgaven. In werkelijkheid staken ze echter buskruit onder de stadswallen en wilden ze de stad opblazen. Deze tragedie werd echter vermeden door een pienter jongentje die het lont had gezien en spontaan zijn kraantje openzette. Over wie gaat deze legende?

Goed zo !

Verplichte kennis voor iedereen! Hoe heet de Vlaamse romanschrijver en dichter die bekende werken als Lijmen/Het been en Kaas uit zijn pen toverde?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 3870

Iets minder zware literatuur maar daarom niet minder geapprecieerd zijn de verhalen van Jip en Janneke. De auteur hiervan kent iedereen wel, dat is Annie M.G. Schmidt maar weten jullie ook wie de illustraties in deze boeken voorzag?

Goed zo !