Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Moeilijke quizvragen literatuur

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Moeilijke quizvraag Literatuur 7849

Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck spelen op de planken een oerklassieker.
Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Te wachten op iemand die Godot heet...
Van wiens hand is dit absurde toneelstuk?Moeilijke quizvraag Literatuur 7773

Wat is de titel van deze roman uit 1958 van Graham Greene? Het verhaal speelt zich af in Cuba na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersoon, Jim Wormold, wordt benaderd door de Britse geheime dienst met het verzoek om tegen betaling informatie te verschaffen. Jim heeft privéproblemen. Zijn vrouw heeft hem verlaten en hij moet in zijn eentje voor zijn dochter zorgen. Aangezien zijn dochter graag met geld smijt, voelt hij zich gedwongen om voor de Britten te gaan werken door informatie te verzinnen en op die manier aan extra inkomsten te komen. Na verloop van tijd vertelt hij de Britten zelfs dat de Cubanen over een waterstofbom beschikken. Hij moet helaas wel steeds meer moeite doen om zijn leugens geloofwaardig te houden.Moeilijke quizvraag Schrijfsters 7713Wat is de naam van de schrijfster die in 1997 doorbrak met haar debuutroman Het lelietheater? Voor dit boek ontving zij in 1998 het Gouden Ezelsoor voor het bestverkochte literaire debuut . Haar tweede roman Het Tedere Kind kreeg daarentegen een aantal vernietigende recensies.Moeilijke quizvraag Schrijvers 7693Van welke Vlaamse schrijver zijn de romans Walvis en Los en het kinderverhaal ‘hoe ik vergeten geraakte’?
Moeilijke quizvraag Literatuur 7497

Deze knappe vrouw is schrijfster en vrouw van Lieven Scheire. Haar naam: Sien Volders. Maar wat was nu weer de naam van haar debuut in de literaire wereld? Het verhaal gaat over twee vrienden die in een berekoud deel van de wereld muziek en liefde zoeken. Een echte aanrader. Welk boek?Moeilijke quizvraag Literatuur 7375

© Suz

Deze Zweedse schrijfster van misdaadromans is bekend van onder andere de boeken Oorlogskind, Zusje, Steenhouwer, Predikant en Ijsprinses. Vier van deze boeken zijn ook verfilmd. In 2013 volgde de zesdelige serie de FJälbacka Murders, die gebaseerd zijn op de personages uit de boeken. Wie zoeken we?Moeilijke quizvraag Literatuur 7358

In 2018 schreef Michael Wolf een boek waarin hij het gedrag beschrijft van de Amerikaanse president Donald Trump, het personeel van zijn presidentiële campagne in 2016 en het personeel in het witte huis. Wat is de naam van dit boek?Luc De Vos schreef ook boeken. Wat is de titel van zijn laatste boek?
Moeilijke quizvraag Literatuur 6669

Literatuur. Kris Van Steenberge schreef vorig jaar zijn eerste boek en won hiermee de Debuutprijs 2014, maar ook de publieksprijs en de juryprijs van de Bronzen Uil 2014. Centrale figuren in het boek zijn Nameloos, een misvormde en uitgestoten jongen, en zijn populaire broer Valentijn. Wat is de titel van dit boek? De titel verwijst naar het West-Vlaamse dorp tussen Ieper en Veurne waar de broers opgroeien.Ish Ait-Hamou, hip hop choreograaf en vooral bekend als jury-lid van het tv-programma So You Think You Can Dance, verbaasde vriend en vijand toen zijn debuutroman 'Hard Hart' begin 2014 met lovende kritieken onthaald werd. Wat is de titel van zijn tweede roman die begin 2015 verscheen?