Moeilijke quizvragen literatuur

3 resultaten

Deze sciencefiction avonturenroman van Sir Arthur Conan Doyle verscheen voor het eerst in 1912. Het is het eerste verhaal in een reeks over het personage Professor Challenger en vertelt het avontuur van 4 mannen. Ze komen vast te zitten op een plateau in Zuid-Amerika waar nog dinosaurussen leven. Het boek werd meerdere keren verfilmd. Wat is de titel van dit boek?

Goed zo !

De Nobelprijs voor Literatuur in 2023 werd toegekend aan een Noorse auteur wiens oeuvre een indrukwekkende impact heeft gehad op de wereldliteratuur. Deze auteur staat bekend om zijn meesterlijke schrijfstijl en diepgaande exploratie van de menselijke psyche. Kun je enkele bekende werken van deze auteur noemen, waarvan sommige zijn vertaald en wereldwijd gelezen worden?

In 2015 ontving hij reeds de prestigieuze Literatuurprijs van de Noordse raad voor zijn trilogie Andvake, Olavs draumar en Kveldsvævd.

Goed zo !

Rond Kerst kan u zeker altijd kijken naar filmversies van deze klassieker uit 1843. Het is een victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Wat is de titel van dit boek van Charles Dickens?

Goed zo !