Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Gemakkelijke quizvragen literatuur

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Gemakkelijke quizvraag Schrijvers 8324Inspector Morse was een populaire televisieserie die van 1987 tot 2000 op de Britse televisie te zien was. De inspecteur speelt de hoofdrol in dertien romans en overlijdt voor het einde van het laatste boek. Wie was de auteur van deze romans?Gemakkelijke quizvraag Literatuur 5743

"O krinkelende winkelende waterding met 't zwarte kabotseken aan" is de openingszin van Het Schrijverke. Deze schrijver was een priester, taalwetenschapper en vertaler. Hij was eveneens de oom van een andere Vlaamse schrijver Stijn Streuvels.Gemakkelijke quizvraag Boeken 4241We zoeken een roman van de Amerikaanse schrijver Herman Melville, over de jacht op de witte potvis door een op wraak beluste kapitein. Hoewel de roman bij verschijning flopte, kreeg hij in de twintigste eeuw de reputatie een van de belangrijkste Amerikaanse bijdragen aan de literatuur te zijn. Graag de titel van het boek uit 1851.Gemakkelijke quizvraag Schrijvers 4198A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843 en was drie dagen later uitverkocht. Wie schreef deze novelle?
Af en toe mag er ook eens een weggevertje tussen zitten. Deze legende vertelt het verhaal van de stad Brussel die wordt aangevallen door vijanden die op een bepaald moment deden alsof ze zich overgaven. In werkelijkheid staken ze echter buskruit onder de stadswallen en wilden ze de stad opblazen. Deze tragedie werd echter vermeden door een pienter jongentje die het lont had gezien en spontaan zijn kraantje openzette. Over wie gaat deze legende?Gemakkelijke quizvraag Walt Disney 3679We zoeken de naam van deze figuur uit het Jungle Boek van Kipling. Hij is een oude tijgerpython en wordt gevreesd door alle apen. Hij is één van Mowgli's beste vrienden. Hij kan de andere dieren hypnotiseren door figuren met zijn lichaam te beschrijven. In de Disney versie van het Jungle Boek speelt hij een heel andere rol. Daar is hij is juist een vijand die Mowgli wil opeten.Een reis rond de wereld is de droom van velen. Helaas de tijd en het geld zijn hier de grote struikelblokken. Ene Phileas Fogg deed het,... niet in het echt maar in een boek van Jules Vernes. In welk boek?

In februari 2017 moesten we afscheid nemen van de schrijver van Nijntje. Weten jullie de naam van deze Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken?


We zijn op zoek naar een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Het verscheen voor het eerst in december 1845. Het gaat over een dakloos meisje die op het einde met een lach op het gezicht sterft. Welk sprookje zoeken we hier?

Het eerste deel van 'Das Kapital' werd gepubliceerd in 1867. Het tweede deel verscheen in 1885, twee jaar na de dood van de schrijver. Wie schreef dit werk?