Quizvraag Geschiedenis 2596

Welk duo werd door president Thomas Jefferson uitgezonden om op expeditie te gaan? Het was de eerste overlandse tocht door het westen van de Verenigde Staten van Amerika die leidde naar de kust van de Grote Oceaan aan de monding van de Columbia in de huidige staat Washington. De expeditie is afgebeeld op een Amerikaanse munt van 5 dollarcent

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Quizvraag Geschiedenis 2576

Wat is de naam van de oudste menselijke mummie die in Europa is gevonden? De mummie was een man uit de Kopertijd.

Toon de eerste letter
De eerste letter: Ć


Quizvraag Geschiedenis 2554

Welk land gaf in 1886 het Vrijheidsbeeld cadeau aan de Verenigde staten?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Geschiedenis 2510

In 1947 stonden de kranten in de VS vol met het nieuws van een vliegende schotel die neergestort was. Voor de ufo-aanhangers staat deze gebeurtenis bekend als het belangrijkste ufo-incident ooit. Nabij welke plaats in New Mexico vond dit incident plaats?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Geschiedenis 2450

We zien hier de M10, de eerste Amerikaanse tankjager die in de Tweede Wereldoorlog in actie kwam. Zijn officiĆ«le naam is ā€œ3 in Gun Motor Carriage M10ā€. Vanwaar zijn bijnaam komt, bestaat veel discussie, maar weten jullie zijn bijnaam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: W


Quizvraag Geschiedenis 2448

Dit schip werd gebouwd in 1884 in Noorwegen. Het schip heette toen nog Patria. Het schip was oorspronkelijk gebouwd als walvisvaarder en robbenjager, maar werd door Adrien de Gerlache voor de Belgische Antarctische expeditie gekocht. Welke naam kreeg het schip toen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Geschiedenis 2444

De Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring is opgesteld door Thomas Jefferson in 1776. Bij het schrijven kreeg hij hulp van een politicus en wetenschapper die vooral bezig hield met publicaties rond elektriciteit. Zijn hoofd haalde Mount Rushmore niet, maar wel het honderd dollar biljet. Wiens hoofd zien we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Geschiedenis 2441

Peace love and happines, maar deze vraag gaat vooral over Peace. In 2009 won Obama de Nobelprijs voor vrede maar welke democraat won hem in 2007?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag Geschiedenis 2418

Welke First Lady van Amerika stichtte, na jarenlang zelf verslaafd te zijn geweest, een ontwenningskliniek? Ze won een gouden medaille van het Congres.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Geschiedenis 2405

Dit is een nationaal symbool van Frankrijk. Ze bekleedt een ereplaats in stadhuizen en rechtbanken. Ze symboliseert de 'Triomf van de Republiek' de Vrijheid en de Rede en is als zodanig een verschijningsvorm van de vrijheidsgodin. Haar beeld staat op het Place de la Nation in Parijs. Wat is de naam van dit nationaal symbool?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Quizvraag Geschiedenis 2391

Bij deze slag in oktober 732 of 733 versloeg de Frankische hofmeier Karel Martel een islamitisch leger onder emir Abdul Rahman. De uitkomst van deze veldslag bracht de noordwaartse expansie van de islam uit Spanje tot staan en wordt traditioneel geassocieerd met het begin van de reconquista. Welke slag zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Quizvraag Geschiedenis 2364

We zoeken de naam van een Duits politicus, militair leider en een vooraanstaand lid van de NSDAP. Tijdens de Eerste Wereldoorlog haalde deze Duitse piloot vele vijandelijke vliegtuigen neer. In 1946 pleegde hij zelfmoord. Wie zoeken we?

Toon de eerste letter
De eerste letter: G


Quizvraag Geschiedenis 2307

We zoeken een belangrijk Germaans volk ten tijde van het Romeinse Rijk. Ze vielen in 376 de Balkan binnen. In 410 plunderden ze Rome onder leiding van Alarik. Daarna trokken ze verder westwaarts, waar zij het koninkrijk Toulouse stichtten. In 711 tenslotte leden ze een nederlaag bij Jerez de la Frontera tegen de zojuist binnengevallen Moren, het volk dat we zoeken werd al snel teruggedrongen in een klein koninkrijkje in het noorden, waar nu Asturiƫ ligt en verloren daarna geheel hun eigen identiteit.

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Quizvraag Geschiedenis 2303

Adolf Hitler was een hondenliefhebber. Deze Duitse herder kreeg hij in 1941 cadeau van Martin Bormann. Wat was de naam van deze herder?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Geschiedenis 2288

Wat is de naam van deze Engelse militair? Hij is bekend geworden wegens zijn rol in de samenzwering om koning Jacobus I en een groot deel van de in Londen wonende Schotse adel te vermoorden.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvraag Geschiedenis 2266

Wie landde op 28 mei 1987 op 18-jarige leeftijd met een Cessna 172P op een brug in de buurt van het Rode Plein in Moskou? Hij voerde deze actie naar eigen zeggen uit om de mensheid vrede te brengen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Geschiedenis 2236

Op 28 augustus 1988 om 15:44 uur vond een vliegtuigongeluk op Vliegbasis in Duitsland plaats tijdens een luchtshow. Een vliegtuig van het Italiaanse aerobatiekteam 'Frecce Tricolori' vloog in op vijf andere vliegtuigen van het team, omdat de piloot van dat vliegtuig te vroeg begon met het afronden van de stunt. Er vielen 70 doden. Wat is de naam van deze vliegbasis?

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Quizvraag Geschiedenis 2170

Hoe heet de nacht van 24 Augustus 1572 waar in Parijs 2.000 mensen werden vermoord na het huwelijk van Hendrik van Navarre en Margarete? Hendrik IV kon maar net ontsnappen aan de moordaanslag.

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Quizvraag Geschiedenis 2138

We zijn op zoek naar de naam van deze crimineel. De man werkte zichzelf op tot sekteleider en verplichte zijn volgelingen om op rooftocht te gaan en hun bezittingen aan hem af te staan. In 1969 kreeg hij een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting tot moord. EĆ©n van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de toenmalige vrouw van acteur & regisseur Roman Polanski.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


Quizvraag Geschiedenis 2135

Belgiƫ lijkt bijna een broeihaar voor moordenaars voorbeelden zijn Els Clottemans, Hans Van Themsche, Ronald Janssens & uiteraard Marc Dutroux. Maar ook van buitenaf krijgt ons land het hard te verduren. Welke Franse seriemoordenaar die ook wel het monster van de Ardennen wordt genoemd werd in Belgiƫ beroemd nadat bekent raakte dat hij in totaal 7 meisjes/vrouwen had ontvoerd, verkracht en vermoord.

Toon de eerste letter
De eerste letter: F