Quizvragen films

492 resultaten

Quizvraag Acteurs 2794

Deze Britse acteur overleed in juni van dit jaar. Hij speelde mee in meer dan 270 films, vaak als stevig vermomde slechterik. Zijn bekendste rollen zijn ongetwijfeld graaf Dracula, het monster van Frankenstein en graaf Dooku in de Star Wars films. Hij vertolkte de rol van Saruman in de trilogie The Hobbit op zijn 92ste. Wat is de naam van deze geridderde acteur?

Goed zo !

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog grijpen onrustwekkende voorvallen plaats in een Noord-Duits plattelandsdorp. Alles begint wanneer onbekenden een kabel over de weg spannen, waardoor de dorpsarts van zijn paard valt. Nadien steken ze een voorraadschuur in brand en martelen ze twee kinderen. De plaatselijke schoolmeester zoekt de waarheid. Deze zeer beklemmende film van Michael Haneke won de Golden Globe voor beste buitenlandse film en de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes in 2009. Wij zoeken de titel van de film.

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2771

De film ‘rundskop’ uit 2011 gaat over een Limburgse veeboer die met zijn traumatische jeugd wordt geconfronteerd wanneer hij in contact komt met de WestVlaamse hormonenmaffia. Mathias Schoenaerts, die de opgefokte veeboer vertolkt, kwam voor de rol 27 kilogram bij, naar eigen zeggen zonder hulp van hormonen. Dit in tegenstelling tot de veeboer, die zeker niet vies was van een prikje. Wat is de naam van het personage dat Mathias Schoenaerts in Rundskop vertolkt?

Goed zo !

Voor haar rol in Howard’s End kreeg deze Britse een Oscar als "Beste Actrice”. Haar tweede Academy Award won ze in 1996, voor haar scenariobewerking van Jane Austens ‘Sense and Sensibility’, waarin ze ook een hoofdrol speelde. Tot nog toe is zij daarmee de enige die een Oscar won voor zowel haar acteerwerk als haar schrijftalent. In een aantal Harry Potterfilms speelde ze de rol van Sybilla Zwamdrift. Wie is deze actrice?

Goed zo !

Wat is de titel van deze film uit 1990 met Arnold Schwarzenegger?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars Golden Globe 2708

We zoeken de titel van een Amerikaanse romantische sciencefiction dramafilm uit 2013. De film won een Oscar en Golden Globe voor beste originele scenario. De film gaat over de alleenstaande Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) die een liefdesrelatie begint met zijn zelflerend besturingssysteem. Welke film zoeken we?

Goed zo !

In de film La dolce vita van Federico Fellini gedroeg zich deze man zeer opdringerig bij het fotograferen van mensen op straat. Wat is zijn achternaam in deze film?

Goed zo !

Kiefer Sutherland is ondertussen bekender van de series 24 en Designated Surviver, maar in het fantastische jaar 1990 speelt hij een hoofdrol in een film van Joel Schumacher. Welke film over vier medische studenten die experimenteren met bijna-doodervaringen, zoeken we?

Goed zo !

Ban Ki-moon, Bill Clinton, Barack Obama, John Kerry, Paus Franciscus… allemaal wereldleiders, uiten zich over de klimaatverandering in een documentaire van Fisher Stevens en Leonarde DiCaprio. Wat is de naam van deze documentaire die vanaf 30 oktober gratis te bekijken is?

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs 2655

We zijn op zoek naar de Vlaamse filmregisseur afkomstig uit Sint-Truiden die met Rundskop, tevens zijn eerste langspeelfilm ooit, meteen een Oscarnominatie in de wacht sleepte?

Goed zo !

2016, een jaar waar er heel veel artiesten zijn overleden. Daarnaast ook prinses Leia uit Star Wars. Weten jullie haar echte naam?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2617

Rond deze film ontstond er heel wat controverse omdat er in het verhaal twee schapenhouders op elkaar verliefd werden en stiekem een relatie onderhielden. Deze film werd geweigerd in de meeste islamitische landen. Maar wie speelde naast Jake Gyllenhaal de hoofdrol in Brokeback Mountain?

Goed zo !

We zoeken een Amerikaanse actie/komische film uit 2005. De film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. De film werd geregisseerd door Jay Chandrasekhar. Hoofdrollen worden vertolkt door Johnny Knoxville, Jessica Simpson en Seann William Scott. (De auto op de foto heeft de naam 'General Lee') Welke film zoeken we?

Goed zo !

De Oscar is een Amerikaanse filmprijs. Uit welk materiaal bestaat dit beeld voor ruim 90%?

Goed zo !

Van welke Drama/Actiefilm uit 1986 zien we hier de cover?

Goed zo !