Quizvragen films

492 resultaten

The Sound of Music is een musicalfilm uit 1965 van Robert Wise, met Julie Andrews in de hoofdrol. Het is een gedramatiseerd verhaal over een familie die in de oorlog Oostenrijk wil ontvluchten. Wat is de naam van die familie?

Goed zo !
Quizvraag Films 3649

We zoeken de naam van deze film uit 1954, geregisseerd en geproduceerd door Alfred Hitchcock. Het wordt door veel filmcritici beschouwd als één van Hitchcocks beste en spannendste films. De film gaat over L.B. Jeffries, een professioneel fotograaf die door een gebroken been gebonden is aan een rolstoel, en zijn kleine appartement niet kan verlaten. Regelmatig krijgt hij bezoek van zijn vriendin en zijn verpleegster Stella maar hij is vaak alleen. Om de verveling te voorkomen, vervalt hij in voyeurisme: hij bespioneert door zijn achterraam met een verrekijker en zijn fotocamera de appartementen aan de overkant . Op een bepaald moment krijgt hij het vermoeden dat één van zijn buren zijn vrouw heeft vermoord.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Amerikaanse filmacteur? Hij werd in 1995 genomineerd voor een Golden Globe voor zijn bijrol in The River Wild en in 2005 voor een Golden Satellite Award voor The Woodsman. In 1984 brak hij echt door in de Amerikaanse film Footloose.

Goed zo !

Wat is de titel van een Vlaamse film van Lieven De Brauwer die we hier zien?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Amerikaanse biografische dramafilm uit 2008. Het verhaal is gebaseerd op het leven van een verkozen politicus uit Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en later vermoord werd. De film werd genomineerd voor acht Oscars, waarvan zowel die voor het scenario als die voor hoofdrolspeler Sean Penn daadwerkelijk werden gewonnen.

Goed zo !

De film dirty dancing uit 1987 gaat over een meisje (Frances) dat verliefd wordt op haar dansleraar, die ze leert kennen wanneer ze met haar ouders op vakantie is. Welke actrice speelde de rol van Frances "Baby" Housema?

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Duitse componist en producent van filmmuziek. Hij is één van de bekendste filmcomponisten van de moderne filmmuziek. Hij componeerde muziek voor meer dan 150 soundtracks waaronder Gladiator, Pirates of the Caribbean, Madagascar, The Da Vinci Code, The Dark Knight, Inceptionen , twelve years a slave and The Lion King waarvoor hij een Oscar won.

Goed zo !
Quizvraag Pixar Walt Disney 3555

Wat is de naam van deze Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2009, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het is de tiende lange speelfilm van Pixar.

Goed zo !
filmdebuut van Eric Van Looy

We vragen naar de titel van het filmdebuut van Eric Van Looy uit 1993. Tom Van Landuyt, Axel Daeseleire, Mathias Sercu, Sven De Ridder en Marilou Mermans zijn maar enkele van de namen die meespeelden in de studentenfilm. Wat is de titel van deze film die de Joseph Plateauprijs kreeg?

Goed zo !

Deze Engelse acteur en toneelregisseur is voor kenners de beste acteur van de twintigste eeuw. Hij wordt tevens beschouwd als één van de beste Shakespearevertolkers die ooit heeft geleefd. Veel van zijn film- en theaterproducties waren bewerkingen van stukken van William Shakespeare. Ons is hij vooral bijgebleven als voormalige SS-er en tandarts in Marathon Man. Wie is deze acteur?

Goed zo !
Quizvraag Wagens 3478

Reeks 4, voor 3 punten: In de originele “Gone in 60 Seconds” van Halicki uit 1974 kreeg een gele Ford Mustang een meisjesnaam mee die u misschien bekend in de oren zal klinken. Ook de Shelby GT500 uit de remake uit 2000 met Nicolas Cage en Angelina Jolie in de hoofdrol, kreeg dezelfde naam mee. Het was de laatste van de 48 auto’s die Cage op 1 dag moest zien te stelen. Naar welke naam zijn wij op zoek?

Goed zo !
Quizvraag Wagens Pixar Walt Disney 3477

Reeks 4, voor 2 punten: Deze rode sportwagen speelt de hoofdrol in de Amerikaanse computeranimatiefilm “Cars” van Pixar, nu onderdeel van Disney. Wij zoeken de naam van dit wagentje, verwijzend naar de familienaam van een animator van Pixar die in 2002 de strijd tegen kanker verloor.

Goed zo !
Quizvraag Wagens Walt Disney 3476

Reeks 4, voor 1 punt: Deze legendarische Volkswagen kever met nummer 53 op de kap en zijkant speelt de hoofdrol in 5 films van Disney. De eerste film, getiteld “the Love Bug” verscheen in 1969. De voorlopig laatste film kwam 25 jaar later uit. Naam graag van dit wagentje.

Goed zo !
Quizvraag Films 3466

Deze historische film uit 1975 van Stanley Kubrick is een verfilming van een roman van William Makepeace Thakeray uit 1844. Het gaat overeen jongeman die opgroeit in een bescheiden Iers milieu in de 18de eeuw en zich voordoet als edelman omdat hij weigert zijn lot te aanvaarden.. Zijn bedrog, leugens en bluf om hogerop de sociale ladder te geraken, maken hem echter nooit gelukkig. De film was destijds geen commercieel succes, maar werd door de jaren heen steeds meer gewaardeerd door de fans van Kubrick. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs Oscars 3458

Le fidèle is dit jaar de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet Engelstalige film. Dat Matthias Schoenaerts de hoofdrol vertolkt in deze romantische film die zich in het misdaadmilieu afspeelt, is u wellicht bekend, maar wie regisseerde deze film?

Goed zo !