Quizvragen films

492 resultaten

Eén van de klassiekers die Clint Eastwood heeft gemaakt is deze film uit 1992. In de Western gaat Eastwood, samen met twee kompanen op zoek naar wraak voor de verminking van een prostituee in het stadje Big Whiskey. De nominatie voor de oscar voor beste acteur kon hij niet verzilveren, maar de oscar voor beste film en beste regie nam hij wel mee naar huis. Hoe heet de film?

Goed zo !

Op veertienjarige leeftijd werd Jodie Foster voor het eerst voor een Oscar genomineerd voor haar bijrol in deze legendarische film uit 1976, geregisseerd door Martin Scorsese. We zien ze hier op de foto naast hoofdrolspeler Robert De Niro. Over welke film hebben wij het hier?

Goed zo !

We weten niet van waar u deze actrice het best zou moeten kennen. Vanwege haar oscar voor beste bijrol in “Chicago”, haar rollen in “Ocean’s Twelve”, “Entrapment” of “The Mask of Zorro”? Of toch maar vanwege haar huwelijk met Micheal Douglas. Wat is haar naam?

Goed zo !

Deze film van Josef von Sternberg uit 1930 is ongetwijfeld een van de meest tijdloze films ooit gemaakt. In de rol van revuezangeres Lola, kreeg Marlene Dietrich door deze film grote bekendheid vooral dankzij het lied “Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt, und sonst ... gar nichts.” Naam graag van deze film.

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs 3371
© David Shankbone

We zoeken de naam van de Amerikaanse filmproducent die onlangs in opspraak kwam voor seksuele intimidatie, ongewenste fysieke aanrakingen of seksuele aanrandingen. Onder meer Asia Argento, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow and Rosanna Arquette kregen ooit te maken met de ongewenste intimiteiten van deze man.

Goed zo !

In de film uit 1999, The Green Mile, werd deze reusachtige Afro-Amerikaan beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Deze John Coffey heeft als celgenoot een kleine muis. Wat is de naam van deze muis in The Green Mile?

Goed zo !
Quizvraag Wagens 3306

Reeks 4, vraag C: Voor alle quizzers die vroeger fan waren van de Ghostbusters, is dit misschien wel de gemakkelijkste vraag van de drie. Wat is de naam van het voertuig van deze spokenjagers?

Goed zo !

Momenteel loopt in onze bioscopen de 8e film uit de Saw reeks, Jigsaw genaamd. Kennen jullie ook de echte naam van de morbide hoofdrolspeler John Cramer hier op het scherm te zien?

Goed zo !
Quizvraag Films 3266

De naam Mario Verstraete zegt jullie waarschijnlijk weinig. Hij was een MS patiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in België. In 2012 maakt Nic Balthazar hier een film over waarin een fel vermagerd Koen De Graeve de rol van Mario op zich nam. Graag de naam van deze film.

Goed zo !
Quizvraag Regisseurs 3253

Image, black en zeer binnenkort patser zijn films geregisseerd door deze 2 jonge Brusselaars. Binnenkort trekken ze misschien naar Hollywood voor “Beverly Hills cop 4” en “Bad Boys 3”. Graag hun namen.

Goed zo !

We zien we hier 2 robots die vrijwel altijd in elkaars gezelschap vertoeven en zorgen voor de vrolijke noot binnen de Star Wars saga. Graag hun namen.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een film uit 2008 geregisseerd door David Fincher. De film is deels gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van F. Scott Fitzgerald. Het gaat over een man die naarmate hij ouder wordt een steeds jonger lichaam krijgt. Of was het nu omgekeerd? Jullie weten het wel! Welke 3-voudig Oscar winnende film zoeken we hier? (de volledige naam)

Goed zo !
Quizvraag Films 3215

Voor mensen die vaak naar de cinema gaan is deze vraag een kolfje naar hun hand. Van welk bedrijf zien we volgende hier het logo?

Goed zo !

Deze film uit 82, zonder noemenswaardige dialogen, speelt zich af in de oertijd. Na een aanval door een vijandige stam, waarbij ze hun levensnoodzakelijk vuur verliezen, worden 3 neanderthalers door het stamhoofd erop uit gestuurd met maar één doel: naar huis komen met vuur. Er volgt een tocht door onontgonnen terrein na confrontaties met andere stammen, sabeltijgers en mammoeten en kannibalen.
Zoals u kon zien leken ze allemaal verrassend goed op Steven Dufour! Goed voor 2 Cesars en 1 Oscar! Originele Franse titel van de film.

Goed zo !

Ze was deze zomer te zien in de komedie ‘Bad moms’ als tegenspeelster van Mila Kunis, maar is bij het grote publiek vooral bekend geworden door de serie ‘Married With Childeren’. Daarin speelde ze dochter Kelly van schoenenverkoper Al Bundy. Graag de naam van deze actrice.

Goed zo !