Quizvragen films

492 resultaten

Welke actrice won in 2002 een Oscar voor beste actrice dankzij haar rol in Monster's Ball. Ze was de eerste gekleurde actrice die deze Oscar won. Daarnaast speelde ze onder andere ook mee in verschillende X-men films en ze is ook nog een bondgirl geweest.

Goed zo !
Quizvraag Films 3856

De Canyons… wie vind ze niet prachtig. Dit is het ware verhaal van het opmerkelijke avontuur van bergbeklimmer Aron Ralston om zichzelf te redden nadat een gevallen rotsblok op zijn arm is neergestort en hem in een geïsoleerde kloof in Utah heeft laten vallen. De komende dagen onderzoekt hij zijn leven en overleeft de elementen om uiteindelijk te ontdekken dat hij de moed en de middelen heeft om zich een weg uit te vinden, een muur van 20m te schalen en meer dan 12 km te lopen voordat hij kan gered worden. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !

Een klassieker in de recente filmgeschiedenis is het verhaal rond Derek, een jonge neonazistische Amerikaan die in de gevangenis belandt. Na zijn vrijlating verwerpt hij echter deze ideeën en probeert hij zijn jongere broer op het rechte pad te houden. De hoofdrol in dit drama is weggelegd voor Edward Norton maar kennen jullie ook de titel van deze film?

Goed zo !

Dit jaar vonden ook al verschillende schietpartijen plaats in Amerikaanse scholen. Onder meer ook een schietpartij in Parkland waarbij 17 personen het leven lieten. Hierna volgde een hevig protest waarbij in verschillende steden 3 grote publicatieborden werden geplaatst die de Amerikaanse wapenwet in vraag stelden. Weten jullie ook op welke film dit gebaseerd is?

Goed zo !
Quizvraag Oscars Acteurs 3771

Daniel Day-Lewis won in 2012 de Oscar voor beste acteur. Dit voor zijn rol in een Amerikaanse historische dramafilm onder regie van Steven Spielberg. Welke rol vertolkte hij in deze dramafilm?

Goed zo !

Dit personage is geboren als James Howlett, een fictieve superheld uit de comics van Marvel. Hij is al lid geweest van verschillende superheldenteams waaronder de X-Men en de Avengers. Welk personage zoeken we hier?

Goed zo !

In deze film uit 2004 speelt Will Smith Del Spooner. De film werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Visuele Effecten. Welke film gemaakt door 20th Century fox zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Films 3728

De Golden Raspberry Award, ook wel de Razzie of in het Nederlands Gouden Framboos genoemd, is de filmprijs voor onder andere de slechtste film. Welke film ontving in 2018 vier Razzies, onder andere voor slechtste film, slechtste regie en slechtste scenario?

Goed zo !

Iedereen heeft ongetwijfeld al één van de Harry Potter films gezien of één van de boeken gelezen. Maar in 2016 is één van de bekendste acteurs uit de film jammer genoeg gestorven aan kanker. Namelijk Professor Snape. Weten jullie ook de echte naam van professor Snape?

Goed zo !
Quizvraag Films 3713

De tandem Roskam - Schoenaerts beperkt zich niet tot de Belgische bodem. De film van Roskam -met Schoenaerts weliswaar in de bijrol- is een Amerikaanse productie. Het verhaal gaat als volgt:

Barman Bob Saginowski (gespeeld door Tom Hardy) heeft samen met zijn neef Marv (gespeeld door wijlen James Gandolfini) een bar in Brooklyn. De bar was 10 jaar geleden van Marv maar door schulden moest hij deze afstaan aan een groep Tsjetsjeense criminelen en sindsdien hebben ze de taak om de bar te runnen overgedragen aan Bob. De Tsjetsjeense criminelen gaan van bar tot bar om daar hun zwart geld in te verstoppen. Bob zijn bar werd weer uitgekozen en houdt het geld bij maar alles loopt mis door een overval op de bar. Bob moet met zijn neef Marv ervoor zorgen dat het gestolen geld terug wordt gevonden.

Dit is de hoofdverhaallijn. Er komt nog een tweede verhaallijn bij die iets te maken heeft met een schattige maar misbruikte puppy. Meer kunnen we helaas niet verklappen. Hoe heet deze film?

Goed zo !
Quizvraag Star Wars 3701

Carrie fisher, een gevierde hollywoodactrice, zag een ruim jaar geleden ook voor de laatste maal het levenslicht. Ze was de dochter van Debbie Reynolds en Eddie Fisher, respectievelijk actrice en zanger. Het bekendste werd ze echter door haar rol in de Star-Wars Saga. Welke rol speelde Carrie Fisher?

Goed zo !
Quizvraag Oscars 3690

Welke Amerikaanse fantasyfilm, geregisseerd werd door Guillermo del Toro, won in maart 2018 de Oscar voor beste film?

Goed zo !
Quizvraag Films 3686

Wat is de naam van deze Amerikaanse film uit 1955 met de beroemde scène waarin de jurk van Marilyn Monroe meerdere malen opwaait, doordat ze boven een ventilatierooster staat?

Goed zo !
Quizvraag Actrices 3682

The Iron Lady is een Britse dramafilm uit 2011. Wie speelde de rol van Margaret Thatcher?

Goed zo !
Producent Ad Fundum

We zoeken een Vlaams filmproducent, televisieproducent en regisseur. Hij heeft onder andere de films Ad Fundum (als producent), Bowling Balls en Pippa geregisseerd. Wie zoeken we?

Goed zo !