Quizvragen algemeen

677 resultaten

Quizvraag Bruggen Italië 3972

Vlakbij welke Italiaanse havenstad stortte in augustus 2018 dit viaduct van een snelweg in? De Morandi-brug, een vierbaansweg uit de jaren zestig en deel uitmaakt van de A10.

Goed zo !

Hoe heet het magazine van vrouwenorganisatie KVLV?

Goed zo !

Hoe noemen we een strijdbijl van de indianen, die ook de naam is van een Amerikaanse kruisraket?

Goed zo !

Van welke brug in Parijs werden in 2015 meer dan 40 ton zogenaamde 'liefdesslotjes' verwijderd?

Goed zo !

Wat is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Klaas Storme?

Goed zo !

Iedereen weet natuurlijk dat we in België ook een luchthaven hebben in Luik. Maar in welke Waalse deelgemeente is deze luchthaven gelegen?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3899

In juli 2018 werden twee mensen vergiftigd in England. Zij kwamen in aanraking met het zenuwgif dat gebruikt werd op de Russische ex-spion Sergei Skripal. Over welk zenuwgif gaat het hier?

Goed zo !

Op 26 mei 2018 woedt een zware brand in een attractiepark in Duitsland. Het vuur ontstaat in een magazijn en slaat over op de attractie 'Piraten in Batavia', die helemaal in vlammen opgaat. In Welk attractiepark was dit?

Goed zo !

Jean-Marie Mathues is een Belgische cartoonist. In 1976 debuteerde hij als cartoonist in Knack. Wat is zijn artiestennaam?

Goed zo !

Op 18 maart 2006 verongelukte een 36 jarige dame na een dodelijke vrije val in een tuin in Opgabbleek. Verdachte Els Clottemans werd later veroordeeld voor deze feiten omwille van de mogelijkheid en het motief voor de moord. Maar hoe heette het slachtoffer?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3879

Welke topgangster werd in 2014 veroordeeld voor de ontvoering van Anthony De Clerck, 11jarige zoon van industrieel Jan De Clerck. In de vierdelige reeks “Ex-Gangter” op vier blikt de gangster terug op zijn leven als zware jongen, op de overvallen van de Securitas geldtransporten, op de ontvoering van Anthony'ke, op het proces en op zijn straf. Hoe heet deze gangster?

Goed zo !
Quizvraag China 3846

In 2017 vierden de chinezen het jaar van de haan. Maar welk dier staat in 2018 centraal in de Chinese dierenriem?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3809

Een onmiskenbaar deel van iedereen zijn geschiedenis hier is toch wel ‘Eau de cologne’. Dit geurend goedje kon op het nachttafeltje van alle moeders en grootmoeders teruggevonden worden en is ons wel gekend. Maar weten jullie nog welk getal hierop vermeld stond?

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 3801

Op 19/11/2017 stierf de bekende moordenaar en sekteleider Charles Manson. De meest bekende moord gepleegd door de sekteleden van Manson gebeurde in 1969 op de zwangere vrouw van Roman Pola?ski. Hoe heette de vrouw van roman Polanski?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3779

Op 4 maart 2018 werd een voormalig medewerker van de Russische militaire inlichtingendienst en zijn dochter Joelia vergiftigd met het zenuwgas Novitsjok. Hij is tevens een voormalig dubbelspion. Wat is zijn naam?

Goed zo !