Quizvragen algemeen

677 resultaten

onkruidverdelger

We zoeken de naam van een vaak gebruikte onkruidverdelger, die echter omstreden is omwille van het hoofdbestanddeel glyfosaat. Dit bestanddeel werd eerder al ‘kankerverwekkend’ genoemd, hoewel sommige studies dit weerleggen. Toch werd Monsanto, het bedrijf dat de pesticiden maakt, in augustus veroordeeld tot het betalen van 253 miljoen dollar aan Dewayne Johnson. Deze tuinier ontwikkelde een zeldzame kanker en schreef die toe aan het veelvuldig gebruiken van het product voor zijn job. In ons land is de onkruidverdelger sinds juli 2018 verboden voor particulieren. Hoe heet deze onkruidverdelger, waarvan u hier de verpakking ziet?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4130

2018 leek wel het jaar van de vleesschandalen in België. In verschillende slachthuizen werden opnames gemaakt van zware dierenmishandeling en ook met de kwaliteit van het vlees leek niet altijd alles zo koosjer te zijn. In februari van dit jaar werden huiszoekingen gehouden bij slachthuis Veviba in Bastogne. Na een anonieme tip uit Kosovo, die maar anderhalf jaar bij het gerecht blijven liggen was, bleek dat het slachthuis vlees exporteerde en verkocht dat al twaalf jaar ingevroren was. Verschillende etiketten klopten niet en er bleek ook vlees verkocht te worden dat niet voor menselijke consumptie geschikt was. Ondertussen is de naam van het bedrijf in kwestie, ironisch of niet, veranderd naar Qualibeef. Wij zijn op zoek naar de naam van de groep waarvan Veviba deel uitmaakt. Dit is tevens de naam van de familie die eigenaar is van dit en andere slachthuizen.

Goed zo !

Mensen geboren in deze periode hebben een sterrenbeeld dat geassocieerd wordt met zelfvertrouwen, leiderschap en moed. Maar welk sterrenbeeld hébben mensen die geboren worden tussen 23 juli en 22 augustus?

Goed zo !

Van welke organisatie komt de campagne Geef Om Haar uit?

Goed zo !

Tijdens de late jaren ‘60 en vroege jaren ‘70 kwam in de VS een tegencultuur tot bloei, die stond voor geweldloos verzet. Zij verzetten zich tegen het materialisme en het kapitalisme en uitten dit vaak door middel van protestliederen. De beweging wordt vaak gelinkt met de musical Hair, The Beatles, Woodstock, enzovoort. De hippies, zoals de aanhangers doorgaans worden genoemd, werden ook gekenmerkt door hun kleding en haardracht. Hoe heet deze tegencultuur, naar de term die dichter Allan Ginsberg in 1965 verzon?

Goed zo !

Dendermonde is op folkloristisch vlak niet alleen gekend omwille van zijn tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang. Elke laatste donderdag van augustus trekken de drie historische Gildereuzen Indiaan, Mars en Goliath immers dansend door de stad, als hoofdrolspelers in hun eigen ommegang. Wat is de naam van deze reuzeommegang?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4074

Rik Delneste René was een Vlaams cartoonist, gespecialiseerd in het tekenen van karikaturen van wielrenners en andere bekende personen. Samen met Donaat Deriemaeker presenteerde hij midden jaren 90 het programma Zomer in Nesten. Hij overleed op 13 oktober 2018 aan de gevolgen van kanker. Wat was zijn artiestennaam?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4068

Een beetje actualiteit. De directie van het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate en de organisatie Broeders van Liefde hebben na overleg met Zorg en Gezondheid er vrijdag (augustus 2018) mee ingestemd de afluisterapparatuur in de bezoekersruimte weg te halen van de psychiatrische afdeling voor geïnterneerde vrouwen. Hoe heette deze psychiatrische afdeling?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4061

We zien hier opnieuw een logo. Het moet niet altijd een lange vraag zijn. Van wat is dit logo?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4060

We zien hier opnieuw een logo. Het moet niet altijd een lange vraag zijn. Van wat is dit logo?

Goed zo !
Quizvraag Vliegtuigen 4054

We zoeken is een Amerikaanse zware bommenwerper voor de lange afstand, gebouwd door Boeing. Hoewel het toestel een overblijfsel van de Koude Oorlog is, en voor het eerst werd ingezet tijdens de Vietnamoorlog, speelt het nog steeds een belangrijke rol in operaties van de Amerikaanse luchtmacht.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 4035

Een korte logo vraag: van wat zien we hier het logo?

Goed zo !

We zien hier een grote Mercedes bestelwagen. Hoe heet dit wagentype?

Goed zo !
Quizvraag Thailand 3982

Wat is de naam van de grot in Amphoe Mae Sai in Thailand waar twaalf jongens en hun begeleider vermist raakten?

Goed zo !
Quizvraag Italië Bruggen 3974

Wat is de naam van de snelwegbrug die in augustus 2018 instortte in Genua?

Goed zo !