Quizvragen algemeen

677 resultaten

Het internetfenomeen dat we zoeken verkreeg zijn populariteit in februari 2013. In enkele weken tijd werden meer dan 12.000 video’s gecreëerd met in totaal meer dan 44 miljoen views. Normaal gesproken begint iedere video met een persoon (vaak gemaskerd of gehelmd) die gedurende 15 seconden in zijn eentje danst op het liedje, omringd door andere mensen die zich niet bewust zijn van zijn activiteit. Wanneer de bas daalt, gaat de video in een snelle overgang naar alle mensen die staan te dansen en vaak dragen zij heel weinig of rare kleding en maken ze allerhande rare bewegingen. De video’s duren telkens rond de 30 seconden wat hun populariteit mede verklaart. Welke hype zoeken we?

Goed zo !

Iedereen kent het automerk Opel. Maar hoe heet dit automerk in de Angelsaksische landen? We zoeken echter niet “Holden” zoals het in Australië noemt. We vragen hier ook de juiste schrijfwijze.

Goed zo !

Lamzac is er het bekendste product van. Verder maken ze o.a. nog lampen, tafels en kussens voor je interieur. Wat is de naam van dit merk?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6393

Iedereen kent ondertussen de WODCA-acties die regelmatig door de Politie worden uitgevoerd. WODCA werd in 1994 opgericht door toenmalig gouverneur van Antwerpen onder impuls van  spoedarts  Beaucourt. De actie heeft tot doel de weekendongevallen een halt toe te roepen door sensibilisatie en vooral door gecoördineerde alcoholcontroles. Waarvoor staan de letters in WODCA-controle?

Goed zo !
Quizvraag Maleisië 6369

In 2014 verdween een Maleisisch vliegtuig van de radar met 239 passagiers aan boord Het toestel was opgestegen in Kuala Lumpur en was onderweg naar Peking, waar het uiteindelijk nooit aankwam. Geef ons het volledige vluchtnummer.

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6351

Op 13 mei, dus nog maar enkele weken geleden werd er voor het Oost-Vlaamse dorp Evergem een geval vastgesteld van "Legionella". Deze bacterie is zéér besmettelijk en kan zelf dodelijk zijn voor de mens. Ze hebben een hele tijd moeten zoeken naar de bron van besmetting. Welk groot papierbedrijf uit die regio was verantwoordelijke voor deze legionella uitbraak?

Goed zo !

Als er één trein is die tot de verbeelding spreekt, is het zeker deze. Hij reed voor het eerst van Strasbourg in Parijs ot in het het Roemeense Boekarest. In 1889 reed hij voor het eerst ook tot in Constantinopel. Hij werd opgericht door het Belgische "Companie Internationale Des Wagons Lits". Wat is de naam van deze legendarische trein?

Goed zo !
Quizvraag Frankrijk Parijs 6342

In april 2019 stond de kathedraal van de Notre-Dame in Parijs in lichterlaaie. Men is begonnen aan de bouw van deze kathedraal in de 12de eeuw, op een eiland in de Seine. Hoe is de naam van dit eiland in de Seine, waar de Notre-Dame zich bevindt?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6335
© Keitsist

Voor deze vraag gaan we op zoek naar de naam van een kogel. Deze kogel werd voor het eerst gefabrikeerd in 1898. Deze kogel fragmenteert bij het binnendringen van de persoon of dier dat werd geraakt en richt verschrikkelijke wonden aan. De kogel heeft de naam van het dorp, niet ver van Calcutta, waar de wapenfabriek stond. Over welk type kogel hebben we het hier?

Goed zo !

Hier ziet u een afbeelding van een wassymbool die u kan tegenkomen op uw kleding. Wat betekent dit wassymbool?

Goed zo !

Op maandag 13 mei 2019 begon met in Oostduinkerke aan het opgraven van een potvis die daar 30 jaar geleden aanspoelde. Men besloot toen om de 17 meter lange potvis te begraven en deze 30 jaar later terug op te graven voor verder onderzoek, en het skelet ten toon te stellen in het Navigo museum. Wat is de naam van deze potvis die men toen gaf aan dit zoogdier?

Goed zo !

Op deze afbeelding ziet u een oudere dame, glimlachend tegen een bloempot. Het is niet dat de dame seniel is, maar het dienstenchequebedrijf 'Trixxo' heeft een pratende bloempot op de markt gebracht. Deze kan een babbeltje slaan of verwittigen dat het tijd is voor de medicatie. Wat is de naam van zo een pratende bloempot?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 6200

Begin 2019 kwam in Leuven een studentenclub in een zeer slecht daglicht te staan. Eén van de studenten kwam om het leven tijdens een studentendoop nadat hij urenlang halfnaakt in een put had moeten zitten en visolie moest drinken. Wat is de naam van deze Leuvense studentenclub?

Goed zo !

Met welke term duiden we de geheimhoudingsplicht van de Italiaanse maffia aan? Deze geldt voor de leden van de maffia zelf maar ook voor buitenstaanders en potentiële getuigen van maffiamisdrijven.

Goed zo !

Albert II is de huidige prins van de Monegaskische monarchie. Deze monarchie regeert al sinds 1297 over Monaco. Wat is de achternaam van Albert II en dus ook de naam van het vorstenhuis?

Goed zo !