Quizvraag 6393 Algemeen

Quizvraag Algemeen 6393

Iedereen kent ondertussen de WODCA-acties die regelmatig door de Politie worden uitgevoerd. WODCA werd in 1994 opgericht door toenmalig gouverneur van Antwerpen onder impuls van  spoedarts  Beaucourt. De actie heeft tot doel de weekendongevallen een halt toe te roepen door sensibilisatie en vooral door gecoördineerde alcoholcontroles. Waarvoor staan de letters in WODCA-controle?

Goed zo !

Meer quizvragen over Algemeen

Quizvraag Algemeen

Dat de elektriciteit tot bij de mensen moet geraken is evident. De vraag of dit transport boven dan wel onder de grond moet plaatsvinden, is voer voor hevige discussie in West- Vlaanderen. Hoe heet het project van hoogspanningsbeheerder Elia dat de elektriciteit van Zeebrugge en Oostende tot in Avelgem moet brengen?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Op 13 mei, dus nog maar enkele weken geleden werd er voor het Oost-Vlaamse dorp Evergem een geval vastgesteld van "Legionella". Deze bacterie is zéér besmettelijk en kan zelf dodelijk zijn voor de mens. Ze hebben een hele tijd moeten zoeken naar de bron van besmetting. Welk groot papierbedrijf uit die regio was verantwoordelijke voor deze legionella uitbraak?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

In Ierland viert men de Nationale Feestdag op 17 maart. Hoe wordt deze dag nog genoemd in Ierland?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Wat is de naam van de cassette waarmee vier stereo-opnames parallel kunnen worden opgenomen? Door de magneetkoppen dwars op de looprichting van de band te verplaatsen, kan tussen de vier opnames heen en weer worden geschakeld. Begin jaren 70 verdween dit type cassette van het toneel, om plaats te maken voor de populairdere compact cassette. We zoeken de Engelse naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Na ‘School Strikes 4 Climate’ en ‘Fridays for future’, die in augustus 2018 het daglicht zagen, riepen 2 Belgische studentes begin januari van dit jaar via sociale media op om elke donderdag te spijbelen en actie te voeren in Brussel. Hun namen zullen u ongetwijfeld de rest van uw leven als een trauma blijven achtervolgen. We zoeken echter niet de Belgische klimaatactivistes maar wel hun Zweedse voorbeeld die hier lijkt de solliciteren naar een rol in Scary Movie.

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Aladdin kan altijd rekenen op zijn aapje, dat meestal heel lief is maar soms ook wel een beetje egoïstisch kan zijn. Hij is ook gek van blinkende voorwerpen. Wat is zijn naam?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Dit Duitse bedrijf is nog steeds één van de grootste naaimachineproducten van de wereld. Het werd genoemd naar diens oprichter in 1862 en hun iconisch model met pedaal en tafel war er voor die tijd erg vooruitstrevend. Wat is de naam van deze fabrikant waarvan u het model 130 op het scherm ziet?

Bekijk antwoord

Quizvraag Algemeen

Iedereen heeft minstens één film of serie gezien waarin deze straat te zien was. Het is een 6,8 km lang stuk van Las Vegas Boulevard in Las Vegas, Nevada waarlangs veel bekende casino's en hotels liggen, zoals Bellagio, The Mirage en Caesar’s Palace. Vijftien van de vijfentwintig grootste hotels ter wereld liggen langs deze straat.

Bekijk antwoord