Quizvragen 2018

150 resultaten

Sennek is de Belgische Songfestivalkandidate voor 2018. ‘A matter of time’, het nummer waarmee de Belgische kandidate Sennek naar het Eurovisie Songfestival trekt, lekte op voorhand uit. Wat is de echte naam van Sennek?

Goed zo !
Quizvraag Oscars 3690

Welke Amerikaanse fantasyfilm, geregisseerd werd door Guillermo del Toro, won in maart 2018 de Oscar voor beste film?

Goed zo !

Op 26 februari 2018 moesten we afscheid nemen van deze televisielegende. Wat is de naam van deze "koningin van de Nederlandse televisie"?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Franse chef-kok en auteur van tal van kookboeken? Hij verdiende in zijn meer dan veertigjarige carrière drie Michelinsterren voor zijn restaurant. Een gerecht van hem is truffelsoep die hij creëerde voor president Valéry Giscard d'Estaing. Van Giscard d'Estaing kreeg hij de grootste onderscheiding voor zijn gerecht. De beroemde driesterrenchef overleed in januari 2018.

Goed zo !
Quizvraag VTM 3577

Wat is de titel van dit boek van Louis Paul Boon dat gaat over een struikrover die in de 18de eeuw de streek van Aalst teisterde? Over dit boek komt er ook een nieuwe VTM reeks dat in het prachtige natuurgebied Kluisbos werd opgenomen en waarbij Matteo Simoni de rol van struikrover vertolkt.

Goed zo !

De Red Lions vielen vorig jaar al in de prijzen met John-John Dohmen, die toen werd uitgeroepen tot "Hockeyer van het Jaar". Maar de Red Lions mogen de trofee gewoon in hun kleedkamer laten staan, want deze persoon is de opvolger van Dohmen. Wat is de naam van deze speler?

Goed zo !
Quizvraag Wagens Ruimtevaart 3552

Elon Musk zal misschien de eerste zijn die een commerciële vlucht lanceert naar de ruimte. Ondertussen zweeft er wel al een 'Starman' in de ruimte in een Tesla. Van welk type Tesla is deze cabrio?

Goed zo !

Na de overname van Anderlecht kondigde Marc Coucke aan dat hij op 1 maart zijn nieuwe club in handen zou nemen. Tot dan had hij tijd om KV Oostende over te dragen aan een nieuwe eigenaar. Je mag immers geen 2 clubs uit dezelfde afdeling in je bezit hebben. Aan wie verkocht Coucke KV Oostende?

Goed zo !

Tijdens de eerste dagen van het proces tegen Salah Abdeslam is er heel wat speculatie en onzekerheid over de advocaat van Abdeslam. Wat is de naam van de advocaat die de verdediging op zich neemt en de onzekerheid weg nam met de uitspraak "Voor het leven getekend"?

Goed zo !

Eind 2016 maakte Pawlowski bekend dat hij na twaalf jaar uit de band zou stappen. In februari 2018 maakte Deus bekend dat er ondertussen een opvolger is. Welke 44 jarige gitarist volgt Mauro op?

Goed zo !