Quizvragen 2018

150 resultaten

Quizvraag Zangeres 3791

Geike Arnaert was reeds de vierde zangeres van Hooverphonic. Op 10 oktober 2008 verliet ze echter de band om een eigen muzikale koers te varen. Ze werd opgevolgd door Noémie Wolfs, die in maart 2015 uit de groep stapte. Wat is de naam van de nieuwste zangeres van Hooverphonic?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 3788
© The Perfect World Foundation

De Zweedse artiest, dj en producer Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden op 20 april 2018. Hij kampte al lang met gezondheidsproblemen. Wat is de naam van deze top-dj?

Goed zo !
Quizvraag Joden 3787

Deze chassidische jood zou een plaats krijgen op de Antwerpse CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Maar door heel wat ophef, trekt hij zich terug. Wat is de naam van deze man?

Goed zo !
Quizvraag Egypte Presidenten 3780

Deze Egyptische president is herverkozen met 97,08 procent van de stemmen. De enige andere kandidaat, Moussa Mostafa Moussa, komt uit op amper 2,92 procent van de stemmen. Wat is de naam van de president van Egypte?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 3779

Op 4 maart 2018 werd een voormalig medewerker van de Russische militaire inlichtingendienst en zijn dochter Joelia vergiftigd met het zenuwgas Novitsjok. Hij is tevens een voormalig dubbelspion. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Deze jonge Belgische wielrenner is op 8 april 2018 op 23-jarige leeftijd overleden nadat hij na een val tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand had gekregen. Wat is de naam van deze renner van het team Veranda's Willems-Crelan?

Goed zo !
Quizvraag VTM 3742

Deze man speelde vanaf 1994 zestig afleveringen lang Bompa Lawijt in ‘Chez Bompa Lawijt’, een komische televisiereeks bedacht door Ruud De Ridder en uitgezonden op VTM. In maart 2018 moesten we afscheid nemen van hem. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 3741

Naast etikettenfraude en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou een slachthuis ook gewoon vlees verkocht hebben als biovlees. Met welk slachthuis stopte Colruyt en Delhaize hun sammenwerking in maart 2018?

Goed zo !
Quizvraag Films 3728

De Golden Raspberry Award, ook wel de Razzie of in het Nederlands Gouden Framboos genoemd, is de filmprijs voor onder andere de slechtste film. Welke film ontving in 2018 vier Razzies, onder andere voor slechtste film, slechtste regie en slechtste scenario?

Goed zo !

Deze Belgische wielercommentator startte zijn mediacarrière reeds tijdens zijn studententijd in 1969 bij omroep Brabant, een regionale zender van de BRT. Hij overleed op 4 maart 2018 thuis aan de gevolgen van kanker. Wat is zijn naam?

Goed zo !