Quizvragen 2018

150 resultaten

De gouden schoen is in februari opnieuw verkozen. Twee jaar na elkaar een speler van Club Brugge. Voor de derde laatste speler van Club Brugge die een Gouden Schoen won, moeten we terug naar 2002. Weten jullie de namen van de drie laatste Club Brugge spelers die de prijs wonnen?

Goed zo !

Op 6 februari 2018 maakte deze erbruikbare draagraket van SpaceX zijn eerste ingebruiknamevlucht. Het is de krachtigste nu beschikbare raket van de wereld, en de krachtigste commerciële raket ooit. Wat is de naam van deze racket die een Tesla in de ruimte vloog?

Goed zo !

Deze VTM-journalist gaat voortaan als Bo door het leven. Op z’n 58ste beslist om definitief als vrouw door het leven te gaan. Weet je wat zijn/haar naam was? (voor- en achternaam)

Goed zo !

Deze vrouw overleed plots op 15 januari 2018. Vorig jaar nog maakte ze bekend te lijden aan een bipolaire stoornis. De zangeres van Ierse band ‘The Cranberries’, is op 46-jarige leeftijd overleden. Wat is haar naam?

Goed zo !

Ook dit jaar is er al veel ophef geweest omtrent de nieuwe Miss België. De vorige miss Romanie Schotte werd beschuldigd van racisme maar deze keer kreeg de nieuwe miss zelf te maken met racisme. Hoe heet Miss België 2018?

Goed zo !

Welke Franse zangeres stierf op 7 januari 2018 aan de gevolgen van kanker. Ze is onder andere bekend van haar relaties met Claude François en Michel Berger.

Goed zo !
Quizvraag Presidenten Boeken Amerika 3296

De Amerikaanse president Donald Trump haalde begin januari 2018 uit op twitter naar Michael Wolff, de auteur van een boek over het leven in het Witte Huis sinds Trump er zijn intrek nam. Wat is de titel van dit boek?

Goed zo !

De festivalkalender voor 2018 begint stilaan vol ter raken. Ook in Nederland feesten er graag eens op los. Welk festival wordt sinds 2014 in recreatiepark de groene heuvels in Ewijk dicht bij Nijmegen georganiseerd. Dit is alvast een voorsmaakje van hun affiche voor de editie van 2018.

Goed zo !
Quizvraag Zuid-Korea Olympische Winterspelen 2900

Derde keer, goede keer. Bij de derde pogingen kreeg Zuid-Korea eindelijk de Winterspelen toegewezen. In welke Zuid-Koreaanse stad zullen de Olympische Winterspelen van 2018 georganiseerd worden?

Goed zo !
Quizvraag Eén 2868

Doorbreken in de Vlaamse showbizzwereld is geen makkie. Dat wordt hilarisch duidelijk in de nieuwe topreeks van komisch meesterbrein Bart De Pauw. Deze nieuwe reeks was in 2017 enkel te zien op PLay More en vanaf 2018 op één. Over welke reeks hebben we het hier?

Goed zo !