Quizvragen 2012

42 resultaten

regisseur The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises, een film uit 2012, is een film gebaseerd op het personage Batman. De film is het laatste deel in de Batman-trilogie die begon met Batman Begins en verder ging met The Dark Knight. Wie regisseerde deze films?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs 2449

We zien hier een Nederlandse politieserie die gebaseerd is op een reeks boeken. De serie is gedurende 12 seizoenen uitgezonden, ook bij ons op één. Het hoofdpersonage heet Jurre de Cock, met C O C K. Door wie word deze hoofdrol vertolkt?

Goed zo !

We zien hier Mark Cavendish en zijn vriendin Peta Todd. Wat is de naam van hun dochtertje geboren in 2012?

Goed zo !
Quizvraag Oscars 2248

Deze film is een Amerikaanse thriller uit 2012 onder regie van Kathryn Bigelow. De film won de Oscar voor beste geluidsmontage. De film gaat over de Amerikaanse inlichtingendiensten die kosten noch moeite sparen om Osama bin Laden te vinden. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Quizvraag Atletiek Babes 2244

In 2012 eindigde zij op de Olympische Spelen als twaalfde op de zevenkamp, een jaar later gevolgd door een derde plaats op de wereldkampioenschappen, de eerste Nederlandse vrouw die op een senioren-WK een medaille veroverde. Wat is de naam van deze Nederlandse atlete?

Goed zo !
Quizvraag Algemeen 2226

Sedert 17 mei 2012 de naam van de telefonische en online hulpverlening Kinder- en Jongerentelefoon in Vlaanderen van naam veranderd. Wat is de nieuwe naam van de Jongerentelefoon?

Goed zo !
Quizvraag Moordenaars 2136

Op 17 februari 2012 werd het naburige Maria Aalter het lichaam van Stijn Saelens teruggevonden. In het kader van het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens kwamen twee opdrachtgevers in beeld, namelijk de schoonbroer en schoonvader van Stijn Saelens. Wat is de uiteraard gedeelde achternaam van de schoonbroer en schoonvader die opdracht zouden gegeven hebben om Stijn Saelens een lesje te leren?

Goed zo !
Quizvraag Olympische Spelen 2077

Deze jongedame is de eerste Belgische badmintonster die zich kon plaatsen voor de Olympische Spelen 2012, samen met haar broer Yuhan hoopt ze ook deze zomer in Rio de Belgische kleuren te kunnen verdedigen. Wie zoeken we, naam en voornaam graag?

Goed zo !
Quizvraag Resaurant Koks 1968

De eerste Balls & Glory Ball werd bedacht en gerold door een TV-kok. Hij zocht en vond een eenvoudig, origineel en lekker recept om hongerige magen een plezier mee te doen. In 2012 startte B&G als pop-uplunchrestaurant in Gent, ondertussen is er een vestiging in Antwerpen, Brussel, Leuven, een foodtruck, ballen bij Delhaize enzovoort. Hoe heet deze kok?

Goed zo !
Quizvraag Western Quentin Tarantino Acteurs 1732

In 2012 werd de western Djang unchainend van Quentin Tarantino op de wereld losgelaten. Wie speelde Django in deze filmkraker?

Goed zo !