Quizvragen 2012

42 resultaten

Quizvraag Algemeen 3373

Gedaan met het fileleed als de hyperloop is een concept voor een toekomstig transportsysteem. Het is een luchtdrukbuis, enigszins vergelijkbaar met buizenpost, waardoor mensen en goederen getransporteerd worden. Een groot verschil met buizenpost is dat er niet met overdruk gewerkt wordt; de hyperloop vereist een middenvacuüm. Het traject Los Angeles - San Francisco (550 km) wordt genoemd als mogelijkheid, het zou in 30 minuten afgelegd dienen te worden. We zoeken de naam van de Amerikaanse bedenker van de Hyperloop.

Goed zo !
Quizvraag Bieren Middeleeuwen 3344

In de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.

Goed zo !
Quizvraag Series 3308

Reeks 5, vraag C: Jullie kennen natuurlijk de serie onder de regie van Jan Matthys, Quiz Me Quick. Het antwoord dat we zoeken, is niet het paard van Parijs, maar wel hoe dit quizteam (zie foto) zichzelf noemde in de serie.

Goed zo !
Quizvraag Films 3266

De naam Mario Verstraete zegt jullie waarschijnlijk weinig. Hij was een MS patiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in België. In 2012 maakt Nic Balthazar hier een film over waarin een fel vermagerd Koen De Graeve de rol van Mario op zich nam. Graag de naam van deze film.

Goed zo !
Quizvraag VTM 3239

In 2012 gaf Walter Capiau toe dat hij in de jaren 60 minderjarigen had misbruikt. Echter had hij tussen 1989 en 1994 ook een programma op VTM waarbij hij kinderen vol op de mond kuste. De kinderen mochten daarna hun muzikaal talent ten berde brengen. Welk programma zoeken we hier?

Goed zo !
Quizvraag Syrië 3200

Aardrijkskunde en de laatste jaren ook jammer genoeg actualiteit: Het is de grootste stad van Syrië, gelegen in het noordwesten tegen de grens met Turkije, is ze een van de langst bewoonde en oudste steden ter wereld.
De 2 miljoen inwoners zijn daar wel wat gewoon want sinds 670 na christus is er met de regelmaat van de klok wapengekletter.
Vanaf 2012 zorgden opeenvolgende belegeringen ervoor dat de volledige historische binnenstad werd platgelegd. Vorig jaar werd ze bevrijd door de troepen van Assad. Welke stad zoeken we ?

Goed zo !
Quizvraag Acteurs Oscars 2841

Deze film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht. The Broken Circle Breakdown is een langspeelfilm van Felix Van Groeningen uit 2012 met Veerle Baetens. Wie speelt naast haar de rol van Didier?

Goed zo !
Quizvraag Films 2802

Intussen weten we het allemaal, je land per boot verlaten, is je leven riskeren. Ook in deze film vergaat de boot, maar als bij wonder overleeft één jongetje de ramp. Hij belandt wel op een vlot met een tijger, een zebra, een orang-oetang en een hyena. Uiteindelijk blijven enkel de jongen en de tijger over. In welke, op het gelijknamige boek gebaseerde, film konden we dit bizarre avontuur in 2012 mee beleven?

Goed zo !
Quizvraag DJ 2649

Het dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike kent een vrouwelijke variant. Het vrouwelijke dj-duo Charline Vandergeeten en Justine Szpringer werd opgericht in 2012. Ze stonden al op festivals over heel de wereld en waren onder meer ook te zien in het programma The Sky is the limit. Maar wat is hun artiestennaam?

Goed zo !

In 2016 nam deze Belgische golfer deel aan het golftoernooi op de Olympische Spelen. Hij eindigde net buiten de medailles op een vierde plaats. Wie zoeken we hier?

Goed zo !