Makkelijke Quizvragen

6429 resultaten

Quizvraag Snooker 6681

22 ballen, voor sommigen onder ons doet het denken aan de prijs die een brood ons ooit kostte, maar het is ook wat je nodig hebt om een spel snooker te spelen. Een speler komt aan beurt en maakt in die beurt 6 punten door 3 ballen te potten. De eerste bal die hij pot, is de laatste rode bal op tafel. Welke kleur heeft de tweede bal die hij pot?

Goed zo !
Quizvraag Eurosong 6679

Met welk nummer eindigde België op de twaalfde plaats op het Eurosongfestival van 1999? Het was de eerste keer sinds 1977 dat men niet langer verplicht was in de eigen landstaal te zingen, wat dan ook resulteerde in een Engelstalige inzending. Geef de titel van dit nummer.

Goed zo !
Quizvraag Sport 6678
© Geert Haelewyn

Welke vrouw liet eind 2014 een conventie in Las Vegas schieten, waar ook Mohamed Ali en Mike Tyson aanwezig waren, om vervolgens zwaar ontgoocheld te verliezen van Nafi Thiam?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6677
© ccarlstead

Net als de Spaanse tapas en Italiaanse antipasto, heeft de mediterrane keuken ook een naam voor kleine gerechtjes die tussendoor als aperitiefhapje of als voorgerecht gegeten worden. Enkele klassiekers zijn dolmades, falafel, hummus, taboulé en tzatziki. We zoeken de naam voor deze verzameling van hapjes?

Goed zo !

'5 letters, geen 6!' Wie aan het eind van de 19de eeuw in Aalst op Daens wou stemmen en niet op zijn grootste politieke tegenstander, hoefde alleen maar het aantal letters te tellen. Welke conservatieve katholiek was de politieke tegenstander van Daens?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6674

Welke Belgische chocolatier werd onder andere bekend door een chocolade snuifmachine te ontwerpen voor de verjaardagsparty van Ron Wood en Charlie Watts en kennen we ook van The Chocolate Line?

Goed zo !

U hoort een fragment van Teardrop van Massive Attack. We zoeken de naam van het album waarop dit nummer verscheen?

Goed zo !
Quizvraag Mythologie 6671

De knoop doorhakken gaat terug op een verhaal uit het klassieke Griekenland. Volgens de Griekse mythologie kwam er na een veldslag een strijdwagen met een onontwarbare knoop aan. Alexander de Grote heeft met zijn zwaard uiteindelijk deze knoop doorgehakt. We zoeken de naam van deze onontwarbare knoop?

Goed zo !
Quizvraag Mode 6670
© Georges Biard

Stromae weet niet enkel op muzikaal vlak te scoren. Samen met zijn vriendin en styliste Coralie Barbier lanceerde hij zijn eigen kledinglijn. Zijn kleurrijke stijl is een combinatie van Engelse schooluniformen, uitbundige Afrikaanse kleuren en wiskundige patronen. Je houdt ervan of je vindt het schreeuwlelijk. Wat is de naam van dit label?

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 6669

Literatuur. Kris Van Steenberge schreef vorig jaar zijn eerste boek en won hiermee de Debuutprijs 2014, maar ook de publieksprijs en de juryprijs van de Bronzen Uil 2014. Centrale figuren in het boek zijn Nameloos, een misvormde en uitgestoten jongen, en zijn populaire broer Valentijn. Wat is de titel van dit boek? De titel verwijst naar het West-Vlaamse dorp tussen Ieper en Veurne waar de broers opgroeien.

Goed zo !
Quizvraag Films 6666

In 2010 getuigde Naomi Campbell voor het Sierra-Leone tribunaal. Ze was daar omdat ze 'iets' zou hebben gekregen van de Liberiaanse oud-dictator Charles Taylor. Die leverde in de jaren ‘90 wapens aan rebellengroepen in buurland Sierra Leone en werd daarvoor betaald met datzelfde 'iets'. Waarover hebben we het hier? In 2006 werd hierover een film gemaakt. De titel van de film is ook het juiste antwoord.

Goed zo !
Quizvraag Strips 6665

Dit beeld komt uit een strip van Kuifje. Het album dat we zoeken is het vervolg op Het Geheim Van De Eenhoorn. Kuifje en Haddock gaan met het schip de Sirius op schattenjacht. Maar ze zijn niet de enigen die op zoek gaan naar de schat. Wat is de titel van dit album?

Goed zo !
Quizvraag Banken 6662

Welke graaf moest in 2008 ontslag nemen als voorzitter van de raad van bestuur van Fortis omdat zijn verkeerde inschatting van de financiële markten aan massa's beleggers veel geld had gekost?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6660

Welke vrucht vind je terug in cocktails als Pornstar Martini en Batida de Maracuja? We tonen u enkele van de ruim 200 soorten van deze vrucht.

Goed zo !
Quizvraag Italië 6659

In 2013 werd Silvio Berlusconi beschuldigd van betaalde seks met een minderjarige. Hij werd veroordeeld maar later weer vrijgesproken. Wat is de naam van dit proces? Het is tevens de naam van het seksschandaal zelf en het verwijst naar de naam van de Marokkaanse prostituee waarmee Silvio al dan niet de lakens deelde.

Goed zo !
Quizvraag Planeten 6658

We zijn op zoek naar de planeet in ons zonnestelsel waar een jaar 687 dagen bedraagt en waar een dag 24 uur en 37 minuten bedraagt. De omtrek ter hoogte van haar evenaar bedraagt 21319 km en de temperaturen variëren van een aangename -140 °C tot een snikhete + 20° C. Over welke planeet hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6657

In de 15de eeuw begonnen de grote ontdekkingsreizigen van de Portugezen en Spanjaarden. Al snel kwamen deze in elkaars vaarwater terecht. Om een open conflict te voorkomen sloten beide landen in 1494 een verdrag. Daarbij werd de niet Europese wereld onder hen verdeeld. Spanje kreeg alle gebieden ten westen, Portugal de territoria ten oosten. Wat is nu de naam van dit uiterst belangrijk verdrag? Het is vernoemd naar het plaatsje in Castilië waar het werd gesloten.

Goed zo !

Als vluchtelingen bij ons asiel wil aanvragen, dan moeten ze daarvoor een aanvraag indienen. Met de huidige vluchtelingencrisis zijn er redelijk wat mensen die het in meerdere landen tegelijk proberen. Wel, dat gaat niet door een verdrag dat in 2003 werd vastgelegd. In het verdrag staat dat het land waar de eerste asielaanvraag werd ingediend, verantwoordelijk is voor de asielzoeker in kwestie. In 2015 werd dit verdrag veel opgerakeld. In welke stad werd dit verdrag ondertekend?

Goed zo !
Quizvraag Wereldoorlog 1 6655

We zoeken een verdrag uit 1919, tussen Duitsland en de Entente en het belangrijkste van de vijf in voorsteden van Parijs in 1919/1920 gesloten verdragen, waarmee de Eerste Wereldoorlog formeel werd beëindigd.

Goed zo !

Welke Belgische judoka bezorgde ons land in 1996 een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Atlanta bij de lichtgewichten, toen nog -56 kg?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 6651

Standaard voor draadloos opladen op korte afstand. De techniek heeft een bereik van 4 cm en werkt met inductie om toestellen op te laden. Ikea verkoopt nachtkastjes met een ingebouwde module om uw smartphone op te laden via deze techniek.

Goed zo !
Quizvraag Informatica 6650

Standaard voor draadloze verbindingen op korte afstand. De techniek heeft een bereik van 10 cm, wordt meestal gebruikt om informatie uit te lezen van tags in stickers en wordt gezien als de opvolger van radio frequency identification. Deze techniek kan echter ook peer-to-peer gebruikt worden tussen 2 toestellen.

Goed zo !
Quizvraag Informatica 6649
© Standardizer

Standaard voor draadloze verbindingen op korte afstand. De techniek werd ontwikkeld door Ericsson en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor handsfree bellen of voor het draadloos streamen van muziek naar boxen of hoofdtelefoons.

Goed zo !
Quizvraag Natuurkunde 6648
© B. P. Abbott et al.

Iedereen kent de relativiteitstheorie E=mc2, die Einsteen in 1905 publiceerde. 10 jaar later schreef hij de algemene relativiteistheorie over zwartekrachtgolven. Deze golven werden in 2014 voor het eerst waargenomen. Met welke detector gebeurde dit?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6647

U bestelde misschien net een portie gemengd of misschien een soep die werd klaar gemaakt met groentenbouillon omdat u mee doet aan 40 dagen zonder vlees. Vegetariër, veganist of flexitariër. Wat is de naam voor de mensen die geen vlees eten, maar wel vis, ei en zuivel?

Goed zo !