2de Stronk quiz

Quizronde 1: Rode draad ronde

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 116

Moeilijkheid: 89.61 %

Quizvraag Planeten 6658

We zijn op zoek naar de planeet in ons zonnestelsel waar een jaar 687 dagen bedraagt en waar een dag 24 uur en 37 minuten bedraagt. De omtrek ter hoogte van haar evenaar bedraagt 21319 km en de temperaturen variëren van een aangename -140 °C tot een snikhete + 20° C. Over welke planeet hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Italië 6659

In 2013 werd Silvio Berlusconi beschuldigd van betaalde seks met een minderjarige. Hij werd veroordeeld maar later weer vrijgesproken. Wat is de naam van dit proces? Het is tevens de naam van het seksschandaal zelf en het verwijst naar de naam van de Marokkaanse prostituee waarmee Silvio al dan niet de lakens deelde.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6660

Welke vrucht vind je terug in cocktails als Pornstar Martini en Batida de Maracuja? We tonen u enkele van de ruim 200 soorten van deze vrucht.

Goed zo !

Naast muziek heeft de Limburgse Fabienne Demal een grote voorliefde voor de Belgische mode. Onder welke naam is zij bij het grote publiek bekend?

Goed zo !
Quizvraag Banken 6662

Welke graaf moest in 2008 ontslag nemen als voorzitter van de raad van bestuur van Fortis omdat zijn verkeerde inschatting van de financiële markten aan massa's beleggers veel geld had gekost?

Goed zo !
Quizvraag  6663
© Frank Schwichtenberg

We zijn op zoek naar de jongste winnaars ooit van de Rock Rally. Deze vierkoppige band won het rockconcours in 2008. Ze spelen harde gitaarmuziek die zich ergens tussen postrock en Sludgemetal in beweegt.

Goed zo !

Het bekende acteurskoppel Brad Pitt en Angelina Jolie heeft de krachten gebundeld. Niet alleen hun acteerprestaties en humanitair werk gaan onopgemerkt voorbij. In 2013 brachten ze samen hun "Miraval" op de markt. Over welk product hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Strips 6665

Dit beeld komt uit een strip van Kuifje. Het album dat we zoeken is het vervolg op Het Geheim Van De Eenhoorn. Kuifje en Haddock gaan met het schip de Sirius op schattenjacht. Maar ze zijn niet de enigen die op zoek gaan naar de schat. Wat is de titel van dit album?

Goed zo !
Quizvraag Films 6666

In 2010 getuigde Naomi Campbell voor het Sierra-Leone tribunaal. Ze was daar omdat ze 'iets' zou hebben gekregen van de Liberiaanse oud-dictator Charles Taylor. Die leverde in de jaren ‘90 wapens aan rebellengroepen in buurland Sierra Leone en werd daarvoor betaald met datzelfde 'iets'. Waarover hebben we het hier? In 2006 werd hierover een film gemaakt. De titel van de film is ook het juiste antwoord.

Goed zo !
rode schoenzolen

In 2013 trok Anke Van dermeersch haar stoute hoge schoenen aan voor een campagne tegen islamisering. Welke fabrikant zorgde er even later met een rechtszaak voor dat ze diezelfde schoenen ook weer moest uittrekken?

Goed zo !

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !