Quizvragen 2003

17 resultaten

Als vluchtelingen bij ons asiel wil aanvragen, dan moeten ze daarvoor een aanvraag indienen. Met de huidige vluchtelingencrisis zijn er redelijk wat mensen die het in meerdere landen tegelijk proberen. Wel, dat gaat niet door een verdrag dat in 2003 werd vastgelegd. In het verdrag staat dat het land waar de eerste asielaanvraag werd ingediend, verantwoordelijk is voor de asielzoeker in kwestie. In 2015 werd dit verdrag veel opgerakeld. In welke stad werd dit verdrag ondertekend?

Goed zo !

Staf Coppens was doorheen onze jeugd een hoofdrolspeler in het Vlaamse tv landschap. Hij had ook wel iets met dieren. In het programma dat we zoeken ging hij met zijn hond Blafke of Wafke op bezoek in een dierentuin om daar vanalles bij te leren. Dit safari-achtig programma liep in 2003 en 2004 en komt van het productiehuis de Mensen. Een paar namen van afleveringen: De toornige tijger, het ijverige everzwijn en de zielige zeeleeuw. Welk programma?

Goed zo !

A. U ziet een foto uit een game, gemaakt in 2003 door Ubisoft voor de PC en een hele rist consoles. Het spel won verschillende Game of the Year-titels en kreeg nog een aantal vervolgen, alsook een filmversie in 2010. In het spel kan de speler gebruik maken van de 'Dagger of Time', een dolk waarmee je de tijd kan terugdraaien om zo uit netelige situaties te ontsnappen. Naam van deze reeks van games.

Goed zo !

De Slimste Mens ter Wereld wordt al sinds 2004 gepresenteerd door Erik van Looy. Toch was ook hij niet de eerste presentator. Wie presenteerde het eerste seizoen in 2003 en mocht toen nog vragen stellen aan Erik die als kandidaat deelnam?

Goed zo !

Welke Vlaamse partij werd in 2003 omgevormd tot Groen? Eerst met, sinds 2012 zonder uitroepteken.

Goed zo !

De eerste architect van wie een creatie tijdens zijn leven op de UNESCO-Werelderfgoedlijst belandde was Oscar Niemeyer, met zijn ontwerp voor Brasília. Maar wij zoeken nummer twee. Niet voor dit parlementsgebouw in Koeweit. Niet voor deze watertoren in zijn thuisland Denemarken. En evenmin voor Can Lis en Can Feliz, de huizen in Majorca waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Maar wel voor dit gebouw. Wie is dus deze Deen die in 2003 de Pritzkerprijs voor Architectuur won?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Britse actrice? Ze won in 2003 de European Film Award voor beste nieuwkomer met haar rol als Miranda Frost in de Bondfilm Die Another Day en in 2005 een British Independent Film Award voor haar bijrol in The Libertine.

Goed zo !

Hoe heet het berenjong dat zijn moeder verliest in Brother Bear?

Goed zo !

In dit humaninterestprogramma, dat van 2000 tot 2003 te zien was op Canvas, gingen 40 Vlamingen hun dromen achterna. Makers Luc Haekens en Michel Vanhove brachten gedurende 3 seizoenen lang deze verhalen op het tv-scherm, terwijl Michiel de Vlieger zorgde voor de voice-over. Hoe heet dit tv-programma over grote en kleine dromen najagen?

Goed zo !

1000 Seconden is van oorsprong een Vlaams kookprogramma dat in 1992 voor het eerst op TV1 (BRTN) werd uitgezonden. Bedoeling is om in duizend seconden oftewel 16 minuten en 40 seconden een driegangenmenu op tafel te toveren. Het programma werd tot 2003 gepresenteerd door wijlen Felice Damiano. Maar wie assisteerde Felice gedurende dit programma, m.a.w. we zoeken de naam van de kok?

Goed zo !