Makkelijke Quizvragen

6432 resultaten

Quizvraag Ontdekkingsreizigers 6770

Welke Noorse ontdekkingsreiziger stond in 1911 als eerste op de zuidpool?

Goed zo !
Quizvraag Ontdekkingsreizigers 6769

Conquistadores waren ontdekkingsreizigers die een groot deel van Latijns-Amerika in de 15e tot de 17e eeuw onder Spaanse controle brachten. Welke bekende conquistador plaatste het Azteekse rijk onder Spaanse controle?

Goed zo !
Quizvraag Parken 6768

In het oosten van de Amerikaanse staat Californië, aan de flanken van de centrale Sierra Nevada ligt een natuurgebied met heel wat indrukwekkende valleien die door gletsjers zijn uitgesleten. De Half Dome en El Capitan zijn de bekendste rotsmassieven in het nationaal park. Graag de naam.

Goed zo !
Quizvraag Parken 6767
© David Edgar

In België is er slechts één natuurgebied met de naam Nationaal Park. Het ligt in Limburg, verspreid over de gemeentes As, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maasmechelen en Zutendaal. Graag de naam van dit natuurgebied.

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 6766

Luc De Vos schreef ook boeken. Wat is de titel van zijn laatste boek?

Goed zo !
Quizvraag Fruit 6758
© David Monniaux

Deze vrucht van verschillende cactussoorten bestaat in 3 verschillende varianten: wit vruchtvlees met een roze schil, roze vruchtvlees met een roze schil en wit vruchtvlees met een gele schil. Wat is de gezamenlijke naam van deze vrucht?

Goed zo !
Quizvraag Fruit 6757
© David Monniaux

Deze ronde of ovaalvormige vrucht is afkomstig van de meloenboom die oorspronkelijk uit Mexico komt. De vruchten groeien aan de stam van de boom. Geef de naam van deze vrucht.

Goed zo !
Quizvraag Fruit 6756
© Fir0002

Deze vrucht staat symbool voor vruchtbaarheid vanwege de vele zaden, maar ook voor de dood vanwege de rode kleur van het binnenste van de vrucht. Wat is de naam van deze vrucht?

Goed zo !
Quizvraag Microsoft 6754

We zoeken de naam van onderstaand lettertype van Microsoft bestaande uit 3 sets pictogrammen, dat al sinds Windows 3.1 standaard aanwezig is.

Goed zo !

We zoeken een nummer van Birdy, tevens de naam van de band rond Paul McCartney die ons onder andere "Band on the run" bracht.

Goed zo !
Quizvraag Literatuur 6751

Wie schreef samen met Karl Marx in 1847 het Communistisch Manifest?

Goed zo !
Quizvraag Mythologie 6749

Wat is het beroep van Charon, die volgens de Griekse mythe de zielen van overledenen helpt om Hades te bereiken, ter hoogte van de Styx?

Goed zo !
Quizvraag Sport 6748

We zijn op zoek naar de sport waarbij je met behulp van een speciale overall door de lucht vliegt. Het is tevens de naam de overall.

Goed zo !
Quizvraag Mythologie 6747

Welke mythologische figuur bekocht zijn hoogmoed met een vrije val in de Egeïsche Zee?

Goed zo !
Quizvraag Informatica 6718

In 1989 lanceerde Microsoft een softwarebundel met hun bekendste applicaties die vooral voor de zakelijke markt bedoeld waren. Sinds 1998 worden er ook versies gemaakt voor Macintosh. Wij zoeken niet de naam van het softwarepakket, maar het achtervoegsel waarmee de cloud-versie wordt aangeduid, die in 2011 werd gelanceerd.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6717

We zoeken een vrouw die haar toekomstige man voor het eerst ontmoette in 1929. Aan haar zus omschreef ze hem als "een heer van zekere leeftijd met een grappige snor en een hoed". Ze was echter niet zijn enige vriendin en mede ingegeven door jaloezie, schoot ze zichzelf in 1932 in de hals. Haar zus vond haar bloedend op de grond en haar leven werd gered. In 1935 ondernam ze een nieuwe poging, nu met een overdosis slaappillen. Ze werd voor de tweede keer gered. 10 jaar later, de dag na haar trouw, pleegden ze tenslotte samen zelfmoord. Wat is de naam van de vrouw?

Goed zo !
Quizvraag Games 6716

Met welke 2 letters wordt in computergames meestal aangeduid hoeveel levens een speler nog heeft?

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 6713

We zoeken de naam van de de Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger die tussen 1271 en 1295 voor Europa grotendeels onbekende gebieden als Perzië, China en Indië bereisde en later beschreef in "Il Milione".

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6712
© Mandy Hall

In 2011 scoorde Wouter De Backer een megahit samen met Kimbra. Hij deelt ondertussen echter alle rechten en inkomsten van dit succesnummer met de nabestaanden van een Braziliaanse componist. Wat is de artiestennaam van singer-songwriter Wouter De Backer?

Goed zo !
Quizvraag Dieren 6711

Er bestaan verschillende grote katachtigen die op elkaar lijken. We zijn op zoek naar de naam van het dier dat oppervlakkig op een luipaard lijkt maar steviger gebouwd is. Het is tevens het gevaarlijkste dier uit de kattenfamilie. Hij komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. Welk dier zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Goden 6710

In de Griekse mythologie was ze de godin van de overwinning. Haar beroemdste beeltenis is te vinden in het Louvre. Welke godin zoeken we?

Goed zo !
Quizvraag Muziek 6709

Welke Belgische rockgroep rond Dag Taeldeman bracht in 2004 zijn eerste single 'Riding your ghost' uit en gaf eind 2013 zijn afscheidsconcert op het Antwerpse Sint-Jansplein?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 6707

Een aperitiefje op het San Marco plein in Venetië, terwijl je op je smartphone een boek van 300 pagina's kan uitlezen op een uurtje. Wat is de naam van zowel de app waarmee dat mogelijk is, als de typische aperitief in Venetië, bestaande uit een likeur (liefst aperol), bronwater en prosecco of wijn, af te werken met een schijfje citrus of een olijfje.

Goed zo !
Quizvraag The Beatles 6706
© Jean-Luc Ourlin

We zijn op zoek naar een Amerikaanse Blues-zanger. Hij is een van de meest invloedrijke artiesten in de moderne muziekgeschiedenis; The Rolling Stones noemden zich naar zijn nummer Rollin' Stone, artiesten als Eric Clapton, Led Zeppelin, AC/DC, The Beatles, enz coverden zijn nummers of vernoemden hem letterlijk in hun songs. Geef zijn naam.

Goed zo !
Quizvraag Eilanden 6705
© Hanhil

We zoeken een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. De hoofstad ervan is Willemstad, vernoemd naar Willem II Van Oranje.

Goed zo !