Gemakkelijke quizvragen wetenschap

233 resultaten

Quizvraag Ruimte Planeten NASA 1854

Wat is de naam van de eerste ruimtesonde die gelanceerd is naar de dwergplaneet Pluto? De NASA lanceerde deze onbemande missie met een Atlas 5-raket. De lancering vond plaats op 19 januari 2006. Dit was twee dagen later dan gepland, door het slechte weer op 17 januari en door een technisch defect op 18 januari.

Goed zo !
Quizvraag Wiskunde 1823

Verdeling in uiterste en middelste reden of de Divina proportia en aangeduid met de Griekse letter phi. Deze verdeling kent heel veel toepassingen, niet alleen in de wiskunde, maar bijvoorbeeld ook in de esthetica en de natuur. Wat is de naam hiervoor?

Goed zo !
Quizvraag Eenheden 1794

Wat is de eenheid van elektrische geleidbaarheid of conductantie van een materiaal?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 1790

We zoeken de benaming voor een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal, zoals koper of ijzer, die ervoor zorgt dat statische elektrische velden niet tot binnen de kooi kunnen doordringen. De kooi biedt bescherming tegen statische ontladingen zoals bliksem. Wat is de naam?

Goed zo !
Quizvraag Water 1787

Hoe heet het verschijnsel dat warmer water onder bepaalde omstandigheden sneller bevriest dan kouder water?

Goed zo !
Quizvraag Wiskunde Puzzel 1757

Hoe heet de puzzel waarbij het de bedoeling is van dezelfde toren te bouwen op de derde staaf, waarbij je maar 1 schijf per keer mag verplaatsen en nooit een grotere op een kleinere schijf mag leggen?

Goed zo !
Quizvraag Uitvinders Cinema 1715

We zoeken de achternaam van de gebroeders Auguste en Louis. Het waren Franse zakenlieden en filmpioniers. Met de uitvinding van de cinématographe, 's werelds eerste projectieapparaat, waren zij een van de grondleggers van de cinematografie. Er wordt vaak naar hen verwezen als de vaders van de cinema.

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart Ongeluk NASA Ruimte 1690

We zoeken de eerste spaceshuttle van de vloot van NASA. De eerste vlucht werd gemaakt op 12 april 1981. In 1999 kreeg ze een grondige opknapbeurt. De shuttle verongelukte tijdens de terugkeer van missie STS-107 op 1 februari 2003. Hoe neemt deze spaceshuttle?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart NASA Ruimte 1689

Hij is een gepensioneerd Amerikaans vluchtdirecteur van de Nasa die bekend geworden is door voor het redden van de bemanning van de Apollo 13 maar hij was ook vluchtleider op 21 juli 1969 bij de Apollo 11. Ook zijn witte missie vesten waren zijn handelsmerk. Wie was deze held?

Goed zo !
Quizvraag Atoom 1682

Hoe heet het ongeladen kerndeeltje van een atoom?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 1661

Hoe heet dit rond glas gedragen door deze man dat afgestemd is op de noden ven de slechtziende?

Goed zo !
Quizvraag Wetenschap 1592

Daltonisme is een gedeeltelijke kleurenblindheid die voornamelijk voorkomt bij mannen. 1/12 heeft daar kans toe. Om deze kleurenblindheid vast te stellen gebruiken oftalmologen een specifieke test die ontwikkeld is door een Japanse medicus. Hoe heet deze test?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart Ruimte 1491

Het Mars Science Laboratory (MSL) is een onbemand voertuig dat onderzoek doet op Mars. Meestal wordt een andere naam gebruikt. Welke naam zoeken we?

Goed zo !

Wat is het reisdoel van een selenaut?

Goed zo !
Quizvraag Ruimtevaart NASA Ruimte 1380

Apollo 11 was de missie van het Apolloprogramma die voor het eerst mensen op de Maan zette. De bemanning van de Apollo 11 bestond uit de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en nog een derde Amerikaan. Hoe noemde hij?

Goed zo !