Quizvragen 2011

41 resultaten

Quizvraag Schilders 7390

U ziet op het scherm het schilderij “a Belgian politician” gemaakt in 2011. Het werd verkocht voor 500.000 euro aan een Amerikaanse kunstverzamelaar. De uitvoerder zag het als een parodie van een foto van Karlijn Van Giel om zo aan auteursrechten te ontsnappen. Daar was die laatste niet mee akkoord en kreeg ook van de rechtbank gelijk. We vragen de naam van de kunstenaar die de zelfverklaarde parodie maakte.

Goed zo !
Quizvraag Vlaamse film 7053

We zoeken een Belgische film uit 2011 van Frank Van Passel. De hoofdrol in de film is voor Kevin Janssens. Hij speelt een vertegenwoordiger die in een dorp bij Langemark een nieuw product moet promoten. Voor deze film heeft Flip Kowlier een West-Vlaamse cover gemaakt van Born to be Alive van Patrick Hernandez: "Geboren voe te leven".

Goed zo !
Quizvraag Politiek 6380

De langste regeringsvorming ooit vond in België plaats in 2010-2011. Een wereldrecord. Hoe lang duurde die? Het vorige record stond op naam van Cambodja met meer dan 300 dagen. U mag er 50 dagen naast zitten.

Goed zo !

In 2011 kwam de toenmalige Aalsterse burgemeester internationaal in het nieuws. Op een 4 jaar oud filmpje was te zien hoe ze op Kreta samen met haar toenmalige vriend van het uitzicht aan het genieten was vanop een toren. Het leverde haar de bijnaam “de torenpoeper” op. Hoe heet deze CD&V politica die notabene werd geboren in Dendermonde?

Goed zo !
Quizvraag Mode 5542

Eind 2011 reageerde het Vaticaan woedend op de campagne Unhate, waarin verschillende wereldleiders kussend werden afgebeeld. Paus Benedictus XVI werd gekoppeld aan imam Ahmed Mohamed el-Tayeb. Van welk merk was deze campagne?

Goed zo !
Quizvraag Festivals 5283

Voor het laatste streekproduct zijn we op zoek naar een festival dat in 2011 zijn streekproduct niet mocht verkopen. De veganist Morissey, zanger van The Smiths, kreeg er toen zijn zin waardoor er op de dag van zijn optreden geen paardenworst mocht verkocht worden. Op welk festival kan je normaal deze lokale delicatesse eten?

Goed zo !

De persoon die we zoeken is afkomstig uit een modaal Nederlands arbeidersgezin. Na de verkoop van zijn asbestsaneringsbedrijf werd hij manager van de toenmalige Belgische veldritploeg Telenet-Fidea. In 2011 ging hij met pensioen. We zullen hem herinneren als een persoon die nooit een blad voor de mond nam en op zijn eigengerijde wijze de cross een complete metamorfose liet ondergaan van volkssport tot miljoenenbusiness. Wat is de naam van deze Nederlandse manager?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Belgisch wielrenner die in 2018 reed voor Lotto Soudal. In 2011 hielp hij zijn kopman Philippe Gilbert aan de overwinning in zowel de Amstel Gold race als Luik Bastenaken Luik. In 2011 won hij de koninginnerit van de Pyreneeën met aankomstjop plateau de Beille.

Goed zo !

We zoeken de naam van deze single van David Guetta featuring Sia. Het is tevens de naam van een grijs metallisch overgangsmetaal, met atoomnummer 22.

Goed zo !
Quizvraag Geschiedenis 4378

Op 1 mei 2011 voerden de VS een militaire missie uit waarbij men Osama Bin Laden uitschakelde in zijn schuilplaats in Pakistan. De codenaam van deze missie was de naam van een Noord-Amerikaanse indianenleider, behorende tot de stam van de Apaches, uit de 19de eeuw. Wat was de naam van deze militaire missie?

Goed zo !