Gemakkelijke quizvragen strips

157 resultaten

Quizvraag Strips 5372

U ziet hier een afbeelding van de trouwe metgezel van Snoopy, de hond. Wat is de naam van deze stuntelige vogel?

Goed zo !
Quizvraag Strips 5336

In een strip van 9 augustus 1951 ging Snoopy op zijn achterpoten lopen en lag hij voor de eerste keer bovenop zijn hondenhok. Maar wie is het baasje van Snoopy?

Goed zo !
Quizvraag Marvel Stripfiguren 5099

In de Marvel Comics verscheen in 1967 een nieuwe vijand voor Spiderman. Deze criminele leider van de New Yorkse maffia is herkenbaar door zijn enorme postuur, witte kostuum, de eeuwige sigaar en zijn met diamant bedekte wandelstok. Hij beschikt niet over superkrachten, maar vanwege zijn positie als crimineel meesterbrein is hij toch een vijand van menig superheld. Ook tegen Daredevil neemt hij het vaak op. Wat is de naam van deze schurk?

Goed zo !
Quizvraag Kuifje 5064

Welk woord hebben we weggelaten uit deze titel van een album van Kuifje. “De Krab met de …. Scharen?”

Goed zo !
Quizvraag Strips 4936

Dit jaar (2018) is een Smurfenjaar. Dat blijkt onder meer uit een tentoonstelling in Brussels Expo, die wij eerlijk gezegd zijn smurf niet waard vonden. Maar goed, je leert er wel boeiende dingen over de blauwe mannetjes, zoals de herkomst van de naam ‘schtroumpf’ (kennelijk kwam tekenaar Peyo eventjes niet meer op het woord ‘zout’ en zei hij dan maar ‘schtroumpf’), Smurfin die niet de enige vrouwelijke smurf blijkt te zijn (er zijn er 3: Smurfin, Sassette en grootmoedersmurf) of de leeftijd van Grote Smurf (543). En ook: de eerste verschijning van de smurfen, zo’n 60 jaar geleden, in een album van ‘Johan en Pirrewiet’. Maar onder welke titel was dat?

Goed zo !
Quizvraag Suske en Wiske 4762

In dit stripalbum van Suske en Wiske krijgt Lambik na werkzaamheden als loodgieter een zilveren drinkhoorn. Deze twaalfde-eeuwse drinkhoorn wil professor Fritz von Strohalm dan weer bemachtigen voor een onderzoek, omdat koning Siegmund - die in het jaar 1100 stierf - zijn stem zou verborgen hebben in de hoorn. Wat is de naam van dit stripalbum van Suske & Wiske?

Goed zo !
Quizvraag Kuifje 4712

9B. We zien op de projectie een album van kuifje. De originele titel was Les Aventures de Tintin, reporter, en Extrême-Orient. Maar wij kennen hem in Vlaanderen onder een andere titel. Welke?

Goed zo !
Quizvraag Strips 4643

Nog een jaartje en we gedenken dat Jef Nys 10 jaar geleden gestorven zal zijn Jommeke daarentegen blijft maar avonturen beleven.
In dit verhaal, officieel het eerste album, is nog geen sprake van Filiberke, papegaai flip en de Miekes . U ziet de eerste cover. Wat is de titel?

Goed zo !
Quizvraag Kuifje 4461

Wat is de naam van dit 23ste album van Kuifje? Het is het laatste voltooide album uit de serie. Het 24ste album kuifje en de Alfa kunst werd nooit afgewerkt

Goed zo !
Quizvraag Strips 4448

Wat is de titel van de 109de strip uit de reeks van de Rode Ridder?

De Rode Ridder ontmoet een waarzegster, die een pact met de duivel gesloten heeft en hem een Vlaamse opstand tegen de Franse overheersing voorspelt. Het zal een rechtstreekse slag tegen het Kwade worden, waarin hogere goede krachten de Rode Ridder geheel aan zijn lot zullen overlaten. Een spannende historische avonturenstrip, waarin het goede toch weer overwint.

Goed zo !
Quizvraag Suske en Wiske 4328

In de strips van Suske en Wiske is de over-over-over-grootvader van Suske een spook met een fles aan zijn been. Wat is de volledige naam van deze voorvader van Suske?

Goed zo !

Ongeveer een maand geleden werd bekend dat Jommeke een eigen film krijgt. ‘De Wraak van Shennong’ zal de prent heten. U zag daarnet een fragment uit een eerdere Jommekesfilm. In 1968 immers werd het 37ste album uit de reeks verfilmd. Jef Nys verzorgde toen zowel het scenario als de regie, alsook de stem van papegaai Flip. Zijn zoon vertolkte Jommeke. Wat is de titel van album en film?

Goed zo !
Quizvraag Nero 4262

Eind 2017 kwam ‘De zeven vloeken‘ uit, een hedendaagse interpretatie van een klassiek Nero verhaal, geschreven en getekend door Kim Duchateau. Het was het eerste album van een nieuw stripfonds dat de Standaard Uitgeverij toen oprichtte. De naam van het fonds is een verwijzing naar de slechterik uit het eerste album van de Nero-stripreeks. Wat is de naam van het stripfonds?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 4182

Een vraagje voor de stripliefhebbers en de kenners van Jommeke. Wat is de voornaam van professor Gobelijn?

Goed zo !
Quizvraag Jommeke 4178

In de nieuwe strip van Jommeke willen ze de stereotiepe genderrollen helpen te doorbreken. Wat is de titel van de nieuwe strip waarvan we hier een afbeelding zien?

Goed zo !