R1: AlgemeenR2: Mister XR3: ActualiteitR4: SportR5: TafelrondeR6: Algemeen 2R7: GeschiedenisR8: BoekskesR9: Rode draadR10: Tafelronde 2Andere quiz

Organisatie quiz: MVC La Squadra
Datum: 2019-05-11
Aantal ronden: 10
Aantal vragen: 112
Moeilijkheid quiz (100% = zeer moeilijk)
  • %

De voorbije jaren lieten we jullie namelijk bij onze eerste vraag telkens kennis maken met het strafste bier ter wereld. Dit was jarenlang de Armageddon, tot dezelfde Schotse brouwer een nog zwaarder bier op de markt bracht onder de naam Snake’s Venom, met een alcoholpercentage van 67,5%. Maar kennen jullie ook de naam van de Schotse brouwer die beide bieren produceert?

Toon de eerste letter
De eerste letter: B


Kwisvragen Kunst 5096

In 1885 wou de Russische tsaar Alexander III zijn vrouw verrassen. Hij schakelde deze juwelier in om voor haar een uitzonderlijk paasgeschenk te fabriceren. Dit beviel haar zodanig, dat hij aangesteld werd als goudsmid aan het hof. Hij zou uiteindelijk in totaal een vijftigtal gelijkaardige pronkstukken produceren, waarvan er tot op vandaag 42 bewaard blijven. Hoe heet deze Russische juwelier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: F


Quizvragen Flora 5097

We zoeken een plant uit de duizendknoopfamilie, die meer dan 5000 jaar werd beschouwd als geneesmiddel en die pas sinds de 18 e eeuw een plaats veroverde in de culinaire wereld. Het heeft grote, driehoekige bladeren met vlezige bladstelen en kleine groen-witte bloemen die groeien in groep. Graag de naam van deze groente, die in de Verenigde Staten sinds 1947 wordt beschouwd als een fruitsoort.

Toon de eerste letter
De eerste letter: R


Deze dame werkte van 1984 tot eind 1989 als adviseur en woordvoerder op meerdere kabinetten. In 1990 maakte ze de overgang naar het bedrijfsleven en werkte ze onder meer voor Electrabel en Fluxys. Eind 2016 verliet ze haar zaak met Italiaanse delicatessen en werd ze door de federale regering geselecteerd als nieuwe CEO van de NMBS. Wat is haar naam?

Toon de eerste letter
De eerste letter: D


Quizvragen Strips 5099

In de Marvel Comics verscheen in 1967 een nieuwe vijand voor Spiderman. Deze criminele leider van de New Yorkse maffia is herkenbaar door zijn enorme postuur, witte kostuum, de eeuwige sigaar en zijn met diamant bedekte wandelstok. Hij beschikt niet over superkrachten, maar vanwege zijn positie als crimineel meesterbrein is hij toch een vijand van menig superheld. Ook tegen Daredevil neemt hij het vaak op. Wat is de naam van deze schurk?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Er wordt gezegd dat de connector die je op de foto ziet, als protectionistische maatregel door de Fransen werd ingevoerd, samen met de regel dat elk geïmporteerd televisietoestel moest beschikken over een dergelijke aansluiting. Wat is het letterwoord voor deze Franse standaard voor het verbinden van voornamelijk dvd-spelers en videorecorders met een televisie?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Het succes van deze winkelketen begon na de eerste wereldoorlog toen de familie Leestmans Amerikaanse goederen naar Antwerpen verscheepte en daar aan de man bracht. Omdat knopen 1 van de hoofdproducten van de winkels zijn vormen zij sinds de jaren ’60 het logo van de keten. In 2017 bestonden ze exact 125 jaar. De door ons geprojecteerde modellen maken deel uit van een speciale collectie om deze verjaardag te vieren. Wat is de naam van deze winkelketen?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


We zijn op zoek naar een Poolse astronoom, waarvan de publicatie van zijn boek “Over de omwentelingen van de hemellichamen” wordt beschouwd als één van de grootste gebeurtenissen uit de wetenschapsgeschiedenis. Ook is hij grondlegger van een bekende astronomische theorie, die impliceert onder andere de schijngestalten van Venus en Mercurius, een visueel fenomeen dat in zijn tijd nog niet kon worden geobserveerd, maar later werd bevestigd door niemand minder dan Galileo Galilei. Graag de naam van deze astronoom.

Toon de eerste letter
De eerste letter: C


De persoon die we zoeken is afkomstig uit een modaal Nederlands arbeidersgezin. Na de verkoop van zijn asbestsaneringsbedrijf werd hij manager van de toenmalige Belgische veldritploeg Telenet-Fidea. In 2011 ging hij met pensioen. We zullen hem herinneren als een persoon die nooit een blad voor de mond nam en op zijn eigengerijde wijze de cross een complete metamorfose liet ondergaan van volkssport tot miljoenenbusiness. Wat is de naam van deze Nederlandse manager?

Toon de eerste letter
De eerste letter: V


Welke Noorse stad was de organiserende stad van zowel de Olympische Winterspelen van 1994 en het Junior Eurovisiesongfestival van 2004?

Toon de eerste letter
De eerste letter: L


Deze stand-up comedian studeerde economie en werd in december 2014 tweede in de Humo’s Comedy Cup finale. In oktober 2017 ging zijn eerste zaalshow in première: De Schaamte Voorbij. Wat is de naam van deze stand-up comedian?

Toon de eerste letter
De eerste letter: K


Kwisvragen Aardrijkskunde 5106

In het album Het Verloren Zwaard brengen Suske en Wiske een bezoekje aan een beroemd Normandisch schiereiland. Bezienswaardigheid op het eiland is een oude abdij, gebouwd tussen de 11 e en 16 e eeuw. Vroeger werd de landbrug overspoeld bij hoogwater, waardoor men het eiland niet meer kon verlaten, maar ondertussen is er een verhoogde weg gebouwd. Hoe heet dit pittoreske Franse schiereiland?

Toon de eerste letter
De eerste letter: M


Volgende ronde

R1: AlgemeenR2: Mister XR3: ActualiteitR4: SportR5: TafelrondeR6: Algemeen 2R7: GeschiedenisR8: BoekskesR9: Rode draadR10: Tafelronde 2Andere quiz