Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Gemakkelijke quizvragen strips

Filter op niveau van de vragen: Alle niveaus - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Gemakkelijke quizvraag Jommeke Stripfiguur 8840De officiële naam van dit personage uit de Jommekesalbums is Prutelia Van Achterberg. Maar ze is beter bekend onder haar bijnaam. Het is tevens de titel van het derde Jommekesalbum uit 1959 waarin ze voor het eerst voorkwam. Wat is de bijnaam van deze dame, tevens één van de aartsvijanden van Jommeke?Quizvraag Strips 8538

Dit dorpje is er rond het jaar 50 v.Chr als enige in geslaagd de invasie door de Romeinen onder aanvoering van Julius Caesar te weerstaan met behulp van een toverdrank die de Galliërs oersterk en daardoor onoverwinnelijk maakt. De inwoners van het dorp vormen een ware nachtmerrie voor de Romeinen uit de omliggende legerplaatsen, en zijn een doorn in het oog van Julius Caesar. Asterix is een inwoner van dit dorp. Hij is klein van stuk, maar wel een van de slimste Galliërs. Samen met zijn vriend maakt hij vaak reizen door het Romeinse rijk voor uiteenlopende doeleinden. Hoe heet deze vriend?Gemakkelijke quizvraag Kiekeboe 7625Wat is de naam van de overbuurman van Marcel Kiekeboe uit de Vlaamse stripreeks De Kiekeboes? Veel grappen in de reeks draaien rond zijn overmatige speekselvloed waarmee hij de mensen in zijn omgeving nat spuwt. Hij debuteerde in het album Een zakje chips.Gemakkelijke quizvraag Jommeke 7354Hoe noemt de hond van Gravin Elodie Van Stiepelteen uit de stripreeks Jommeke?
Quizvraag Strips 7326

Voor deze vraag gaan we even terug naar onze kindertijd. Dit sympathieke dier dat jullie hier op de foto zien, dook voor het eerst op in de stripverhalen van Robbedoes en Kwabbernoot. Dit debuut bleek zo’n succes te zijn, dat André Franquin er een eigen stripreeks aan weidde. Het dier spreekt enkel en alleen maar de Houba taal en steekt heel wat fratsen uit. Welk fictief wezen zoeken we hier ?Quizvraag Strips 7282

In 1952 besloten de bekende Willy Vandersteen en de minder gekende Karel Verscheure een stripreeks te maken geïnspireerd op Lassie. Het resultaat w as een avontuur van een bordercollie en zijn baasje Andy Cayoon in het wilde westen. Graag de naam van deze stripstreeks die tevens ook de naam van de border collie is.Gemakkelijke quizvraag Suske en Wiske 7156Geluk zit in een klein boekje !! Dit Suske & Wiske avontuur is doorspekt met verwijzingen naar sprookjes zoals Roodkapje, Hans en Grietje enz.. De titel doet wel heel erg denken aan dat sprookje waar een meisje in een lange diepe slaap valt nadat ze zich prikt aan de spoel van een spinnewiel. Pas na een kus van de prins wordt ze terug wakker.. Op de cover is het trouwens Lambik die geveld is .. De logica volgend graag dan de titel van dit album?Gemakkelijke quizvraag Kuifje 7037Wat is de naam van de operazangeres uit de Kuifje strips? Ze is het belangrijkste vrouwelijke personage en bestaat reeds sinds 1939.
Quizvraag Strips 6782

We zijn op zoek naar de naam van een Belgisch-Italiaanse stripreeks van de hand van Nic Broca. De reeks draait rond kleine onderwaterwezens die dit Duitse leenwoord als naam hebben meegekregen. De stripreeks werd in 1982 uitgebracht en twee jaar later ontstond (de wellicht meer gekende) animatieserie rond deze wezentjes met een buisje op hun hoofd. Graag hun naam!Gemakkelijke quizvraag Jommeke 6688We zoeken de naam van het fictief dorp uit de stripreeks Jommeke.