Gemakkelijke quizvragen strips

157 resultaten

Quizvraag Marvel 6146

We zoeken een personage. Zijn echte naam is Scott Summers. Hij is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en de veldleider van de X-Men. Hij was een van de originele vijf X- Men leden en verscheen voor het eerst in X-Men #1 (September 1963). Hij is een mutant met de gave om energiestralen af te schieten vanuit zijn ogen, de zogenaamde “optische stralen”. Hij heeft echter geen controle over deze gave, waardoor zijn ogen constant deze stralen produceren en hij altijd een speciale bril moet dragen.

Goed zo !
Quizvraag Asterix 6116

Even een uitstap naar de stripwereld, naar het Gallische dorp waar Asterix en Obelix wonen. We zijn op zoek naar de oorspronkelijke naam van het personage van het stamhoofd van dit dorp. Hij kreeg later de naam "Heroïx" in de nieuwe vertalingen vanaf 2002. Hoe heette het oorspronkelijk personage in de Nederlandstalige en Franstalige strips?

Goed zo !
Quizvraag Jommeke 6041

Een korte stripvraag. De gekke avonturen van Jommeke en zijn vrienden gaan ook door in het 36e album van Jommeke. Hoe heet dit album?

Goed zo !
Quizvraag Strips 5956

Deze Belgische stripreeks verscheen van 1946 tot 1982 en is van de hand van de tekenaar Buth. De strip heeft zijn populariteit vooral te danken aan zijn verschijning van 1947 tot 1961 in de sporteditie van de krant 'Het volk' en van 1962 tot 1982 in ‘het Tourgazetje’, de afzonderlijke sportbijlage van die krant. In deze wielercartoons vertolkte de stripfiguur steeds de hoofdrol van professionele ronderenner. Deze cartoons werden doorgaans gekenmerkt door het spel ‘zoekt de muis’ met in elke gag een verborgen minuscuul muisje. Wat is de naam van deze stripreeks of (voornaam en naam) van het hoofdpersonage?

Goed zo !
Quizvraag Strips 5944

Op 3 maart 1983 overleed op 76 jarige leeftijd de geestelijke vader van Kuife. Hergé werd met zijn creatie van de reporter Kuifje met zijn trouwe hond een van de succesrijkste striptekenaars van de 20ste eeuw. Wat was de echte naam van Hergé?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren 5879

Naam van het vriendinnetje van Hamlet uit de Hägar cartoons?

Goed zo !
Quizvraag Stripfiguren Suske en Wiske 5850

In de verhalen van Suske en Wiske komt dit personage in het album 'De Texasrakker' uit 1959 voor de eerste keer voor. Hij is een opdringerigere verkoper van stofzuigers en soms ook sterke drank. Wat is de volledige naam van dit heerschap?

Goed zo !
Quizvraag Strips 5728

We zijn op zoek naar de titel van het 20ste album van Lucky Luke. Het is tevens de naam van een legendarische revolverheld uit het Wilde Westen, die in de strips van Lucky Luke wordt neergezet als verwend, opvliegend klein mannetje.

Goed zo !
Quizvraag Strips 5562

In 1977 werd voor de eerste keer de Stripgidsprijs uitgereikt. Ook in '78 en '79 gebeurde dit, vanaf toen werd het een tweejaarlijkse gebeurtenis. Sinds 2003 spreekt men van de Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip. Maar tussen 1983 en 2001 had deze prijs een andere naam. Naar welk personage werd de prijs toen vernoemd?

Goed zo !
Quizvraag Strips 5538

Supersterk, maar in tegenstelling tot Jerommeke ook slim, verstandig, en kwetsbaar. Hij zou de laatste afstammeling zijn van de Belgische verzetsheld “Jan Breydel”. We zijn op zoek naar de goeie vriend van Nero die een frietkot uitbaat dat zijn naam draagt.

Goed zo !
Quizvraag Jommeke 5515

Den dikke en den dunne, Peppie en Kokkie, Tom en Jerry.. Maar welk onafscheidelijk duo landlopers maakte het mooie weer in de stripreeks van Jommeke?

Goed zo !
Quizvraag Urbanus 5505

We zijn op zoek naar de naam van de uitgeverij van de eerste urbanus-strips... het feit dat dit thema culinair is, zou je al aardig op weg moeten zetten. Ten tijde van de eerste strip was er nog geen sprake van frietchinezen, maar dat zou anders ook wel een goeie tip geweest zijn. Ter volledigheid ook nog even vermelden dat de uitgeverij in 1996 door de standaard uitgeverij is over genomen.

Goed zo !
Quizvraag Strips 5498

In België hebben een mooie geschiedenis als het aankomt op stripverhalen. We hebben al jarenlang grote bedenkers en tekenaars van deze strips. Geef me de voornaam van één van deze grote tekenaars die onder meer De rode ridder en Robert en Bertrand in zijn bibliografie heeft staan.

Goed zo !
Quizvraag Strips 5479

De stripreeks die we zoeken is oorspronkelijk een Franstalige stripreeks die startte in 1959 in het Parijse stripblad Pilote. Ze werd geschreven door Jean-Michel Charlier en getekend door Victor Hubinon. Deze reeks speelt zich af in de 18e eeuw en verhaalt over de avonturen van een piraat en zijn aangenomen zoon Erik. De verhalen ademene een authentieke sfeer, mede door de werkelijk bestaande historische locaties en het realistische tekenwerk.

Goed zo !
Quizvraag Strips 5469

Tom Boonen had in de nillies zijn eigen stripreeks. In de strip is Tom een tienjarig jongetje, gefascineerd door fietsen en auto’s. Hij beleeft samen met zijn klein broertje Sven spannende avonturen. Er verschenen slechts 2 albums, namelijk ‘het Autovirus’ in 2007 en ‘De zilveren Fietsen’ in 2008. Maar wat was de naam van deze stripreeks?

Goed zo !