Quizvraag 7626 Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken 7626

Voor deze vraag zoeken we de naam van een grote Italiaanse worst gemaakt van fijngesneden of fijngehakt verhit varkensvlees. De worst bevat ten minste 15% blokjes varkensvet, doorgaans het harde vet van een varkensnek. De herkomst van de worst ligt in Bologna. Het vlees wordt gekruid met onder meer zwarte peper, mirtebessen en pistache.

Goed zo !

Meer quizvragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken

Wat is de naam van het blond bier dat gebrouwen wordt door Brouwerij Bockor in Bellegem, een deelgemeente van Kortrijk? Het is genoemd naar de stichter van de brouwerij, meneer Vander Ghinste, en won de laatste jaren verschillende prestigieuze prijzen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Tegenwoordig vind met tientallen soorten ham, meestal genoemd naar de streek waarvan ze afkomstig is of naar de voeding die de varkens krijgen. Er bestaat ook een Spaanse hamsoort waarvan de naam gelinkt is aan de poten van het varken. Hoe noemt deze ham?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

In 1902 werd in Nederland het suikerwaren- bedrijf Tonnema opgericht. Het maakte pepermunt van verschillende smaken en kwaliteiten voor diverse afnemers. In 1922 verliet men deze manier van werken en koos voor een eigen merk- en kwaliteitsbeleid. Geef de naam van “de koning van de pepermunt”.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Je zal de opmars van de alcoholvrije bieren al wel opgemerkt hebben. Zo kan je nu bijvoorbeeld genieten van Corona zonder ziek of zat te worden met de Corona Cero. Wij zoeken het eerste alcoholvrije speciaalbier van België of beter gezegd de alcoholarme variant van de Brugse Zot. Om het met hun woorden te zeggen: “Wat is de naam van het bier dat even zot en lekker is als de Brugse Zot, maar dan alcoholvrij?”

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

De naam die aan de snack wordt gegeven duidde van oorsprong gezouten afval van de kabeljauwvangst aan en was in de negentiende eeuw een belangrijk bestanddeel van het Nederlandse volksvoedsel. De snack die we zoeken bestaat nu uit stukken gesneden witvis die in een beslag worden gedompeld en gefrituurd. Geef de naam.

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Het broodje dat we geprojecteerd zien heeft twee verschillende namen. De eerste kunnen we jullie al cadeau doen: De semmel. Dit broodje, dat we in elke bakker zeker terugvinden, heeft ook een andere naam. Welke?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

In 2014 opende Vincent Kompany 2 sportbars eentje op de groenplaats in Antwerpen en de ander op de grote markt van Brussel. Ondertussen zijn beide bars alweer opgedoekt maar wat is de gemeenschappelijke naam van deze 2 drinkgelegenheden?

Bekijk antwoord

Quizvraag Eten en drinken

Als Belg kunnen we er niet meer om heen. Onze friet zijn het slachtoffer van vernieuwing à la Fusionkeuken. Nooit eerder zagen we zoveel verschillende soorten frieten verschijnen. Wedged fries, curled fries, frieten met zoveel exotische sausen dat het heiligschennis lijkt. Op de afbeeldingen zien we een frietsoort die meer en meer opkomt. Van welke groente/vrucht is hij gemaakt?

Bekijk antwoord