Gemakkelijke quizvragen eten en drinken

395 resultaten

Quizvraag Bieren 5536

Om het label van “authentieke trappist” te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 12 bieren voldoen hieraan. Waar van één buiten Europa. Wat is de naam van de in Massachusetts gebrouwen trappist?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 5513
© TomVSL

Brouwerij De Halve Maan is producent van onder meer Straffe Hendrik. Wat is echter het best verkochte bier van de brouwerij?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 5496

We zoeken een synoniem voor smoren of stoven. Het is een bereidingstechniek waarbij het voedsel eerst wordt aangebraden, waarna het onder het kookpunt verder wordt gegaard. Onder welke naam is deze techniek verder nog bekend?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5477

We zijn op zoek naar de naam van een besje van een forse kruidachtige plant die tot wel 2 meter hoog kan worden. De bessen zijn omhuld door een licht vlies dat meestal verdroogd is als je de vrucht in de winkel koopt. Je vindt ze vaak op een kaasplank of als versiering op een taart. Op de foto herkent u waarschijnlijk waarover het gaat, maar weet u ook hoe deze besjes heten.

Goed zo !
Quizvraag Snoep 5467

We kennen deze lekkernij allemaal: Snickers, een gevulde chocoladereep bestaande uit nougat, karamel en geroosterde pinda's omhuld met chocolade. De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars van de firma Mars en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder een andere naam. Over welke naam hebben we het?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5396

In een Long Island Iced Tea zit, ondanks de naam, geen Ice Tea maar Cola. Er zitten verder ook nog citroensap en maar liefst 5 alcoholische dranken in. Welke 3 dranken zijn dat nog buiten gin en witte rum?

Goed zo !
Quizvraag Kruiden 5338
© Simon A. Eugster

Kurkuma heeft een zeer duidelijk aroma. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten in currygerechten en zorgt voor smaak en kleur. Onder welke naam is Kurkuma nog bekend? We zoeken dus een naam met een kleur erin.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5292

Het keukenapparaat dat we zoeken is een rasp waarmee flinterdunne plakjes gemaakt kunnen worden door er een stuk groente of fruit overheen te bewegen. Welk culinair gereedschap is dit?

Goed zo !
Quizvraag Vietnam 5285
© David Monniaux

De pitaja (ook wel bekend als pitahaja) is de vrucht van verschillende cactussoorten en komt van nature voor in Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Ook worden ze gekweekt in Zuidoost-Azië in landen als Indonesië, Maleisië, Vietnam, Thailand en het zuidoosten van China en Taiwan. De vrucht kennen we het best door zijn witte vruchtvlees en rozerode schil. Bij ons is deze vooral gekend onder zijn alternatieve naam. Wat is een andere naam voor de vrucht Pitaja?

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5284

In onze hedendaagse keuken vinden we groenten en fruit uit verschillende uithoeken van de wereld. Denk maar aan quinoa, dadels, litchi. Maar ook soorten die we al langer gebruiken stammen af uit andere werelddelen, uit welk land komt de sinaasappel?

Goed zo !
Quizvraag Bieren 5282

In de Zennenvallei en bij uitbreiding het Pajottenland respecteren de brouwers nog de traditionele werkwijze en de spontane vergisting. Eén van de legendes luidt dat de naam zou verwijzen naar één van de deelgemeenten van de stad Halle. Vandaag dient dit bier voornamelijk als grondstof voor bieren die gezoet of hergist worden op de fles.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5281
© Bernard Desrumaux

Geraardsbergse mattentaarten, Limburgse vlaai, elke streek in Vlaanderen heeft wel een uniek streekproduct. Een streekproduct dat dichterbij gelegen is zijn deze mosterd en pickles. Reeds vanaf de 19de eeuw vindt je op de groentemarkt 3 in Gent deze fijngemalen mosterd terug. Onder welke merknaam kan je deze mosterd aankopen?

Goed zo !
Quizvraag Kooktermen 5256

We zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.

Goed zo !
Quizvraag Eten en drinken 5209

We zoeken een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groenten of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Welke kooktechniek herkennen jullie hier?

Goed zo !
Quizvraag Bieren Brouwerij 5160

Brouwerij Bockor uit Bellegem wordt al vier generaties gerund door de familie Vander Ghinste. Het bedrijf ging telkens over op de oudste zoon en, opmerkelijk, die heeft ook al vier generaties dezelfde voornaam. Voor de naam van hun ‘traditional blond’, het uithangbord van de brouwerij, gingen ze het bij Bockor dan ook niet niet te ver zoeken: hij werd namelijk genoemd naar die voornaam. Hoe het dit biertje dan wel?

Goed zo !