Quizvragen sport

782 resultaten

Quizvraag Wielrennen 3145

Wielrennen. We kijken er al lang niet meer van op dat een overwinning in een wielerwedstrijd geschrapt wordt na dopinggebruik. Als een rechtbank deze overwinning dan na zes jaar teruggeeft, moeten we wel nog de wenkbrauwen fronsen. Dit gebeurde voor een Spaanse berggeit met de eindoverwinning in de Vuelta van 2005. Wie mocht zich in 2005 al heel even en vanaf 24 juni 2011 voor altijd recordhouder noemen met vier Vuelta-eindzeges?

Goed zo !

Helemaal verrast was deze Chinese zwemster die na haar finale op de 100 meter rugslag bij de vrouwen ontdekte dat ze wel degelijk een bronzen medaille had gewonnen. Welke ongenaakbare Hongaarse ging op dat nummer naar goud?

Goed zo !

De grootste Belgische verrassing op de Spelen in Rio was misschien wel Nafissatou Thiam. Ze haalde goud in de zevenkamp. Dat hoogspringen haar beste sport is, weet u ongetwijfeld allemaal. Ze won dan ook dat onderdeel. Nafi won echter ook nog twee andere onderdelen op haar weg naar goud. U krijgt een punt als u beide weet neer te pennen.

Goed zo !

Het was voor haar een grote verrassing dat ze niet goud maar slechts zilver wegkaapte op de 200 meter sprint bij de vrouwen. Ze was dan ook bijzonder ontgoocheld en vluchtte na haar aankomst meteen de catacomben in. Wat is de naam van deze Nederlandse sprintbom, die – ook al verrassend - slechts vijfde werd op de 100 meter? (2016)

Goed zo !

Autosport. Met de term die we zoeken, duidt men een bocht aan, doorgaans in Svorm, bedoeld om de piloten trager te laten gaan. Op de foto ziet u een voorbeeld van dergelijke bocht uit het circuit Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, die werd aangelegd nadat Ayrton Senna daar het leven liet. Welke term, afkomstig van het Frans, zoeken wij?

Goed zo !
Quizvraag Voetbal 3100

Er gaat niks boven een goede derby in het voetbal. Ook bij ons is er nu (2016) wat aandacht voor de Merseyside derby aangezien Mirallas en Mignolet het tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel van beste ploeg in het Merseyside graafschap. Welke twee ploegen nemen het in deze derby tegen elkaar op?

Goed zo !

In 2008 kroonde deze basketbalploeg zich na meer dan 20 jaar nog eens tot kampioen van de NBA. Opmerkelijk, want het is de ploeg die de meeste NBA-titels gewonnen heeft. Hoogdagen beleefde zij in de jaren zestig, toen ze acht titels op rij won. Ook in de jaren tachtig gooide de ploeg hoge ogen, want toen haalde ze onder aanvoering van de legendarische Larry Bird vijf NBA-finales en won er daar drie van. Volledige naam graag van deze ploeg.

Goed zo !
Quizvraag BBC Snooker 3082

Wie in april de slaap niet kan vatten, kan steeds terecht op Eurosport of BBC voor het wereldkampioenschap snooker. Zeker de finale kan de slaap bevorderen omdat die maar liefst gespeeld wordt naar een "best of 35". Met een beetje geluk zal de wedstrijd dus eindigen op 18-17. De finale kan plaatsvinden over meerdere dagen, die bestaan uit een ochtend-, namiddag- en avondsessie. In welke stad wordt dit WK al jarenlang georganiseerd?

Goed zo !
Quizvraag Tennis Wimbledon 3073

Murray Mound wordt hij tegenwoordig genoemd, de glooiing waarop duizenden tennisfans genieten van Pimms met champagne terwijl ze op het grote scherm juist naast court 1 kijken naar hun helden op Wimbledon. Vóór het succes van de Schot had die glooiing – officieel Aorengi Terrace - een andere naam, verwijzend naar een vorige Britse tennisheld die vier keer de halve finale haalde in Wimbledon. Wij vragen naar de vorige benaming voor deze glooiing. Opgelet, u dient de volledige naam te noteren, dus niet enkel de naam van de tennisspeler naar wie hij genoemd was.

Goed zo !

Wat in de atletiek helemaal onmogelijk lijkt, kan wel in een zwembad. Deze Amerikaanse pakte namelijk 5 maal goud en 1 maal zilver op het WK langebaan. Wie zorgde voor deze sportprestatie van het jaar?

Goed zo !
Britse wielrenner die stierf op de Mont Ventoux

Dat de combinatie van drank en drugs wel eens tot een dodelijke cocktail kan leiden, ondervond ook deze Britse wielrenner die in 1967 stierf op de flanken van de Mont Ventoux. Wat is de naam van deze renner?

Goed zo !

Dat vader en zoon in dezelfde voetbalinterland speelden is uniek, deze twee zijn er toch in geslaagd om dit voor Ijsland te doen. Dit gebeurde in een vriendschappelijk duel tegen Estland waarin de vader (34 jaar) werd vervangen door zijn 17 jarige zoon. Wie waren dit?

Goed zo !

Geef de naam van deze voetballer, hij is geboren te Lokeren op 1 december 1954. Hij debuteerde met Anderlecht in eerste klasse in 1971, daarna speelde hij ook nog voor New York Cosmos, West Ham en Lokeren. Hij speelde ook 44 keer voor de rode duivels en scoorde 14 doelpunten. In 1978 won hij met Anderlecht Europacup 2. Helaas is deze man begin dit jaar van ons heen gegaan.

Goed zo !
Quizvraag Sport 3025

De sport die we zoeken kan zowel in het enkelspel als in het dubbelspel worden beoefend. Het is een mix tussen tennis en squash. Dit werd uitgevonden door een rijke zakenman die te weinig plaats had om een tennisveld aan te leggen. In Argentinië is dit al uitgegroeid tot een nationale sport. Het is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld. Het wordt gespeeld op een terrein van 6 op 20 meter (enkelspel) dat wordt gescheiden met een net. Elke helft is opgedeeld in 3 vakken en 3 meter hoge betonnen of glazen wanden. Welke sport zoeken we?

Goed zo !

We zoeken een American Football-ster die speelt voor de New England Patriots, hij behoort tot de beste om niet te zeggen DE beste quarterbacks van zijn land. In 2005 werd hij verkozen tot sportman van het jaar. Hij won maar liefst 5 keer de super bowl waarvan hij 4 keer werd uitgeroepen tot MVP van de super bowl. Hij is in 2009 getrouwd met Gisele Bünchen. Welke football-ster zoeken we?

Goed zo !